web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Mysterieuze 5500 jaar oude Sumerische sterrenkaart registreerde enorme asteroïde inslag op aarde

Een 5.500 jaar oud kleitablet dat in de 19e eeuw werd ontdekt in de ondergrondse bibliotheek van koning Assurbanipal in Nineve, is een astronomische schat. Het oude “document” dat in het huidige Irak door Sir Henry Layard is opgegraven, biedt een ongekend inzicht in astronomische waarnemingen die meer dan 5500 jaar geleden in het oude Mesopotamië plaatsvonden . Lang werd aangenomen dat het een Assyrische tablet was, maar computeranalyse die het vergeleek met de lucht van Mesopotamië in 3300 voor Christus, heeft onthuld dat het eigenlijk een veel oudere Sumerische oorsprong heeft.

De ‘astrolabium’, het vroegst bekende astronomische instrument, is afgebeeld op de tablet. Het bestaat uit een gesegmenteerde schijfvormige sterrenkaart met randmarkeringen voor de vele hoeken die kunnen worden gemeten. Al meer dan 150 jaar staan ​​experts versteld van de oude kleitablet die zich in het British Museum bevindt. De spijkerschrifttablet nr. K8538 in de collectie van het British Museum staat bekend als ‘de Planisphere’. ( Bron )

Meer dan 5.600 jaar geleden vond er een verbazingwekkende gebeurtenis plaats toen een kilometer lange asteroïde in botsing kwam met de Alpen in Köfels, Oostenrijk. Helaas ontbreken aanzienlijke delen van de planisfeer op deze tablet (ongeveer 40%) als gevolg van schade veroorzaakt door de plundering van Nineve. De achterkant van de tablet is niet gegraveerd.

Archibald Sayce en Robert Bosanquet ontdekten de astronomische relatie van de tablet in 1880 en noemden hem ‘Astrolabe’. Leonard William King zette de eerste stap naar inhoudsanalyse door een facsimile van de tablet te maken. In 1912 werd zijn werk gepubliceerd.

Het facsimilebeeld van de spijkerschrifttekens is perfect getranscribeerd, maar hij heeft de facsimiletekens niet in moderne taal vertaald. Hij nam deel aan een archeologische expeditie naar dezelfde plaats in Nineve in de hoop andere astronomische tabletten te vinden met aanvullende informatie, maar er werd nooit iets nuttigs gevonden. King veronderstelde dat K8538 een “Planisfeer” was, die de nachtelijke hemel boven Nineveh liet zien.

Lees ook eens:  EU zo dom, dat alleen de EU lijdt, Rusland niet...

Drie jaar later, in 1915, bracht Ernst F. Weidner zijn werk uit op K8538. Hij deed zijn best om elk van de 8 verschillende tabletdelen op de zes pagina’s van het boek te ontcijferen, maar de tekst bleef een mysterie voor hem. Hij omschreef het als ‘magie’. Omdat de sterverdelingen op de tablet niet overeenkomen met die in de Nineveh-hemel, verwierp hij King’s term ‘Planisphere’.

5.500 jaar oude Sumerische sterrenkaart
K.8538, onderdeel van een cirkelvormig kleitablet met afbeeldingen van sterrenbeelden (planisfeer)
Twee auteurs, Alan Bond en Mark Hempsell, boekten uiteindelijk twintig jaar later aanzienlijke vooruitgang. Ze merken in de inleiding van hun boek op dat er tot 2008 “nooit een uitgebreide en consistente vertaling is geweest van deze unieke tablet [die] verband zou kunnen houden met een inslag van een Near Earth Object.” ( Bron )

Ze vertaalden de spijkerschriftinscriptie opnieuw en beweerden dat de tablet de Köfels’ Impact registreerde, een oude asteroïde-aanval die Oostenrijk ergens rond 3100 voor Christus trof. Dit veroorzaakte opschudding in de archeologische gemeenschap.

Oude Sumerische tablet legt de oorsprong van de mens uit, gemaakt door goden als dienaren
Sinds geologen de enorme aardverschuiving in de 19e eeuw voor het eerst hebben onderzocht, is het een mysterie geweest. Het is 500 meter diep en heeft een cirkel van vijf kilometer. Het is gelegen in de buurt van Köfels in Oostenrijk. Vanwege het bewijs van verpletterende druk en explosies kwamen onderzoekers in het midden van de 20e eeuw tot de conclusie dat het moet zijn veroorzaakt door een zeer enorme meteoorinslag.

Lees ook eens:  De CIA gebruikte helderzienden om de planeet Mars, 1 miljoen jaar voor Christus, op afstand te bekijken

Omdat Köfels geen krater heeft, ziet het er voor moderne ogen niet uit zoals een inslagplaats zou moeten. Het idee dat het gewoon weer een aardverschuiving is, verklaart echter niet de feiten die de eerdere experts in verwarring brachten.

Wat verbindt de complexe Sumerische sterrenkaart in de ondergrondse bibliotheek van Nineve met de raadselachtige impact die in Oostenrijk plaatsvond?

Het kleitablet kan worden onderzocht om vast te stellen dat het een astronomisch werk is, omdat het tekeningen van sterrenbeelden en namen van erkende sterrenbeelden in de tekst bevat. Hoewel het veel aandacht heeft gekregen, heeft niemand een geloofwaardige verklaring gegeven voor wat het is na meer dan een eeuw.

De onderzoekers hebben vastgesteld waar de Planisphere-tablet naar verwijst met behulp van hedendaagse computeralgoritmen die trajecten kunnen nabootsen en de nachtelijke hemel duizenden jaren geleden kunnen nabootsen. De K8538-observatietablet is gemaakt door een onbekende alerte Sumerische astronoom die de historische betekenis van de gebeurtenis op zijn astronomische uitkijktoren inzag en besloot deze vast te leggen. Bond en Hempsell noemden hem “Lugalansheigibar – de grote man die de lucht observeerde.”

De helft van de tablet registreert planeetposities en bewolking, net als elke andere nacht, maar de andere helft registreert een object dat groot genoeg is om zijn vorm te noteren, ook al bevindt het zich nog in de ruimte. De astronomen hebben nauwkeurig zijn baan ten opzichte van de sterren vastgelegd, wat overeenkomt met een inslag bij Köfels met een foutmarge van één graad.

De waarneming geeft aan dat de asteroïde groter is dan een kilometer in diameter en dat zijn oorspronkelijke baan rond de zon een Aten-type was, een klasse van asteroïden die dicht bij de aarde cirkelt en resoneert met de baan van de aarde.

Lees ook eens:  Uitgelekte films uit het geheime archief van het Vaticaan onthullen nooit eerder vertoonde beelden van de chronovisor

Dit traject verklaart waarom er bij Köfels geen krater is. De inkomende hoek was erg laag (zes graden), wat betekent dat de asteroïde een berg genaamd Gamskogel boven de stad Längenfeld, 11 kilometer van Köfels, afsneed, waardoor de asteroïde explodeerde voordat deze zijn uiteindelijke inslagpunt bereikte. Het groeide uit tot een vijf kilometer brede vuurbal terwijl het door de vallei reisde (de grootte van de aardverschuiving).

Toen het Köfels trof, creëerde het enorme druk die de rots verpulverde en de aardverschuiving veroorzaakte, maar het creëerde geen klassieke inslagkrater omdat het niet langer een solide object was.

Mark Hempsell, die het Köfels-evenement besprak, zei: “Uit het traject kan nog een conclusie worden getrokken. De achterste pluim van de explosie (de paddestoelwolk) zou over de Middellandse Zee worden gebogen en opnieuw de atmosfeer binnenkomen boven de Levant, de Sinaï en Noord-Egypte.

“De grondverwarming, hoewel erg kort, zou voldoende zijn om elk ontvlambaar materiaal te laten ontbranden, inclusief mensenhaar en kleding. Waarschijnlijk zijn er door de inslagexplosie meer mensen omgekomen onder de pluim dan in de Alpen.”

Als een zeer zeldzame wetenschappelijke observatietablet biedt de K8538 vergelijkende feiten die helpen bij realistische voorspellingen van asteroïde verwoesting en de resulterende megadroogtes op aarde. Het British Museum is nu verantwoordelijk voor het bewaren en beschermen van dit waardevolle document, dat is gemaakt door de Sumerische astronoom Lugalansheigibar.

https://www.howandwhys.com/mysterious-5500-year-old-sumerian-star-map/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥