web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Saturnus retrograde: geef je leven meer kracht

SATURNUS RETROGRADE: GEEF JE LEVEN MEER KRACHT

Op zaterdag 4 juni begint Saturnus, de planeet van karma, verantwoordelijkheid en levenslessen, aan zijn vier maanden durende periode terug in onze lucht. Geen zorgen, Saturnus Retrograde is niets om over in paniek te raken. Het is lang niet zo intens als Mercury Retrograde en zal onze e-mailservers niet laten crashen. Saturnus Retrograde is een goede zaak. Het inspireert ons om na te denken over onze verplichtingen en te voelen welke nog steeds goed voelen voor onze ziel.

Laten we beginnen met eerst te begrijpen wat er gebeurt als een planeet retrograde gaat. Saturnus doet er ongeveer 29 jaar over om om de zon te draaien. Dat is een stuk langer dan de aarde, wat betekent dat we er elk jaar langs komen. Wanneer we Saturnus “inhalen”, lijkt het achteruit te gaan. Net zoals wanneer een trein een langzamere trein passeert. Het gaat niet achteruit. Het lijkt gewoon zo. Saturnus gaat elk jaar 4,5 maand retrograde. Dit jaar staat het rechtstreeks op 22 oktober.

De geringde planeet is niet de leukste van het peloton. Saturnus regeert regels, verantwoordelijkheden, regeringen en karma. Saturnus vraagt ​​ons om wat hoger te gaan zitten, onze beloften te onthouden en verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven. Saturnus is een beetje als een verantwoordelijke ouder die ons net genoeg speelruimte geeft om onszelf in de problemen te brengen. Deze energie is niet strikt maar eerder onverschillig. Saturnus herinnert ons eraan dat er altijd gevolgen zijn voor onze acties, zowel goed als slecht. Saturnus beperkt ons niet, maar leunt achterover en laat ons karma zich ontvouwen. Het is aan ons om onze keuzes te maken en met gratie te accepteren wat volgt.

Saturnus is momenteel gestationeerd in Waterman, waar hij zijn retrograde zal doorbrengen. Saturnus in Waterman moedigt ons aan om na te denken over hoe onze acties de collectieve samenleving beïnvloeden. Het motiveert ons ook om veranderingen in onze regeringssystemen te creëren die alle mensen ten goede komen. Saturnus in Waterman kan onze samenleving en hoe we omgaan met iedereen erin aanzienlijk veranderen als we bereid zijn oude manieren los te laten en verandering te omarmen. Het collectieve bewustzijn verschuiven is geen gemakkelijke opgave, maar de eerste stap is om je ervan bewust te worden dat we allemaal invloed hebben op iedereen om ons heen.

Onze gedachten en energie zijn allemaal met elkaar verbonden en creëren een frequentie die de vooruitgang van de mensheid beïnvloedt. Het is belangrijk om je persoonlijke frequentie af te stemmen op een frequentie die helpt om de vibratie van alle anderen te verhogen. Een deel van het werk en de kans van Saturnus in Waterman is om je scherp bewust te worden van de energie die je uitstraalt. Neem er dan de verantwoordelijkheid voor en doe het werk dat je nodig hebt om in een hogere vibratie te leven. Wanneer je handelt vanuit liefde, mededogen en dankbaarheid, zal je gedrag deze frequentie weerspiegelen. Je zult meteen weten hoe je mensen moet behandelen, wat je moet doen en hoe je anderen kunt helpen hun vibratie te verhogen.

Lees ook:   De weersvoorspellingen voor 2015 Astrologisch

Terwijl Saturnus in Waterman retrograde gaat staan, helpt het ons na te denken over onze eigen energie en hoe we ervoor zorgen. Saturnus Retrograde herinnert ons eraan dat we niet verantwoordelijk zijn voor het geluk van andere mensen, maar wel voor het onze. Hetzelfde geldt voor onze energie, we hebben geen controle over de energie van andere mensen, maar we kunnen die van onszelf wel verschuiven. Wanneer we ons op onszelf concentreren, beïnvloeden we indirect anderen omdat we met hen omgaan vanuit een hogere vibratie.

Word tijdens deze retrograde verantwoordelijk voor je eigen energie. Voel in wat het verlaagt en verhoogt. Welke grenzen moet je stellen om je energie te beschermen, en welke grenzen moet je jezelf opleggen om je vibratie te behouden. Saturnus Retrograde vraagt ​​dat we leren onszelf te disciplineren. Wat moet je elke dag doen om de vibratie te behouden waar jij het meeste baat bij hebt EN die anderen ten goede komt? Waar moet je jezelf beperken? En waar moet je meer verantwoordelijk zijn voor je energetische handtekening – de energie die je de wereld uitstraalt.

Saturnus Retrograde vertraagt ​​de dingen ook een beetje, zodat we ons leven opnieuw kunnen evalueren, inclusief ons karma. Het geeft ons de tijd om de diepere betekenis te begrijpen van waarom we dezelfde omstandigheid herhaaldelijk zouden kunnen aantrekken. Het brengt ook ons ​​karma naar de oppervlakte. We kunnen ontdekken dat tijdens Saturnus Retrograde ons karma uit het verleden terugkomt, dus we kunnen het begrijpen om het uit onze energie te verwijderen. Maar het is allemaal positief! We willen zoveel mogelijk karma uitwerken in dit leven, dus we zijn vrij om te evolueren. Volgens de hindoeïstische filosofie is het doel van elk leven om een ​​beetje dichter bij de Verlichting te komen. De enige manier om dit te doen is door ons karma op te ruimen.

Lees ook:   Voorspellingen 2020

Of je nu in vorige levens of karma gelooft, let de komende vier maanden op situaties die vertrouwd aanvoelen. Ze kunnen hetzelfde type man zijn die in verschillende “verschillende” vriendjes voorkomt, of je kunt jezelf keer op keer in een vergelijkbare situatie bevinden met verschillende mensen. Je zult karma herkennen als je het ziet. Als je het wel herkent, vertraag dan en zoek naar de plek waar genezing nodig is. Geef ruimte en aandacht aan dat deel van jezelf, en doe wat nodig is om los te komen van de energie. Werk met bevrijdingsoefeningen door middel van dagboeken en reinigingsrituelen. Bewustwording staat hierbij centraal. Als je je eenmaal bewust wordt dat karma een rol speelt, ben je op weg naar onthechting.

Op een meer aards niveau is Saturnus Retrograde een goed moment om je te concentreren op wat voor jou het belangrijkst is. Het is een tijd om uw verplichtingen opnieuw te evalueren en te beslissen welke uw energie waard zijn. Een verbintenis is iets waar we ons aan vasthouden lang nadat we er zin in hebben. Ze zijn geweldig om ons op het goede spoor te houden als we ons niet gemotiveerd voelen en kunnen ons helpen onze prioriteiten te onthouden wanneer er afleiding opduikt. Ze kunnen echter wel verschuiven. Saturnus herinnert ons eraan om selectief te zijn in het verbreken van verplichtingen, omdat we het vertrouwen in onszelf niet willen verliezen en we niet willen dat anderen het vertrouwen in ons verliezen. Maar er zijn momenten waarop verplichtingen moeten verschuiven. Het kan een moeilijke beslissing zijn om je ergens van los te maken, maar het kan ook noodzakelijk zijn voor je groei. Als je naar toezeggingen kijkt, voel ze dan met je hart. Als je hart er niet meer in is, dan is het misschien tijd om verder te gaan. Het loslaten van verplichtingen uit het verleden geeft je ruimte voor nieuwe verplichtingen die meer in lijn zijn met je hoogste visies. Ook verplichtingen die je vibratie op wat voor manier dan ook verlagen, moeten worden aangepast. En dit omvat het aanpassen van uw perceptie van uw verantwoordelijkheden, vooral voor die beloften die u niet kunt breken. Saturnus Retrograde is de perfecte tijd om naar binnen te gaan en na te denken over de verplichtingen in je leven en te beslissen welke zullen worden voortgezet.

Lees ook:   Bloemen horoscoop

Saturnus wil dat wij onze levens bezitten. Dit is het moment om eigenaar te worden van je gevoelens, je gedrag en je energie. Het is een tijd om verantwoordelijkheid te nemen en toe te geven wanneer we fouten hebben gemaakt. Het bezitten van ons leven betekent dat we er verantwoordelijkheid voor nemen. We nemen verantwoordelijkheid voor hoe we ons voelen en erkennen vrijelijk onze ware emoties. Over Saturn Retrograde, denk na over je acties, zelfs degene die je liever zou vergeten. Wees eerlijk tegen jezelf en heb compassie voor je groei, maar wees echt over wie je bent en de beslissingen die je hebt genomen. Het is oké om fouten te maken als je de les kunt leren die ze je geven. En omdat je elk van je emoties bezit, kunnen ze je niet langer beheersen. Ze kunnen nog steeds bestaan, maar ze zullen worden onthuld. Het is net als toen Wizard achter het gordijn werd gezien. Hij had geen controle meer over de dingen in Oz. Je “dingen” bezitten

Als je de verantwoordelijkheid voor je leven neemt, open je de deur voor snelle groei. Je komt in je kracht en voelt je gesterkt om verder te gaan. Saturnus Retrograde kan enigszins beperkend aanvoelen, maar deze pauze in energie is een gelegenheid voor reflectie. Als de timing goed is, zal je leven in nieuwe richtingen katapulteren zodra je het bezit. Graaf diep, denk na over waar je je energie wilt steken in deze retrograde, en beïnvloed het grotere collectief. Verbind je vervolgens om het werk te doen dat je nodig hebt om te groeien naar je grootste potentieel.

Hier is een kleine checklist met dingen om over na te denken in de komende vier maanden terwijl Saturnus retrograde gaat:

  • Bepaal je grenzen (en leer nee zeggen en meen).
  • Evalueer uw verplichtingen opnieuw, vooral tijdverplichtingen (Saturnus regeert tijd).
  • Reorganiseer je systemen (inclusief routines/disciplines – werkt dat yogaschema echt voor jou?)
  • Houd jezelf gemotiveerd – Retrograde kan ons moe maken. Inspireer jezelf met nieuwe activiteiten.
  • Ga naar de wortel van je karmische gehechtheden- Dit zal waarschijnlijk meer dan één cyclus van retrograde vergen, maar je moet ergens beginnen.
  • Vraag jezelf af, welke gevoelens of gedragingen heb je nodig om vooruit te komen?

    Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken