web analytics
...
Gezondheid & Uiterlijk

Acrobate kan weer lopen na ongeval

De Oezbeekse acrobate Kristina Vorobeva, die begin januari een val van 10 meter maakte bij een optreden in Carré, kan weer lopen. Dat meldde haar fysiotherapeute zondagavond in Hart van Nederland.

“We verwachten dat ze eind april lopend, op krukken, de deur uit gaat”, zegt fysiotherapeute Mireille Pont. “Haar revalidatie is heel intensief geweest. Ze kon niks toen ze binnenkwam. Ze kon alleen haar voeten bewegen.”

Vorobeva zal in de toekomst kunnen lopen zonder hulpmiddelen, verwacht Pont, maar volledig herstel kan wel zo’n twee jaar in beslag nemen. Of Vorobeva weer als circusartiest kan optreden, daar durft Pont niets over te zeggen. “Ze was trapeze op wereldniveau. Het lijkt mij onmogelijk om weer op datzelfde niveau te komen, maar wie weet verbaast ze ons.”

Ongeluk gebeurde waarschijnlijk door afgebroken tand
Rustem Ozmanov (32) en zijn vrouw Kristina Vorobeva (31), die optreden onder de artiestennaam Sky Angels, vielen vrijdag 3 januari tijdens het Wereldkerstcircus in Carré zo’n 10 meter naar beneden zonder vangnet. Beide artiesten werden bewusteloos afgevoerd.

Het ongeval gebeurde tijdens de finale van de act die zij onder de naam Sky Angels uitvoeren. Bij deze stunt wordt Ozmanov in de lucht gehesen met Vorobeva aan een tuigje dat hij in zijn mond vasthoudt. Mogelijk brak zijn tand af, waardoor de druk wegviel waarmee hij het bitje vastbeet.

Na de val kon Ozmanov het ziekenhuis al snel verlaten met een lichte hersenschudding. Vorobeva werd geopereerd aan haar nek en er werden schroeven tussen haar nekwervels geplaatst. De afgelopen drie maanden is ze bezig met het herstel in een revalidatiecentrum in Amsterdam. “Haar man is er ook altijd bij geweest. Die is niet van haar zijde geweken”, aldus de fysiotherapeute tegen Hart van Nederland.
https://www.nu.nl/binnenland/6044415/gevallen-acrobate-kan-weer-lopen-na-circusongeluk-in-carre.html

Lees ook:   Kind sterft na borstvoeding gevaccineerde moeder

Mooi nieuws… en tegenwoordig kan men veel!

Gerelateerde artikelen

Back to top button