web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Neptunus aspecten in de horoscoop

  • Zon-Neptunus-aspecten: De vader kan behoorlijk actief en aanwezig zijn, maar komt op het kind over als vaag, nonchalant of niet toegerust. het kind kan in de war zijn over de relatie, de vader kan na de geboorte een identiteits-, psychisch of substantieprobleem hebben gehad. Dit is het ernstigst in de harde aspecten (conjunct, vierkant, tegenovergesteld).
  • Maan-Neptunus-aspecten: Er zijn 2 vormen van geheugen die voorkomen. Eén daarvan is de ervaren, authentieke, objectieve herinnering. De andere herinnering is de emotioneel gefilterde, geïdealiseerde en subjectieve ervaring. Er kan een neiging zijn om met een roze bril na te denken over de kindertijd en verdere relaties en te ontkennen of er sprake is van mishandeling
  • Dit is het ernstigst in de harde aspecten (conjunct, vierkant, tegenovergesteld).
  • Mercurius-Neptunus-aspecten: Een deel van de geest verbergt zich. Wazig hoofd en wervelende blauwe hemel-ijsgedachten, de verbeelding stroomt naar het grote ideaal
  • Venus-Neptunus-aspecten: Kan de ervaring hebben dat mensen hen voortdurend in de steek laten. Projectie kan hier een rol spelen. Er kan een koortsachtig idealisme heersen over dierbaren, samen met de behoefte aan een sprookjesachtig liefdesverhaal. In werkelijkheid zou de ander nooit aan zo’n onmenselijke en onrealistische verwachting kunnen voldoen
  • Mars-Neptunus-aspecten: Genereert conflicten/ruzies wanneer hij moe, psychisch uitgeput, zeer emotioneel is, wordt binnengedrongen en geen privacy krijgt. Het is heel moeilijk om voorbij oude wonden te komen
  • Jupiter-Neptunus-aspecten: Meet hoog op de spirituele vibratie. Ze zijn spiritueel inclusief en enorm ontvankelijk, maar dit kan een uitdagende gave zijn en ze kunnen ernstig lijden onder hun gevoeligheid
Lees ook eens:  Karma en de Noordknoop in het teken Astrologie

Iemand zegt online ergens:
ik heb Neptunus conjunct met mijn ascendant en ik heb het gevoel dat iedereen mij op een heel andere manier ziet. Ik houd zeker bepaalde delen van mezelf verborgen achter een ‘sluier’, maar het is ook meer dan dat. mensen projecteren voortdurend op mij. noch zij, noch ik kunnen er iets aan doen. het is alsof ik een spiegel ben. en om die reden houden mensen meestal van mij of haten zij mij.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥