15 april 2021

 

Nederlanders bespied via babyfoons en webcams

Nederlanders bespied via babyfoons en webcams

Er is een Russische website gevonden waarop duizenden livebeelden te zien zijn van babyfoons, webcams en beveiligingscamera’s. Het gaat om beelden van bijvoorbeeld woon- en slaapkamers, kantoren, winkels en sportscholen die worden opgenomen in ongeveer 250 landen. Ruim 1500 livestreams komen uit Nederland, schrijft de BBC vandaag zonder de website bij naam te noemen.
Het gaat volgens de BBC vaak om stilstaande beelden, maar de camera’s lijken wel te werken. De website heeft toegang tot de beelden, omdat de camera’s zijn beveiligd met standaardwachtwoorden of helemaal geen wachtwoord hebben. Andere camerabeelden komen uit de Verenigde Staten (4591), Frankrijk (2059) en Groot-Brittannië (meer dan 500). De website pretendeert mensen te willen alarmeren over de gebrekkige beveiliging van camera’s.

Het Britse College Bescherming Persoonsgegevens heeft Rusland opgeroepen de website te sluiten en wil mensen waarschuwen, omdat mensen ongemerkt door Jan en alleman bekeken kunnen worden.

https://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3794520/2014/11/20/Nederlanders-bespied-via-babyfoons-en-webcams.dhtml

Lees ook:   Compilation of Kinetic masterpieces

Gerelateerde berichten