web analytics

Blauw licht verlaagt de bloeddruk zonder medicijnen

Blauw licht verlaagt de bloeddruk zonder medicijnen

Blauw licht helpt mensen al lang bij de behandeling van veel ziekten. Het werd gebruikt als een antidepressivum, antiseptisch, ontstekingsremmend middel.

Blauw licht is een factor die wordt gebruikt in fysiotherapie om ziekten te behandelen. Nog niet zo lang geleden ontdekten wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland dat blauw licht kan helpen bij de behandeling van hypertensie. Het belangrijkste is dat er geen bijwerkingen zijn. Een van de meest voorkomende ziekten is hypertensie. Ongeveer de helft van de bevolking lijdt aan hoge bloeddruk, dus dit probleem is zeer urgent.

Volgens U.S. Health claimen de complicaties als gevolg van hypertensie het leven van veel Amerikanen. Artsen proberen deze aandoening aan te pakken met behulp van medicijnen en ze verminderen echt het risico op een hartaanval, beroerte en nierfalen. Maar er zijn veel bijwerkingen die optreden als gevolg van medicijnen. Dit is een enorm minpunt van veel medicijnen die mensen hun leven lang gebruiken.

Daarom besloten Britse en Duitse wetenschappers op zoek te gaan naar een alternatief en vervanging. Ze zijn er zeker van dat zonlicht een assistent is in deze situatie. Waarom dergelijke conclusies? Indicatoren zeggen dat de bloeddruk in de zomer beter is dan in de herfst en de winter. Veel onderzoekers weten het zeker – dankzij natuurlijk licht wordt de mortaliteit verminderd.

Maar dankzij ultraviolette stralen wordt een belangrijk proces in het lichaam gelanceerd – de biosynthese van vitamine D. En reguleert ook de toon van bloedvaten.

Hoe neemt de druk af

Lees ook:   5000 ernstig psychiatrische patiënten meer

Gladde spieren ontspannen en de klaring daarin neemt toe door de productie van stikstofmonoxide, zonlicht is er verantwoordelijk voor. Wanneer de zon op de huid komt, bereikt NO de slagaders, waardoor de bloeddruk normaliseert. Maar een uitweg uit de situatie hebben wetenschappers een alternatief gevonden voor ultraviolet – blauw licht. Ze voerden een experiment uit waaraan mannen van 30 tot 60 jaar deelnamen. Ze hadden geen last van hypertensie en soortgelijke ziekten. Ze werden twee keer bestraald met blauw licht, met een interval van 7 dagen. Elke keer werden hun indicatoren met betrekking tot bloeddruk gelezen. Het daalde met slechts 8 mmHg in slechts dertig minuten. Geneesmiddelen werken ongeveer op dezelfde manier. Alleen in het geval van blauw licht zijn er geen bijwerkingen en verbeteren veel indicatoren. Maar omdat het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt, is het te vroeg om deze methode toe te passen.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/health/1454461-blue_light/

Misschien je huis binnenshuis blauw verven…?

Gerelateerde artikelen

Back to top button