web analytics
...

Inca-kinderen werden gedrogeerd en vervolgens geofferd op vulkanische toppen en bergen

Een internationaal team van wetenschappers heeft ontdekt dat Inca-kinderen werden gedrogeerd voordat ze ceremonieel werden geofferd als onderdeel van het zogenaamde capacocha-ritueel.

Het Capacocha-ritueel was een offerritueel, waarbij kinderen van beide geslachten werden geselecteerd om te worden geofferd in ceremonies bij belangrijke heiligdommen die bekend staan ​​als huacas of wak’akuna. Het offeren werd voornamelijk uitgevoerd via vier methoden: wurging, een klap op het hoofd, verstikking of levend begraven worden terwijl ze bewusteloos zijn (hoewel op koude plaatsen kinderen waarschijnlijk stierven door onderkoeling). Het ritueel werd uitgevoerd als reactie op belangrijke gebeurtenissen in het leven van de Sapa Inca, terwijl op andere momenten Capacocha-ceremonies werden ondernomen om natuurrampen te stoppen.

In een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Archaeological Science, identificeerden onderzoekers locaties op berg- en vulkanische toppen in Peru. Het onderzoek richtte zich op twee kinderen die onder de top van de Ampato-vulkaan werden gevonden en zittend begraven werden op een hoogte van 5800 meter boven zeeniveau.

Een toxicologisch onderzoek toont bewijs van bedwelming met cocabladeren en hallucinogene stoffen, wat suggereert dat beide kinderen gedrogeerd waren voordat ze werden geofferd. De studie suggereert dat de kinderen op cocabladeren kauwden, wat resulteerde in een verhoogde bloeddruk en een staat van euforie en welzijn.

Traditionele medische toepassingen van coca zijn in de eerste plaats bedoeld om vermoeidheid, honger en dorst te overwinnen. Het wordt als bijzonder effectief beschouwd tegen hoogteziekte. De kinderen dronken ook een hallucinogeen brouwsel, ayahuasca genaamd, een soort psychedelica dat de zintuigen, cognitieve vaardigheden en emoties kan beïnvloeden en ervoor kan zorgen dat iemand gaat hallucineren.

Lees ook:   Did Aliens Nuke India

Beide kinderen werden ook door de bliksem getroffen, waarbij een van de kinderen in een slechte staat van bewaring verkeerde vanwege de mogelijkheid van meerdere blikseminslagen. Hoewel de doodsoorzaak onbepaald is omdat er geen zichtbare slagen of verwondingen zijn, suggereert dit de mogelijkheid dat beide kinderen tijdens het ritueel levend werden begraven.

 

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!