21 april 2021

 

Korte lontjes in Nederland! Oftewel tuig- Sneeuwgevechten

https://www.ad.nl/binnenland/sneeuwballengooiers-schoppen-man-bewusteloos~a3f5807b/

Sneeuwballengooiers denken de baas te mogen spelen in ons land?
Ze hebben gisteren een man van 51 bewusteloos geschopt.
Maar dat is niet het enige in ons land.
Telkens een groepje jongeren die mensen belagen, die zeggen dat ze niet meer met sneeuwballen mogen gooien en dan maar gelijk diegene in elkaar stampen!
Wat is dit voor een schorum…

Ook elders in het land leidde het gooien van sneeuwballen tot boosheid, geweld en schade. In Katwijk belaagde een 73-jarige man uit Katwijk een 16-jarige jongen, die met een groep sneeuwballen aan het gooien was. De man ging volgens Omroep West met een stok achter één van de jongens aan. Vervolgens zou hij één van de jongens tegen een muur hebben gezet en hem met een vuist op het hoofd geslagen hebben.

In Beuningen werd een man mishandeld omdat hij verhaal ging halen nadat hij met sneeuwballen was bekogeld door een of meerdere mensen uit een groep van ongeveer vijftien personen. Volgens de politie escaleerde dit en werd hij door iemand uit de groep in zijn gezicht geslagen. Daarna zijn ook nog vernielingen aangericht aan zijn auto. Hoeveel personen daarbij betrokken waren, is niet bekend. Ook is onbekend of het slachtoffer verwondingen heeft overgehouden aan de mishandeling.

In Beverwijk bekogelde een grote groep jongeren het verkeer. Ook de auto van een 29-jarige Beverwijker werd geraakt, aan de kant waar zijn tweejarige zoontje zat. Het ventje schrok daar zo van, dat hij overstuur raakte. Toen de man uitstapte om de jongens hierop aan te spreken, kreeg hij een harde stomp tegen zijn hoofd. Gauw stapte hij weer in en reed weg. De auto liep nog schade op toen een van de jongeren een trap tegen de auto gaf. De politie heeft een 15-jarige jongen uit Heemskerk als verdachte aangehouden.

Lees ook:   Reeks terreurincidenten in Europa om controlemaatschappij versneld in te voeren

Een automobilist in Vught raakte gisteren gewond doordat er een ijsbal tegen zijn auto werd gegooid. In Zoetermeer raakte een auto zwaar beschadigd doordat er vanaf een brug boven de Amerikaweg met sneeuwballen werd gegooid. Op een door de politie verspreidde foto is te zien hoe een voorruit is ingegooid. De bestuurder is erg geschrokken, meldt de politie.

 

Gerelateerde berichten