web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Een mevrouw over zonnebrand

https://vrouw.nl/artikel/wat-zij-vindt/45550/internetfabels-zijn-levensgevaarlijk-hoezo-smeer-je-kinderen-niet-in

Nou goed mevrouw beschuldigd veel mensen er dus van, dat ze maar wat zeggen en zich bv niet verdiepen, blijkbaar deed ze dit zelf niet.

Maar goed.

In de meeste zonnebrandcremes zitten dus slechte stoffen, deze veroorzaken inderdaad o.a. huidkanker, maar zonder creme zonnen is idem gevaarlijk…tenzij en mits je niet te gek zont.
Dus voel je dat je verbrand ga er dan uit!

In feite is juist geen zonnebrand beter omdat je dan beter voelt wanneer je huid geroosterd wordt.
Dat is toch logisch.

Je moet je huid dus niet al te vaak blootstellen aan verbranding.
Je huid kan zich niet continu gaan herstellen nml na verbrandingen.
Het houdt een keer op natuurlijk.

Vit D in voeding is niet genoeg, zeker niet in dit land.
Dus begrijpelijk dat mevrouw zich zorgen maakt omdat zij huidkanker kreeg. Ze had zelf een lichte huid en was vaak verbrand geweest.
Kinderdagverblijven kunnen prima voor de kinderen zorgen en daarbij kunnen ouders zelf aangeven of ze wel of geen zonnebrand meegeven lijkt me. Je kunt je kind ook een shirtje meegeven..

-kanker bestaat al zolang er mensen zijn , maar na 1950 is er een explosieve groei aan kanker vanwege conserveringsmiddelen, magnetrons,kunstmatige toevoegingen etc etc.
Tegenwoordig kan je kanker bijna een welvaartsziekte noemen-

https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/herkennen-van-een-melanoom/

En dr Google?
https://www.ad.nl/gezond/stof-in-zonnebrandcreme-verhoogt-risico-op-kanker~aaa20b35/

https://jessevandervelde.com/zonnebrandcreme-wat-ze-je-niet-vertellen/

-De mens kan niet zonder zonlicht, omdat het lichaam de zon nodig heeft om vitamine D aan te maken. Vitamine D versterkt het immuunsysteem en beschermt ons tegen hart- en vaatziekten, zwakke botten, multiple sclerosis, depressies en sommige vormen van kanker. Toch kan zonlicht ook gevaarlijk zijn, want als je te lang onbeschermd gaat zonnen raakt je huid verbrand. In feite is dit niet meer dan een ontstekingsreactie van de huid omdat het een overdosis aan UV-stralen heeft gekregen. De huid ziet er in dat geval rood uit en voelt warm aan, en als je een door de zon verbrande huid aanraakt kan dat erg pijnlijk zijn. Een milde huidverbranding geneest binnen een paar dagen, maar mensen met een ernstig verbrande huid kunnen er heel ziek van worden.-

Lees ook:   Voedsel dat in de magnetron wordt opgewarmd, is schadelijk

-Er zijn een aantal stoffen die vaak in zonnebrandcrèmes zitten en die kunnen leiden tot huidkanker of andere toxische reacties en disbalansen in het lichaam. Je doet er daarom goed aan zonnebrandcrèmes met een of meer van de volgende ingrediënten te mijden:

Octinoxate (octylmethoxycinnamaat): wordt veel gebruikt in zonnebrandcrèmes omdat het weinig allergische reacties geeft, ook in combinatie met zonlicht. Aan de hand van dierproeven is echter aangetoond dat deze stof de oestrogeenbalans, schildklierfunctie en signaalfunctie in de hersenen kan verstoren. Bij blootstelling aan zonlicht zorgt dit ingrediënt voor een sterke toename van vrije radicalen, die op hun beurt het risico op kanker vergroten.
Oxybenzone (benzofenon-3): wordt veel in verband gebracht met allergische reacties als gevolg van blootstelling aan zonlicht (fotoallergische reacties) en wordt in zeer grote mate door het lichaam geabsorbeerd. Zorgt bij blootstelling aan zonlicht voor een sterke toename van vrije radicalen welke leiden tot DNA-beschadiging en kanker, en kan leiden tot een verstoring van de hormoonbalans. De disbalans in de hormonen kan leiden tot endometriose.
Octisalaat: absorbeert in geringe mate UVB en is op zichzelf niet schadelijk, maar het versterkt de absorptie van andere ingrediënten die wel kunnen leiden tot huidkanker.
Avobenzone (Parsol 1789): absorbeert UVA maar is een instabiele stof die makkelijk kan worden afgebroken door zonlicht. De onbekende chemicaliën die vervolgens vrijkomen kunnen schadelijk zijn, met name in combinatie met de stof Octonoxate (zie eerder in deze lijst)
Octocrylene: produceert zuurstofradicalen wanneer het blootgesteld wordt aan UV-licht, en deze kunnen leiden tot DNA-beschadiging en kanker
Homosalate: vormt toxische metabolieten, kan de hormoonbalans licht verstoren en kan het binnendringen van bepaalde giftige stoffen in het lichaam bevorderen
Ensulizole (Phenylbenzimidazole sulfonzuur): een UVB-beschermer die vrije radicalen produceert wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, en dit leidt tot DNA-beschadiging en kanker.
Gemicroniseerde of Nano Zinkoxide en Nano Titaniumdioxide: wordt tegenwoordig veel gebruikt in zonnebrandcrème omdat het een grotere bescherming tegen de zon biedt dan grotere deeltjes zink. Echter, er is nog maar weinig bekend over mogelijke gezondheidseffecten van nanodeeltjes. Ze worden niet door de huid geabsorbeerd en lijken dus geen risico voor de gezondheid te zijn, toch wordt aanbevolen om de stof niet in te ademen via bv. zonnesprays.
Padimaat O (Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester): een afgeleide van het inmiddels verboden ingrediënt PABA die het vrijkomen van vrije radicalen stimuleert, het DNA beschadigt en daarmee het risico op kanker vergroot, de oestrogeenbalans verstoort en allergische reacties kan veroorzaken
Menthyl anthranilaat: kan bij blootstelling aan zonlicht mogelijk schadelijke zuurstofradicalen produceren die leiden tot DNA-beschadiging en kanker.
Sulisobenzone (benzofenon-4): kan huid-en oogirritaties veroorzaken. Wordt zelf niet geabsorbeerd door de huid maar kan de absorptie van andere stoffen bevorderen.
Hoe kan ik mijzelf het beste tegen de zon beschermen?

Lees ook:   De rages van nieuwe recepten etc. verzinnen

De beste bescherming tegen de zon is niet in de zon gaan zitten of voldoende kleding en een hoedje te dragen. Toch is het belangrijk dat je lichaam vitamine D uit zonlicht kan maken, dus het is erg aan te bevelen om dagelijks in de ochtend of namiddag als de zon schijnt korte periodes in de zon te zitten (maximaal 5 tot 10 minuten per dag, afhankelijk van je huidtype).-

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken