web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Rh-negatieven afstammelingen van “Nephilims”

Als je de bewering hebt gehoord dat Rh-negatieven afstammelingen zijn van “Nephilims”, maar niet precies weet waar de term voor staat, dan is dit bericht iets voor jou:

De  Nephilim  (/ˈnɛfɪˌlɪm /; Hebreeuws: נְפִילִים  Nəfīlīm ) zijn mysterieuze wezens of mensen in de Hebreeuwse Bijbel die groot en sterk zijn; het woord  Nephilim wordt  in sommige vertalingen van de Hebreeuwse Bijbel  losjes vertaald als  reuzen , maar in andere onvertaald gelaten. Joodse verklaringen interpreteren hen als gevallen engelen. De belangrijkste verwijzing naar hen is in Genesis, maar de passage is dubbelzinnig en de identiteit van de Nephilim wordt betwist.

Volgens het boek Numeri 13:33 bewoonden ze later Kanaän ten tijde van de Israëlitische verovering van Kanaän.

De naam “Kanaän” komt overal in de Bijbel voor, waar het overeenkomt met “de Levant”, in het bijzonder met de gebieden van de Zuidelijke Levant die de belangrijkste achtergronden vormen van de verhalen van de Bijbel: het Land van Israël, Filistea en Fenicië, waaronder anderen.

De  zuidelijke Levant  is een geografisch gebied dat de zuidelijke helft van de Levant omvat. Het komt ongeveer overeen met het huidige Israël, Palestina en Jordanië; sommige definities omvatten ook Zuid-Libanon, Zuid-Syrië en/of het  Sinaï-schiereiland. Als strikt geografische beschrijving wordt het soms door archeologen en historici gebruikt om de religieuze en politieke connotaties van andere namen voor het gebied te vermijden.

Een soortgelijke of identieke bijbelse Hebreeuwse term, gelezen als “Nephilim” door sommige geleerden, of als het woord “gevallen” door anderen, komt voor in het boek Ezechiël 32:27.

 

De namen eindigend op EL, ELL betekenen Engelen…
Rafaël bv etc.
Lees ook:   RH negatievelingen
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken