04 maart 2021

 

Japans geheim van jeugd en schoonheid

Japans geheim van jeugd en schoonheid

Chinese Art

De volgende keer dat u rijst kookt, moet u twee keer nadenken voordat u het water weggooit. Rijstwater is rijk aan schoonheidsmineralen en vitamines die het fantastisch maken voor zowel huid als haar. Aziatische vrouwen gebruiken al eeuwenlang rijstwater om hun haar, gezicht en huid mooier te maken. Lees verder om erachter te komen hoe u rijstwater maakt en hoe het te gebruiken voor prachtig haar en huid.

Wat is rijstwater?
Rijstwater, in de eenvoudigste vorm, is het water dat overblijft na het afwassen van rijst ter voorbereiding op het eten. Het kan worden geconcentreerd of verdund en zelfs gefermenteerd om de meeste voordelen te verkrijgen.

Rijstwater bevat voedingsstoffen die het haar kunnen versterken en de huid vernieuwen wanneer het wordt gebruikt als gezichtsreiniging of haarspoeling. In tegenstelling tot veel andere producten voor huid- of haarverzorging op de commerciële markt, is het een gemakkelijke en natuurlijke manier om voor uw huid en haar te zorgen.

Rijstwater is het best bewaarde geheim van Azië!

Rijstwater wordt in de oosterse geneeskunde gebruikt om de huid plooibaar en jeugdig te houden en het haar sterk en glanzend te laten worden sinds de oudheid, op plaatsen verspreid over het Aziatische continent. Je zult geen sulfaten of silicaten vinden in een kom met rijstwater, en het beste deel is dat je het snel kunt opwarmen in het comfort van je eigen huis voor een prijs die niet verslagen kan worden.

Traditioneel gebruikten vrouwelijke rijstboeren in Japan zich om te wassen en te wassen in het water dat werd gebruikt voor het schoonmaken van witte rijst.

In de tijd van Heian, al in de 9e eeuw, gebruikten vrouwen aan het Japanse keizerlijke hof gefermenteerd rijstwater om hun haar lang, gezond en mooi te houden. Hun prachtige lange haar reikte tot op de grond. Deze hofdames zouden elke dag hun haar hebben gekamd met Yu-Su-Ru, het spoelwater dat wordt verkregen uit het wassen van rijst.

De etnische Yao-vrouwen uit het dorp Huangluo in China getuigen van deze traditie. Waar de vrouwen van de etnische minderheid Yao verblijven, is een knipbeurt iets dat niet alleen zeldzaam is, maar vaak helemaal niet wordt gedaan – en hun haar is extreem lang (vaak meer dan zes voet lang!). Dik, donker en glanzend zelfs in hun latere jaren. Wat is hun geheim?

Volgens een artikel in China Daily is het geheim voor het donker en schoon houden van het haar, het wassen met rijstwater. Het is een natuurlijke shampoo en haarconditioner.

Rijstwater wordt door ayurvedische artsen voorgeschreven als een doeltreffend middel om ontstoken huidoppervlakken af ​​te koelen.

Rijstwater voor haar en huid – het onderzoek
In één onderzoeksvoorstel dat een project beschrijft dat gericht is op het creëren van effectievere haarverzorgingsproducten in de Japanse SPring-8-faciliteit, bleek één specifieke stof die in rijstwater wordt gevonden, inositol, nuttig is voor het verbeteren van de elasticiteit van het haar en het verminderen van wrijving in beschadigd haar.  Dit leidde tot duidelijke verbeteringen in de algehele gezondheid van het haar.

Rijstvelden Vietnam

Een ander onderzoek, gepubliceerd in november 2010 in het International Journal of Cosmetic Chemists , merkte op dat de traditionele traditionele haarverzorgingsmethode van de Heian-periode-spoelend haar met rijstwater ook in het moderne tijdperk gunstig zou kunnen zijn voor mensen. Deze onderzoekers ontdekten dat extracten gemaakt van rijstwater effectief waren voor het behoud van de gezondheid van het haar en een ideale aanvulling zouden zijn voor commerciële haarverzorgingsproducten.

Hoe rijstwater te maken voor huid en haar
Als u wilt weten of het gebruik van rijstwater als onderdeel van uw eigen haar en huidverzorgingsroutine voordelig voor u kan zijn, volgen hier een paar snelle en gemakkelijke recepten voor het bereiden van een partij rijstwater:

Welke rijst te gebruiken
Bruine, witte langkorrelige, witte korte korrel, jasmijn of wat je ook hebt.

Jasmine rice

Methode 1: Gekookt rijstwater
Om een ​​concentraat van rijstwater te maken om de hele week in de verdunde vorm te gebruiken als gezichtshampoo of haarspoeling, bereid je rijst voor zoals je dat normaal zou doen, maar gebruik je twee tot drie keer zoveel water als je normaal zou doen.

Nadat de rijst gaar is, zeef het uit. Het overgebleven water heeft een levendige witte kleur en bevat een hoge concentratie aan voedingsstoffen. Gebruik het echter niet op volledige sterkte. Verdun in plaats daarvan een paar eetlepels van dit geconcentreerde rijstwater in een kopje schoon water, waardoor een melkachtig uitziend mengsel ontstaat.

Gebruik deze verdunde oplossing om uw gezicht schoon te maken met een pad, of te wassen of om uw haar te behandelen en bewaar het overgebleven concentraat in de koelkast in een afgedekte container gedurende maximaal een week.

Lees ook:   Hoe maken ze mensen ziek?

Methode 2: Geen-kook snelle methode
Als je snel rijstwater wilt extraheren en niet door het verdunnen en opslaan wilt gaan, neem je gewoon twee kopjes water en doe je er een halve kop rijst 15 minuten in. Zeef de rijst uit het water en gebruik dit rijstwater om je gezicht, haar of beide te wassen.

Methode 3: Gefermenteerd rijstwater
Van gefermenteerd rijstwater wordt gedacht dat het vooral goed is voor het haar vanwege de pH-verandering die tijdens het fermentatieproces optreedt in het water (het proces brengt de pH van het rijstwater dichter bij de natuurlijke pH van het haar en veroorzaakt de afgifte van een chemische stof genaamd pitera die de regeneratie van cellen kan bevorderen). De methode om het te maken vraagt ​​om een ​​paar extra stappen, maar de resultaten zijn de moeite waard.

Om gefermenteerd rijstwater te maken, bereid je rijstwater volgens de bovenstaande methode zonder te koken en laat je het een of twee dagen in een pot op kamertemperatuur staan ​​(in warmere klimaten zal het fermentatieproces minder tijd kosten). Als er een lichtzure geur uit het rijstwater komt, stop dan het gistingsproces door de oplossing in de koelkast te bewaren en gebruik dit rijstwater voor huidversteviging of als haarspoeling.

Rice Field Terrace - Northern Vietnam

Gefermenteerd rijstwater is erg krachtig, dus het is het beste om het te verdunnen met 1-2 kopjes warm water voordat je het gebruikt.

Was uw gezicht dagelijks voor het slapengaan met rijstwater en gebruik het in uw haar als een finishing-spoeling, niet meer dan een of twee keer per week, denk eraan dat het een diepe conditioner is, waar het een beetje een lange weg aflegt.

De voordelen blijven zelfs nadat het is weggespoeld, zodat u het gewoon kunt wassen en spoelen zoals u normaal zou doen, zonder dat u bang hoeft te zijn voor lelijke opeenhopingen.

Hoe kun je dit Rijst Water gebruiken voor huid en haar
Je kunt elke dag rijstwater gebruiken als onderdeel van je reinigingsprogramma voor huidverzorging, ’s ochtends of’ s avonds. Voor je haar is het aanbevolen om het een of twee keer per week te gebruiken, hetzij als haarspoeling tussen de wasbeurt door of als laatste spoeling.

Hier zijn nog enkele tips:

Rice Fields (rice vodka and jasmine extract)

– Gebruik rijstwater als onderdeel van uw gezichts- en lichaamsreiniger om een ​​gezichts- of lichaams-wasbeurt te maken.

– Gebruik rijstwater als natuurlijk alternatief voor uw normale toner, die u ook kan helpen de poriën op uw huid te verkleinen en om acné te doen verdwijnen. Een andere optie is om rijstwater toe te voegen aan natuurlijke remedies om je poriën te verkleinen. Dep een beetje rijstwater op je gezicht en masseer het zachtjes in je huid voor een paar minuten. Bij regelmatig gebruik zult u merken dat uw huid zacht, strak en stralend aanvoelt.

– Je kunt het ook gebruiken als een onderdeel van je vochtinbrengende gezichtsmasker en je kunt ook een paar druppels etherische oliën toevoegen voor huidverzorging.

– Het spoelen van je haar met rijstwater brengt glans in je haar en helpt het sterk en gezond te houden. Je kunt ook een paar druppels etherische oliën toevoegen aan het rijstwater voor sterk en glanzend haar. Giet na het wassen het rijstwater op je haar. Masseer zachtjes je hoofdhuid en haar en laat het 4 tot 5 minuten intrekken. Spoel vervolgens uw haar grondig met gewoon water. Gebruik het een of twee keer per week als laatste spoeling.

– Voeg rijstwater toe aan het badwater om uw lichaam te reinigen, te ontspannen en te verjongen. Vul een kleine mousselinezak met 1/2 kop rijst en plaats de mousselinezak in het water en week het in het badwater.

– Maak een bodyscrub met behulp van de overgebleven rijst om het rijstwater te maken. Om de scrub te maken, maalt u de rijst en mengt u deze met 1 of 2 theelepels olijfolie en citroensap (u kunt een paar druppels van uw favoriete essentiële olie toevoegen) en wrijf het zachtjes over de huid om te scrubben  en te voeden.

~*~

Tijdens de vertaling van dit bericht vanuit het Engels heb ik natuurlijk een kopje rijstwater gemaakt.
WAUW, zacht voor de huid en het maakt nóg zachter ook?
Ik had ooit een potje met grijzige rijstpoeder van de bodyshop, later wisten ze nergens meer van, wat dat geweest moge zijn, helaas, maar dat was ook op basis van rijstwater.
Dat was geweldig spul om je gezicht mee schoon te deppen en je huid werd er heel mooi van.
Dus probeer het eens.
-Heeft nu kleuterhanden ineens-  😀

Get the most perfect skin with this super easy rice water toner that contains TONS of vitamins and minerals!

Next time you boil rice, think twice before throwing the water. Rice water is rich in beauty minerals and vitamins that make it fantastic for both skin and hair. Asian women have used rice water for centuries to beautify their hair, face and skin. Read on to find out how to make rice water and …

How To Get A Porcelain Skin With This Homemade Mask

6 Unexpected Beauty, Health, & Home Uses for Rice Water « The Secret…

Rice Water – The Perfect Elixir For Your Skin - All Beauty Tips for women

Besides for eating, rice is also an important ingredient for skin. It is an ancient remedy, which has been used by Asian women to beautify their face, body, and hair. Anyway, what is the most beneficial is the rice water. Beauty Benefits of Rice Water As we mentioned above rice water contains powerful hair and …

Jemig straks schatten ze me nog onder de 18…
😮 Sjeeh je lijkt wel 5 jaar joh?
😀

Gerelateerde berichten