web analytics
...

De Adapa Anunnaki-legende – Oude Anunnaki-goden

De legende van Adapa is te vinden in de oude Mesopotamische mythologie en in de oude astronautentheorie. In zowel de oude Mesopotamische mythologie als de oude astronautentheorie was Adapa de zoon van de Anunnaki-god Enki. I

n de Ancient Astronaut Hypothesis is Enki een van de leiders van de Anunnaki Alien wezens die de beschaving op aarde hebben gevestigd. We zullen de Adapa-legende beschouwen in zowel de klassieke Mesopotamische mythologie als de oude astronautentheorie.

De legende van Adapa in de Mesopotamische mythologie In de Mesopotamische mythologie is Adapa de eerste Sumerische koning en wijze leraar uit de Sumerische stad Eridu, de zoon van de Anunnaki-god Enki of Ea.

De Adapa-mythe vertelt hoe de Mesopotamische Anunnaki-goden hem de gave van intelligentie schonken, maar hem geen onsterfelijkheid gaven.

Volgens de legende van Adapa en The South Wind, op een dag toen Adapa aan het vissen was, blies de zuidenwind met zoveel kracht dat Adapa door de kracht van de zuidenwind van zijn boot in de zee werd gegooid.

 

Lees ook:   7 Bijbelse artefacten die waarschijnlijk nooit zullen worden gevonden

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!