web analytics
...

Perzische Mythologie, Goden en Godinnen

Perzische Mythologie, Goden en Godinnen

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Space Faravahar
Faravahar het Perzische embleem van Ahura Mazda & Ahreeman in Space
Faravahar vertegenwoordigt Ahura Mazda de mens (bovenste helft) en Ahreeman het beest (onderste helft). Ahura Mazda en Ahreeman zijn 2 zijden van dezelfde medaille of 2 gezichten van dezelfde entiteit. Ahura Mazda is de lichte kant en Ahreeman is de donkere kant. De dualiteitsfactor was een origineel zoroastrisch concept van Zarathustra, de grote Perzische filosoof.

christendom is gebaseerd op de Perzische filosofie van het mitraïsme!
Zarathustra was een eenvoudige filosoof, geen profeet
Zoroastrianisme is compatibel met futurisme Het
zoroastrianisme is een filosofie, geen religie
Betekenis van Faravahar
Periodes van de Iraanse geschiedenis
Evolutie van goden in Perzië

Zoroastrische vuurtempels
Ahreeman is de schaduw van Ahuramazda
Devolutie van gender in Perzië
De Perzische Mythologie

– Perzische goden
– Perzische beschermer-boodschapper Goden en godinnen (Yazatas)
– Perzische godinnen
– Perzische aartsengelen en engelen (Amesha Spentas)
– Faravashis (Foruhars)
– Perzische mythische personages, wezens en planten
– Perzische grote aartsdemonen en demonen (Daevas en drugs)
– Perzische kleine demonen (Khord Daevas)
– Perzisch Kleine demonen (Khord-medicijnen)

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Faravahar bij de Front Gate van de Zoroastrian Fire Temple

Invoering

We leven in een periode waarin het islamistische regime op onze scholen niet de ware geschiedenis van Iran leert. We leven in een periode waarin Iraanse geschiedenis schoolboeken, na een paar pagina’s over onze duizenden jaren geschiedenis, de geschiedenis van Iran begint tegen de datum dat de islam ons land binnenkomt. Mullahs ‘versie van de Iraanse geschiedenis begint op 651 AD AIOG (1st Arabo-Islamic Occupational Government) van Iran. Onze belangrijkste geschiedenis begint op 1979 AD AIOG (2e Arabo-Islamitische Occupational Government) van Iran. Meer dan 3 decennia van hersenspoeling, boekverbrandingen en verdraaiing van de geschiedenis van Iran gaat door zonder einde in zicht. Welke waardevolle en nauwkeurige geschiedenisboeken we ook hadden, die zijn verzameld en verbrand, ze staan ​​ook niet toe dat de uitgevers deze boeken opnieuw publiceren, dus de geschiedenis van Iran is niet meer gedrukt. De studenten hebben geen greintje kennis over hun geschiedenis of identiteit! Arabo-islamisering van Iran verloopt met de snelheid van het licht. Ze onderwijzen afval op school als de Iraanse geschiedenis! Ze creëren sjiitische gruwelen van onze kinderen!

Eerst hebben hun Arabo-moslimmoordende heiligen zoals Omar, Ali, Hassan, Hussein en andere Tazi’s onze bibliotheken geëgaliseerd en onze boeken verbrand en nu voltooien deze halve rassen (IRI) de taak van hun barbaarse baviaan Mohammedaanse voorouders.

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Faravahar Wood Carved Fine Crafted Door
Afif Abad Garden Museum, Shiraz, Iran
De geschriften
luidden: Homat, Hovakht, Hovarsht (Modern Avestan Persian)
Humata, Hukhta, Hvarshta (Avestan Persian)
Pendare Nik, Goftare Nik, Kerdare Nik (Modern Persian)
Goed Gedachten, goede woorden, goede daden (Engels)

Dit stuk is voor Thirsty Students, Deep Thinkers, Nationalists and Lovers of Iran. Het doel van dit uitgebreide onderzoek is het beschermen en dienen van de Perzische cultuur, het eerste amendement van IPC. Onze feesten, tradities, taal en cultuur smelten weg tussen twee polen. Onze jongeren in ballingschap (buiten Iran) worden volledig Westoxicated en onze jongeren in Inxile (binnen Iran) worden volledig Arabtoxicated. De jonge generatie Iraniërs heeft geen idee van hun rijke 8000 jaar oude geschiedenis en ze hebben zeker geen eigen identiteit! De tijden zijn kritiek en het is aan ons om onze Perzische cultuur nieuw leven in te blazen, anders zal het voor altijd verloren gaan in de afgrond en de zwarte gaten van de geschiedenis! Ik draag dit onderzoek op aan onze enige hoop op overleven en onze enige hoop op een toekomstig democratisch Iran. Ik draag dit onderzoek op aan de Iraanse Young Generation, onze toekomstige Kaveh Ahangars en Arash Kamangirs.

Mijn doel en ons doel is om de Perzische cultuur nieuw leven in te blazen door de jongeren op te leiden, zodat ze hun zelfidentiteit kunnen herwinnen. We vervolgen het pad van Abolqasem Ferdowsi, Yaqub Leis Saffarid, Dr. Ahmad Kasravi en Dr. Kourosh Aryamanesh. Ondanks de islamitische sabotage zullen we het pad voortzetten om onze nationale identiteit nieuw leven in te blazen en ons moederland te bevrijden. We zijn hier om Pure Persian Pride te onderwijzen.

* * *

Het christendom is gebaseerd op de Perzische filosofie van het mitraïsme!

Moeilijk te geloven dat je zegt? Lees het onderstaande document en oordeel zelf! Hieronder staan ​​geen meningen, maar het zijn feiten, eigenlijk zijn het historisch gedocumenteerde feiten.

De volledige filosofie, leer en basis voor het christendom zijn ontleend aan de oude Perzische filosofie van het mitraïsme (mithraïsme). Volgens de Perzische mythologie is godin Anahita de onbevlekte maagdelijke moeder van godin Mitra. Christenen hebben hun leer en heilige geschriften praktisch ontleend aan de oude Perzische mythologie. Christelijke kerk en geleerden veranderden alleen de goddelijke Perzische namen in christelijke namen! Ze noemden “Anahita” als hun Maagd Maria en ze noemden “Mitra” als hun Jezus Christus! De basis voor de christelijke leer en geschriften in vele versies van de Bijbel, geschreven door christelijke geleerden en heiligen, is praktisch geleend (gestolen) materiaal van de Perzische mythologie en het mitraïsme! Dit is gedocumenteerde geschiedenis. Dus eigenlijk stal het christendom zijn leer van Perzen. Later stal Mohammed (Islam) zijn volledige leer uit stukjes en beetjes van de Torah (Joods Heilig Boek) en de Bijbel (Christelijk Heilig Boek)! Bijvoorbeeld verschillende gebeden, vasten, toegestaan ​​en verboden voedsel, geschriften, heilige gebeurtenissen, bijbelse geschiedenis en andere documenten in de islam zijn allemaal gestolen uit het jodendom en het christendom. Als je nu naar alle wortels van alles zoekt, zelfs mono-scriptie, komt het uit de Perzische doctrines van het mithraïsme, het vedaïsme en het zoroastrianisme. Het gaat allemaal terug naar Perzische filosofieën! Waarom weet de meerderheid van het publiek dit allemaal niet? Omdat het publiek geen idee heeft van de geschiedenis. Ze weten niet eens wat ze een paar nachten geleden voor het avondeten hadden! Ja mijn vrienden, het gaat allemaal terug naar Perzische filosofieën! Ze weten niet eens wat ze een paar nachten geleden voor het avondeten hadden! Ja mijn vrienden, het gaat allemaal terug naar Perzische filosofieën! Ze weten niet eens wat ze een paar nachten geleden voor het avondeten hadden! Ja mijn vrienden, het gaat allemaal terug naar Perzische filosofieën!

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Mitra Perzische zonnegodin van Irans oude muursnijwerk

Voordat ik uitweid over Mitra en Mitraism, moet je begrijpen dat Mitra een Bi Gender Goddess is. Mitra is zowel vrouw als man. Mitra is ontstaan ​​in Iran en de Iraanse Mitra was vrouwelijker en meer een vrouw. Later, toen Mitra en Mitraism zich verspreidden naar India, Griekenland, Rome en andere plaatsen, was Mitra mannelijker en meer een man geworden, maar in de natuur is Mitra altijd een Bi Gender Godin geweest, zowel vrouw als man. De Iraanse Mitra was specifiek een vrouw, maar met kenmerken van een man, meer als een Tomboy. Mitra is een Bi Gender Godin is de reden dat Mitra’s afbeeldingen of standbeelden soms worden afgebeeld als een vrouw (Perzisch Mitra) en soms worden afgebeeld als een man (Roman Mitra), maar de oorspronkelijke Mitra was Perzisch; daarom was ze meer een vrouw.Kwesties als gender onverdraagzaamheid, seksisme, racisme en slavernij bestonden niet in het pre-islamitische Iran. Al deze kwesties waren Iran binnengekomen met de islam!

Iraniërs hadden de huidige morele taboes niet! In de Iraanse samenleving bestond er: man, vrouw, zowel vrouw als man (bi-geslacht), noch vrouw noch man (onzijdig), homo, lesbisch, transgender, travestiet en verschillende andere soorten genderidentiteiten.

Iraanse goden en godinnen waren een vertegenwoordiging van de Non Gender Bias Iranian Society. Er was geen genderdiscriminatie in Iran. Iraniërs waren vrij van genderkwesties; bovendien geloofden Iraniërs in eindeloze verscheidenheid aan geslachtsvormen. Vrouwen waren het meest waardevol in de Iraanse samenleving. We hadden zelfs feministische godinnen zoals Allatum, een vrouwelijke mannelijke godin. De oude Iraanse samenleving zag de genderkwestie niet als zwart-wit, mannelijk of vrouwelijk!

Er bestond evolutie van goden en devolutie van geslacht in het oude Perzische rijk; daarom werden goden en godinnen ook gedeconcentreerd in geslacht, bijvoorbeeld:

We hadden goden en godinnen . Wij hadden:

Mannelijke Mannelijke Goden ( Ahreeman )
Vrouwelijke Vrouwelijke Godinnen ( Anahita )
Bi Geslacht Godinnen ( Mitra )
Onzijdige Goden ( Zurvan )
Mannelijke Vrouwelijke Goden ( Indira )
Vrouwelijke Mannelijke Godinnen ( Allatum )

etc.

Later zal ik op deze kwestie ingaan. In latere hoofdstukken zullen we meer van deze kwestie bespreken. Laten we teruggaan naar Mitra.

Volgens de Mitraic-doctrine stierf Mitra de Zonnegodin op 22 december en werd vervolgens geboren op 25 december. Deze gebeurtenis was gebaseerd op een astronomisch feit dat toen uit de aarde werd waargenomen dat de zon op 22 december drie dagen lang sterft, de winterzonnewende, wanneer hij stopt in zijn beweging naar het zuiden, om wedergeboren te worden of met andere woorden opgewekt op 25 december, waarmee het zijn beweging naar het noorden hervat. U weet natuurlijk allemaal dat volgens het christendom ook het kindje Jezus op 25 december is geboren!

Oorspronkelijk was de Perzische pijnboom geen lokale vegetatie van het Iraanse plateau, maar hij werd vanuit het buitenland naar Iran gebracht en rond Iran geplant. Perzische pijnboom (Kaj-e Irani), die een zeldzame boom is, werd door de Mitraist (Mithraist) priesters geselecteerd als het nobele geschenk van het seizoen voor de giftdragers die naar de Mitraic-tempels moesten worden gebracht om Mitra de oude Perzische zonnegod te eren. De Perzische pijnbomen werden tentoongesteld in de buurt van de originele Mitraic-tempels als geschenk ter ere van Mitra. Dit was een traditie tijdens het seizoen voor de geboorte van Mitra (december).

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Mitra Sun Goddess ‘Merry Mitras Persian Pine Tree
Gift Dragers brengen het gif van de Persian Pine Tree voor Shahanshah Darius de Grote
Muur van het Apadana-paleis, Persepolis, Iran

Later werd de traditie voortgezet en werd het gebruikelijk dat de verschillende buitenlandse of binnenlandse diplomatieke delegaties Perzische dennen samen met andere waardevolle geschenken als geschenk aan de Perzische Shahanshahs brachten. Verschillende delegaties uit de vier hoeken van het Perzische rijk, van de Chinese grens helemaal tot aan Afrika en van India tot aan Europa, namen de Perzische dennen op, samen met hun meest waardevolle cadeautjes als cadeau voor de Perzische Shahanshahs.

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Mitra Sun Goddess ‘Merry Mitras Persian Pine Tree
Wall van het Apadana Palace, Persepolis, Iran

Op de trappen van het Apadana-paleis van Darius de Grote in Persepolis zijn delegaties die geschenken dragen duidelijk gesneden met de Perzische dennen. Uiteindelijk werd de Perzische pijnboom, kostbaar voor de mitraïsten, geleend door de christelijke heiligen en auteurs en werd de kerstboom! Ze bedachten de mythe dat Jezus werd geboren onder een met sneeuw bedekte pijnboom!

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Is Christmas Pine Tree in Iran ontstaan ​​als de Persian Pine Tree ?!
Mitra Sun Goddess ‘Merry Mitras Perzische pijnboom
Mitra Sun Goddess’ Perzische pijnboom en Perzische soldatenmuur
van Apadana Palace, Persepolis, Iran

Mitra de Perzische zonnegod had oorspronkelijk 12 volgelingen, de 12 maanden van het jaar en de tekens van de dierenriem. Mitra moest deze 12 maanden elk jaar doorstaan. Astronomisch was dit gebaseerd op het feit dat de zon 12 maanden van het jaar moet passeren en in feite is een jaar (12 maanden) een volledige cirkel van de aarde in zijn baan rond de zon. Zoals je weet had Jezus ook 12 volgelingen en naaste discipelen!

Mitra wordt getoond in kunstwerken en beeldvormen met een Corona (Doornenkroon) en een Halo. Jezus draagt ​​ook een doornenkroon die de Romeinen hem hebben gegeven en er is zeker altijd een aureool om zijn hoofd! Klinkt dit een belletje ?!

Mitra liep op het water van oceanen, meren en rivieren, simpelweg omdat Mitraists vanaf de aarde opmerkten dat de zon lijkt te lopen op het water; daarom is het een Mitraist-uitdrukking geworden dat Mitra over het water loopt. Natuurlijk weet u heel goed dat wie er nog meer over het water heeft gelopen, nietwaar? Ja, Jezus inderdaad!

Het was een fundamentele factor van de Mitraic-leer dat Mitra werd gekruisigd, vervolgens herrezen en naar de hemel steeg. Dit was gebaseerd op astronomische gebeurtenissen waarbij de zon in feite de equinoxen passeert (gekruisigd), zoals de lente-equinox die Pasen is en dan weer tot leven komt (herrezen); vervolgens steeg de Zon op naar de hemel tijdens de lente-equinox wanneer het Pascha is en de tijd waarin de zon de evenaar passeert, waardoor dag en nacht even lang worden. Weet je wie er nog meer werd gekruisigd, daarna herrezen en naar de hemel steeg? Je raadt het al: Jezus!

Nu wil ik een aantal overeenkomsten noemen tussen mitraïsme en christendom:

Mitra was de dochter van de maagdelijke godin Anahita.
* Jezus was de zoon van de maagdelijke moeder Maria!

Mitra is geboren op 25 december.
* Jezus is geboren op 25 december.

Mitraists dronken brood en wijn bij Mitraist Temples.
* Christenen hebben brood en wijn bij communies in kerken!

Mitraists brachten Pine Tree ter ere van Mitra.
* Christenen vieren Kerstmis met de kerstpijnboom.

Drie wijze mannen van Perzië kwamen op bezoek bij baby Zonnegodin Mitra en brachten haar geschenken en goud.
* Drie wijze mannen van ver kwamen bij Jezus in de stal en brachten hem geschenken.

Mitra had 12 volgers, de 12 maanden van het jaar en de sterrenbeelden.
* Jezus had 12 discipelen die hem volgden.

Mitra droeg een Corona, een doornenkroon en had een aureool om haar hoofd.
* Jezus werd door de Romeinen een doornenkroon op zijn hoofd gezet en had een aureool boven zijn hoofd.

Mitra liep op watermassa’s.
* Jezus liep op water.

Mitra gekruisigd, herrezen en dan opgevaren naar de hemel.
* Jezus gekruisigd, herrezen en dan opgevaren naar de hemel.

En vele andere overeenkomsten …

Dus wie heeft wie gekopieerd?
Het christendom is iets meer dan 2000 jaar oud.
Mitraism is meer dan 4000 jaar oud.

Mitraïsme werd meer dan 3000 jaar geleden in Iran beoefend tijdens de Susians en werd beoefend door de vroege Ariërs tijdens de eerste Arische migratie van Iran meer dan 4000 jaar geleden.

Voor meer informatie over periodes van de Iraanse geschiedenisbeoordeling:

Iraanse dynastieën en vorsten van 8000 jaar

Lees voor meer informatie over de Susian Era en de Arische migratie:

Atlas of Iran Maps – Hoofdstuk 1: Susa en de Arische migratie

Mitraïsme is ontstaan ​​in Iran en werd duizenden jaren voor de geboorte van Christus in Iran beoefend en vervolgens verheerlijkt tijdens de Arsacid Parthian-dynastie (250 voor Christus – 224 na Christus) honderden jaren voor de geboorte van Christus. Uiteindelijk verhuisde het mitraïsme en verspreidde het zich van Iran naar India, Griekenland, Rome en andere plaatsen. Het mitraïsme had zich vlak voor de geboorte van Christus door Europa en Rome verspreid en was van 1 tot 4 na Christus erg populair als grote religie.

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Is het Merry Christmas of is het Merry Mitras?
Werd het christendom gekopieerd uit de Perzische filosofie van het mitraïsme ?!
Mitra de Perzische zonnegodin werd geboren op 25 december – Merry Mitras!

Bovenstaande gebeurtenissen in het Mitraïsme hadden honderden en duizenden jaren voor de geboorte van Christus plaatsgevonden! De tijdlijn van Mitraïsme en Mitraïsche gebeurtenissen was honderdduizenden jaren vóór de geboorte van Christus!

Het christendom is iets meer dan 2000 jaar oud.
Mitraism is meer dan 4000 jaar oud.
Dus nogmaals vraag ik u, wie heeft wie gekopieerd?

Dus wat zijn de bovenstaande evenementen? Toeval of diefstal? De hele Bijbel is gekopieerd / geplakt!

Klinkt het direct kopiëren / plakken van de Perzische filosofie van het mitraïsme bekend?
Het christendom is geen religie, maar het is een verhalenboek gemaakt voor volwassenen. Zelfs dit verhalenboek is niet origineel, maar toch nep, gekopieerd uit de Perzische filosofie van het mitraïsme!

Bekijk voor meer informatie en afbeeldingen van Mitra de Perzische zonnegodin:

Het christendom is gebaseerd op Perzisch mitraïsme!
Dankzij Mitra bestaat Kerstmis!
Mitra is de reden voor het seizoen!
Fijne winterzonnewende!
Mitra de Perzische zonnegodin werd geboren op 25 december – Merry Mitras
Sign van je lokale Good Old Atheists!

Voor volledige informatie over Mitra en Mitraism, lees en bekijk afbeeldingen van het Boek van Mitra :

Mitra Persian Sun Goddess and Mitraism: Foundations of Christianity
Book of Mitra: Pictorial History of Mitra and Mitraism – 5 Chapters

Na het lezen van dit onderzoek zal het je allemaal duidelijk zijn hoe in de eerste plaats het christendom en de islam veel van hun heilige boeken hebben gekopieerd / geplakt uit de oude Perzische filosofieën van het mitraïsme, het vedaïsme en het zoroastrisme!

* * *

Zarathustra was een eenvoudige filosoof, geen profeet

Zarathustra Spitmata (Avestan Persian) AKA Zoroaster (Grieks) AKA Zartosht (Modern Persian) was een reus van een filosoof. Friedrich Nietzsche, de grote filosoof, boog voor Zarathustra en zeer gerespecteerde Zarathustra. Zijn hele leven was Zarathoestra een rebel en een vrije denker. Niet alleen Perzisch vrij denken, maar het Oosters vrij denken begon met de Zarathustra. Persian Thinking Outside the Box, begon met Zarathustra. Volgens de wereldwijde filosofie is Zarathustra een reus die een grote hoeveelheid kennis en wijsheid heeft bijgedragen aan de menselijke beschaving.

Zarathustra noemde zichzelf altijd een ‘eenvoudige dichter’. Zarathustra was een simpele filosoof. Zarathustra noemde zichzelf nooit “een profeet van God”.

Iran Politics Club: Persian Mythology, Gods & Goddesses, Ancient Iranian Gods 1 - Ahreeman X
Zarathustra Spitmata de grote Perzische filosoof – Contemporary Image

Zarathustra was heel bescheiden om zelfs maar te beweren een profeet te zijn! Lang na Zarathustra’s periode creëerden Mobads een grootse hiërarchie van de “georganiseerde zoroastrische staatsgodsdienst” en verdraaiden ze de totale leer van een eenvoudige dichter en filosoof genaamd Zarathustra (Zoroastra of Zoroasta) volledig.

Lees ook:   Baudet: Hoezo mogen kinderen spijbelen voor klimaat?

 

Revisie na revisie, sommigen voor eigen gewin, sommigen voor de politiek van Fire Temple en sommigen om het zoroastrianisme te doen overleven om de islam te overleven, hadden de oorspronkelijke zoroastrische filosofie veranderd in de huidige gruwel! Zelfs vandaag zullen de Mobads niet stoppen en ze blijven Zarathustra’s woorden verdraaien.

 

Maar als je tussen de regels van Gatha, Avesta en andere teksten leest, zul je nog steeds de ware en wijze woorden opmerken van de grootste man die slechts een eenvoudige dichter en filosoof was die Zarathustra heette.

Meer informatie over Zarathustra lees:

Zoroastra en Zoroastrianism, The Real Story

* * *

Het zoroastrianisme is compatibel met het futurisme.

Bij futurisme draait alles om de toekomst, wetenschap, vooruitgang, realiteit en de waarheid. Het zoroastrianisme als filosofie draait ook om de toekomst, wetenschap, vooruitgang, realiteit en de waarheid. Sta me toe om uit te werken.

Pogingen zoals die van mij zijn om het zoroastrianisme opnieuw te zuiveren van de revisies van Mobad en de Schriften terug te brengen naar de oorspronkelijke gathische leer van Zarathustra. De oorspronkelijke woorden van Zarathoestra kunnen naast de wetenschap bestaan ​​en zijn perfect verenigbaar met wetenschap en evolutie, simpelweg omdat het ware zoroastrianisme geen religie is, maar een filosofie en niet alleen een filosofie, maar een dynamische en een progressieve filosofie.

 

Gathas stelt duidelijk dat alle natuurwetten samen een kracht creëren, een intelligentie die Zarathustra deze intelligentie noemt als “Entity of Intelligence” (Hasti-ye Kherad in het Perzisch). In de Avestaanse taal wordt deze “entiteit van intelligentie” “Ahura Mazda”.

 

In de originele Zoroastrische filosofie balanceert, bepaalt en handhaaft Ahura Mazda de “Wereldorde”. Deze “wereldorde” is cruciaal om te worden gehandhaafd, anders zal de chaos overwinnen. In Avestan-taal wordt naar deze “Wereldorde” verwezen als “Asha” (Rasti in het Perzisch), wat de “Waarheid” betekent.

Gathic Doctrine legt uit dat het universum voortdurend verandert, dynamisch en progressief is. Zarathustra stelt dat de natuurwetten bestemd zijn om continu te evolueren en dat deze evolutie het universum constant verandert en evolueert.

 

Zarathustra Spitmata heeft er altijd op aangedrongen dat de Ariërs (Edele Mensen) de Asha (waarheid) zouden verklaren en de Druj (leugen) zouden vermijden .

* * *

Het zoroastrianisme is een filosofie, geen religie

Zarathustra beveelt het Iraanse volk en het wereldwijde publiek duidelijk aan om de “Entity of Intelligence” (Hasti-ye Kherad) te erkennen, te begrijpen en ermee compatibel te blijven door voortdurend te streven naar kennis, onderwijs en vooruitgang.

Universum is een dynamische en een progressieve entiteit; daarom moet het vroeger een eenvoudiger universum zijn geweest, meer geconcentreerd en elementair. Uiteindelijk is het geëvolueerd naar de huidige vorm. Maar bedenk dat het universum nooit is gemaakt en nooit zal worden vernietigd; het verandert echter en alle elementen binnen dit universum en alle universa veranderen gewoon van vorm van de ene vorm in de andere en ze zullen blijven bestaan, vooruitgang en evolutie.

Zarathustra Statue aan de Universiteit van Chicago, Illinois, USA

Klinkt dit voor jou als Wetenschap en Evolutie? Het zoroastrianisme is in feite een vorm van primitieve oude uitleg van de complexe wetenschappelijke verklaring van vandaag van de evolutie!

Zarathustra was een originele rebel. Gedurende zijn hele leven voerde hij een enorme campagne tegen de Magies, de geestelijken van de georganiseerde religie van zijn tijd. Zarathustra verklaarde voortdurend dat “alle goden leugens zijn”. Zarathustra noemde Ahura Mazda nooit een “God”. Zarathustra verwees altijd naar Ahura Mazda als de “Universele Intelligentie” die de Asha implementeert als de “Waarheid”. Zarathustra noemde zichzelf altijd een ‘eenvoudige dichter’ en een eenvoudige filosoof. Zarathustra noemde zichzelf nooit een profeet van god, hoe kon hij dan ooit in een Abrahamitische monogod hebben geloofd?

Standbeeld van Zarathustra Spitmata

Als u de Avestan-taal herziet, zult u duidelijk begrijpen dat in Avestan “Ahura” “Universum” betekent en “Mazda” “Intelligentie” betekent. Ahura Mazda betekent de “Universele Intelligentie” die bestaat in alle elementen waaruit ons universum bestaat.

Alle interne en externe energieën binnen en buiten de zaken, alle zaken, alle energieën, alle geanimeerde en geanimeerde objecten, alle levende elementen en alle denkende wezens die samen dit dynamische universum vormen dat constant evolueert, is het systeem dat Zarathustra aangeduid als de “Universele Intelligentie”. Jij en ik en elk ander element in ons universum en alle andere universa zijn de “Universele Intelligentie”. Deze intelligentie is verre van de grote jumbo van Allah, Yahweh, Christus en andere Monogoden of Polly Goden!

Ahura Mazda = Universal Intelligence

In Avestan-taal, “Ahura” = universum en “Mazda” = intelligentie
Ahura + Mazda = Ahuramazda => Universele intelligentie

Daarom is het zoroastrisme in zijn oorspronkelijke vorm en leer geen religie maar een progressieve filosofie van zijn tijd. Zarathustra was een echte visionair en het zoroastrianisme is een wetenschappelijke filosofie. Daarom is het zoroastrianisme compatibel met wetenschap en futurisme.

Het zoroastrianisme is een filosofie voor het denkende en logische volk.

Onthoud dat altijd:

‘ Er is geen absoluut goed en er is geen absoluut kwaad .’

En het komt erop neer dat:

Faravahar betekent:
goede gedachten, goede woorden, goede daden (Engels)
Pendare Nik, Goftare Nik, Kerdare Nik (modern Perzisch)
Humata, Hukhta, Hvarshta (Avestan Persian)

* * *

Betekenis van Faravahar

Faravahar is een oud Perzisch symbool. Faravahar vertegenwoordigt zowel Ahura als Ahreemanic symboliek. Het half-menselijke deel (de bovenste helft) vertegenwoordigt Ahuramazda (Oude Perzische God van Goed) en het halve Beest-deel (de onderste helft) vertegenwoordigt Ahreeman (Oude Perzische God van het Kwaad).

Faravahar%20Persian%20B&W%20Logo%20Iran%20Flag via Angel-Wings
Faravahar Perzisch embleem Iran Banner

Half mens Bovenste helft = Ahuramazda
Half beest Onderste helft = Ahreeman
Rechterhand = Oude Arische Perzische groet
Linkerhand = Ring of Power (toegekend aan Shahanshahs)

Bekijk voor meer informatie over Faravahar:

Faravahar Geschiedenis en kunstgalerijen in 5 hoofdstukken

Betekenis van Faravahar, Derafsh Kaviani en Perzische kleuren

IPC Iran Flags – Hoofdstuk 14

Universal Intelligence vs. God – Filosofie + fotogalerij

* * *

Perioden van de Iraanse geschiedenis

Voordat we beginnen, moeten we een tijdschema opstellen voor de geschiedenis van Iran. Als we de Iraanse 8000 jaar oude geschiedenis verdelen in 8 secties. De meest logische tabel is als volgt:


Periodes van de Iraanse geschiedenis Table

________________________________

1. Oude beschavingen (Pre Vedai) Tijdperk: 6000 voor Christus – 2000 voor Christus
2. Vedai Tijdperk: 2000 voor Christus – 850 voor Christus
3. Pre-Avesta Tijdperk: 850 voor Christus – 728 voor Christus
4. Het Koninkrijkstijdperk: 728 voor Christus – 559 voor Christus
5. The First Imperial Era: 559 BC – 651 AD
6. The First AIOG (Arabo-Islamic Occupational Government) Era: 651 AD – 873 AD
7. The Second Imperial Era: 873 AD – 1979 AD
8. De tweede AIOG (Arabo-islamitische Occupational Government) Era: 1979 AD – heden

Nu we ons bewust zijn van deze tijdsperioden, kunnen we verder gaan met ons hoofdonderwerp. Bij het introduceren van verschillende Perzische goden, godinnen en andere mythische figuren noem ik bepaalde perioden, waartoe ze behoren. Perzische goden en godinnen verspreiden zich over 8000 jaar Iraanse geschiedenis van het Pre Vedai-tijdperk helemaal tot aan het eerste keizerlijke tijdperk en daarna. Door het bovenstaande tijdschema te begrijpen, bent u nu gewapend met het wapen om uw tijdsbestek te kennen. Nu beginnen we aan het hoofdonderwerp.

* * *

Evolutie van goden in Perzië

Begrijp alsjeblieft dat Perzen meerdere goden (Polly-scriptie) hadden tijdens het Vedai-tijdperk (2000 v.Chr. – 850 v.Chr.) En het pre-Avestaanse tijdperk (850 v.Chr. – 728 v.Chr.). Tijdens “Early Vedai Era”, toen Iraanse en Indiase Ariërs samen woonden, en vervolgens tijdens “Late Vedai Era”, toen Iraanse en Indiase Ariërs gescheiden leefden, hadden Iraniërs in beide perioden een Polly Thesis System of Gods. Ook daarna in Mithraism Period, tijdens het Pre-Avestan Era, hadden Iraniërs ook een Polly Thesis System of Gods. Dus vanaf het tijdperk van de oude beschavingen (Pre Vedai), helemaal tot en enigszins tijdens The Kingdom Era, hadden Iraniërs een Polly Thesis System of Gods (Multi Gods). Tijdens deze periodes bestonden zowel Ahura Mazda als Ahreeman, toch waren ze slechts twee belangrijke goden onder een aantal andere goden en godinnen. Zoals in de Schriften wordt beschreven, was Zurvan in deze perioden de vader van Ahura Mazda en Ahreeman.

Plotseling, tijdens The Kingdom Era, toen het zoroastrianisme op het scherm verscheen, geloofden de zoroastriërs voornamelijk in twee grote krachten van Ahura Mazda en Ahreeman. Rest of the Gods werd minder belangrijk en verdween enigszins! Toen het zoroastrianisme eenmaal overging van een filosofie naar een grote religie van Iraniërs, erkenden uiteindelijk de zoroastriërs alleen de twee krachten van Ahura Mazda en Ahreeman. De rest van de goden werd alleen gekoesterd door niet-zoroastriërs. Later begonnen Zoroastriërs te geloven in Mono Thesis en de enige echte God, Ahura Mazda.

Zarathustra Spitmata de grote Perzische filosoof en vrije denker

De oorspronkelijke filosofie van Zarathustra legde de nadruk op twee gezichten of twee kanten (Ahura Mazda en Ahreeman) van dezelfde God; later echter hadden Mubeds en Hirbeds (Zoroastrian Priesters) de oorspronkelijke Zoroastrian Doctrine veranderd in het geloof in één God als Ahura Mazda met zijn Arch Evil Enemy Ahreeman!

Zarathustra Spitmata

Dus op een bepaalde manier had Ahura Mazda al lang vóór The Kingdom Era en Avestan Era bestaan, maar in deze periode werd hij de Grote God. Integendeel, behalve een specifieke periode (Ashkanid-periode) tijdens The First Imperial Era (59 BC – 651 AD), waren het Mithraïsme en de aanbidding van Mitra in Iran vervaagd! In de oudheid was het Mithraïsme een belangrijke religie en was Mitra een belangrijke Godin. Het mithraïsme werd vanuit Iran naar Griekenland, Rome, India en de noordelijke gebieden geëxporteerd, maar uiteindelijk, door de opkomst van het zoroastrianisme, was de filosofie van het mithraïsme vervaagd. De enige uitzondering op deze regel waren de eeuwen van het Ashkanid (Arsacid) rijk. Ashkanids waren min of meer erg enthousiast over Mithraism, Mitra,

In het Perzisch:
Mehr = Sun
Mehr Parasti = Sun Worship AKA Mitraism

Zoroastrian Fire Temples

Zoroastrian Fire Temples of Iran

Hoofdvuurtempel van Yazd, de Zoroastrische hoofdstad van Iran

Vuurtempel van Yazd’s Front Gate, Yazd, Iran
Yazd is de Zoroastrische hoofdstad van Iran

Vuurtempel van Yazd, het vooraanzicht, Yazd, Iran

Hoofdbrandtempel van Yazd, Iran

Hoofdvuurtempel van het ronde panoramische vooraanzicht van Yazd, Yazd, Iran

Fire Temple of Yazd’s Faravahar door top, Yazd, Iran

Vuurtempel van Yazd’s Faravahar-deurbovenkant bij schemer, Yazd, Iran

Historische oude brand tempel van Pasargad, Pars, Iran

Hoofdbrandtempel van Teheran: Atashkadeh Firooz Bahram, Teheran, Iran

Vuurtempel van Teheran: Atashkadeh Firooz Bahram, zijaanzicht, Teheran, Iran

Vuurtempel van Teheran: Atashkadeh Firooz Bahram Front View, Teheran, Iran

Vuurtempel van Kerman, Iran

Faravahar Door Top of the Kerman Fire Temple
Het schrift bovenop Faravahar is de moderne Avestan Persian-vorm die zegt:
Homat, Hovakht, Hovarsht (Modern Avestan Persian)
Wat in het oude Avestan Persian betekent:
Humata, Hukhta, Hvarshta (Avestan Persian)
Welke in Modern Perzisch betekent:
Pendare Nik, Goftare Nik, Kerdare Nik (Modern Perzisch)
Wat in het Engels betekent:
goede gedachten, goede woorden, goede daden (Engels)
Onder de vleugels van Faravahar luidt het schrijven:
Er is maar één pad ter wereld en dat is het pad van waarheid.

Oude Kerman Fire Temple Inschrijving, Kerman, Iran

Zoroastrian Fire Temple of Azerbaijan

Vuurtempel van de oude stad, Baku, Azerbeidzjan

Vuurtempel van Oude Stad op dagtijd, Baku, Azerbeidzjan

Zoroastrian Fire Temples of India

Historische oude vuurtempel van Atash Behram, Udvada, Gujarat, India
Na de Arabo-mosliminvasie-bezetting van Iran ontsnapten veel Perzische Zoroastriërs naar India en creëerden de Parsi-gemeenschap van India. Zoroastriërs moesten voor hun leven ontsnappen aan de toorn van Tazi Barbarian Arabo-moslims. Parsis heeft een aantal mooie vuurtempels opgericht in India. Parsi-mensen in India zijn Perzische wortels en zij zijn onze Perzische Zoroastrische broers en zussen.

Moderne Vuurtempel van het Vooraanzicht van Atash Behram Gate, Udvada, Gujarat, India

Vuurtempel Atash Behram Zijaanzicht van het gebouw, Udvada, Gujarat, India

Vuurtempel Atash Behram, Udvada, Gujarat, India

Vuurtempel Atash Behram de Dichte Mening, Udvada, Gujarat, India

Vuurtempel Parsi van Mumbai India

Vuurtempel Parsi Gate, Mumbai, India

Vuurtempel Parsi Gate, Dichte mening, Mumbai, India

Fire Temple Parsi’s Bull Column Top, Mumbai, India

Staar naar het glorieuze verleden!
Vuurtempel Perzische soldaat Standbeeldgravures, Mumbai, India
Parsi-jongen staart naar het gezicht van een Perzische soldaatbeschermer van het Heilig Vuur in de Vuurtempel.

Parsi oude dame pelgrims eerbetoon aan de oude Zoroastrische priesters (Mobeds)
L – R: Perzische, Median, Sassanian en Susian Mobeds lopen naar de alter
Fire Temple Wall van Mumbai India

Zoroastrian dame loopt langs de Ancient Zoroastrian Mobeds
Fire Temple Wall in Mumbai India

Perzische dame pelgrim zegent dochter met een kus op de muur
Zoroastrian Fire Temple Wall, Mumbai, India

Een Parsi-familie gaat naar de tempel in Mumbai (Bombay), India.
Parsi’s van India zijn een van de oudste Arische Perzische groepen die Iran ontvluchtten tijdens de eerste AIOG (Arabo_Islamic Occupational Government) om 651 na Christus en zich vestigden in West-India, met name Bombay. Toen Tazi Beasts ons land bezetten, zagen veel Iraniërs geen andere keuze dan het leven en eigendom van hun families te redden door naar India te ontsnappen.

Vuurtempel Parsi, Jamnagar, India

Futuristische Sci-Fi vuurtempel

Vuurtempel Sci-Fi
Een Science Fiction Vuurtempel van de toekomst waar het Zoroastrische heilige Vuur voor altijd brandt en de heilige Zon erboven schijnt. Het vuur en de zon zegenen de Vuurtempel …

* * *

Ahreeman is de schaduw van Ahuramazda

Veel geleerden geloven dat Ahreeman de schaduw is van Ahuramazda. Ahreeman is de duistere kant van Ahura Mazda. Ahreeman is de agressieve en aanhoudende kant van Ahuramazda. Zonder Ahreeman kan de Ahuramazda nauwelijks bestaan ​​omdat hij middelmatig, onverschillig en passief wordt.

Ahura Mazda – Ahreeman, twee kanten van dezelfde medaille!

Houd in gedachten dat deze goden en godinnen werden aanbeden en gerespecteerd vóór het zoroasta en het zoroastrianisme, maar zelfs na het zoroasta hadden mensen nog steeds respect voor hen, nog meer uit symboliek en traditie. Tijdens Achaemenids (559 BC – 330 BC) werd Ahura Mazda Ancient God of intelligence tijdens Vedai Era een van de twee dubbele karakters in de Zoroastrische filosofie. Zoroastriërs begonnen de enige echte God Ahura Mazda te aanbidden. Maar het andere personage, de oude god van het kwaad Ahriman (Ahreeman), was er ook voor de zoroastriërs om te herkennen. Velen geloven echter dat Ahura Mazda en Ahreeman twee kanten van dezelfde medaille zijn, het zijn de twee gezichten van dezelfde God, symbolisch voor de dualiteit van de mens. Velen geloven dat deze dualiteit is ontstaan ​​vanuit het zoroastrianisme en vullen elkaar aan. Mitra en Anahita waren specifiek altijd als iconen in de Perzische beschaving. Mitra werd speciaal aanbeden tijdens Arsacid (Ashkanid) Parthian Dynasty Era (238 BC – 224 AD). Ashkanids geloofden in de zonnegodin en de heilige kracht van de zon, ze beschouwden zichzelf als de zonnemensen. Ook Sassaniden (224 AD – 651 AD) waren Zoroastrisch, maar zelfs toen vergaten mensen hun symbolische respect voor oude Perzische goden en godinnen niet. Mitra werd speciaal aanbeden tijdens Arsacid (Ashkanid) Parthian Dynasty Era (238 BC – 224 AD). Ashkanids geloofden in de zonnegodin en de heilige kracht van de zon, ze beschouwden zichzelf als de zonnemensen. Ook Sassaniden (224 AD – 651 AD) waren Zoroastrisch, maar zelfs toen vergaten mensen hun symbolische respect voor oude Perzische goden en godinnen niet. Mitra werd speciaal aanbeden tijdens Arsacid (Ashkanid) Parthian Dynasty Era (238 BC – 224 AD). Ashkanids geloofden in de zonnegodin en de heilige kracht van de zon, ze beschouwden zichzelf als de zonnemensen. Ook Sassaniden (224 AD – 651 AD) waren Zoroastrisch, maar zelfs toen vergaten mensen hun symbolische respect voor oude Perzische goden en godinnen niet.

Zodra de islam Iran binnenkwam, was Polly Thesis veranderd in Mono Thesis en Allah verving alle goden en godinnen. Arabo_Muslim hebben hun best gedaan om de Perzische cultuur en daarmee de Perzische goden en godinnen van Iran te vernietigen; Ondanks Tazis ‘harde werk leeft de Legend of Persian Mythology nog steeds! Aan de andere kant, hoewel Arabieren de eer opbrengen voor het brengen van de aanbidding van een Monogod (Allah) naar Iran, toch is het een feit dat Iraniërs een Monogod (Ahura Mazda) aanbaden, eeuwen voor het bestaan ​​van de islam!

Voor meer informatie over dualiteitsfactor in het zoroastrianisme, bekijk:

Faravahar Geschiedenis en kunstgalerijen in 5 hoofdstukken

De Zoroastrian Sacred Cow vs. Allah!

Koe is niet alleen heilig voor hindoes! Er is ook een Zoroastrian Sacred Cow! Waarom vraag je dat? Er zit een logica achter. De Heilige Koe van Zoroastriërs geeft melk aan de Ariërs, werkt op hun boerderijen en helpt hen met hun landbouw. Zijn dat niet genoeg redenen om heilig te zijn? Mohammed veranderde een zwarte rots in het centrum van Ka’bbah (een totem) in Allah en maakte er een monogod van! Arabo_Muslim over de hele wereld aanbidt deze rots tussen 3 (sjiitische) tot 5 (soennitische) keer per dag! Denk je niet dat een koe meer nut heeft en heiliger is dan een nutteloze Black Rock (Allah)? Dit is pure Perzische logica en het is logisch.

Dus zoals je ziet, is zelfs onze Koe veel meer waard dan de Allah van Allah!

* * *

Deconcentratie van geslacht in Perzië

Multi-genderisme was een norm in het oude Perzië. Multi Genderism and Various Verity of Genders, waren een feit sinds het tijdperk van de oude beschavingen (Pre Vedai) (6000 v.Chr. – 2000 v.Chr.). Zoals ik al eerder zei, in de oudheid hadden Iraniërs de huidige morele taboes niet! In de Iraanse samenleving bestond er: man, vrouw, zowel vrouw als man (bi-geslacht), noch vrouw noch man (onzijdig), homo, lesbisch, transgender, travestiet en verschillende andere soorten genderidentiteiten.

Lees ook:   Moffenmeiden en eerherstel

Zo waren de goden en godinnen. Wij hadden:

Mannelijke Mannelijke Goden ( Ahreeman )
Vrouwelijke Vrouwelijke Godinnen ( Anahita )
Bi Geslacht Godinnen ( Mitra )
Onzijdige Goden ( Zurvan )
Mannelijke Vrouwelijke Goden ( Indira )
Vrouwelijke Mannelijke Godinnen ( Allatum )

etc.

Het Perzische rijk was zeer geavanceerd en verfijnd. Kwesties als gender onverdraagzaamheid, seksisme, racisme en slavernij bestonden niet in het pre-islamitische Iran. Al deze kwesties waren Iran binnengekomen met de islam! Er bestond evolutie van goden en devolutie van geslacht in het oude Perzische rijk

Iraanse goden en godinnen waren een vertegenwoordiging van de Non Gender Bias Iranian Society. Er was geen genderdiscriminatie in Iran. Iraniërs waren vrij van genderkwesties; bovendien geloofden Iraniërs in eindeloze verscheidenheid aan geslachtsvormen. Vrouwen waren het meest waardevol in de Iraanse samenleving. De oude Iraanse samenleving zag de genderkwestie niet als zwart-wit, mannelijk of vrouwelijk! Iraniërs geloofden in de vrijheid van alle geslachten, inclusief man, vrouw, tussenin, bi-geslacht, geen geslacht, vrouwelijk, mannelijk, hetero, homo, transgender, travestiet en verschillende andere vormen. In de oude Iraanse beschaving leefden de Ariërs buiten de kleine genderkwesties.

Moraal en geslacht in het oude Perzië

Oude Iraniërs zagen moraliteit als een gemoedstoestand, en niet als een toestand van genitaliën (Under Belly)! De zielestatus en mentaliteit van een persoon was de bepalende factor voor zijn moraliteit en het geslacht en de seksuele voorkeur van de persoon hadden niets te maken met zijn moraal. Oude Iraniërs waren meer dan genderkwesties.


Moraal en geslacht in post-islamitisch Perzië

Toen de islam eenmaal Iran raakte, werd alles zwart en wit, mannelijk of vrouwelijk! Toen de islam eenmaal Iran trof, werd de moraal bepaald door de toestand van het seksuele orgaan en de seksuele geaardheid van mensen! Heteroseksualiteit werd de enige toegestane vorm van seks en levensstijl, terwijl al het andere verboden en taboe werd. Zo begon de slavernij van de helft van de bevolking (vrouwen). Dit is hoe de seksuele voorkeur of aard van mensen een factor werd om hun moraliteit te meten! Dit is hoe islamitisch “duaal leven” begon te vormen en zoals we het kennen. Islamitische geestelijken leiden zelf twee levens: ze prediken heteroseksuele familiewaarden aan de oppervlakte, terwijl ze openlijk geloven in maximaal 4 permanente vrouwen (Aqdi) en onbeperkte tijdelijke vrouwen (Siqeh) en concubines (vrouwelijke slaven) voor elke man (legale islamitische prostitutie)! Maar aan de andere kant houdt de meerderheid van de islamitische geestelijken zich ook bezig met homoseksuele activiteiten met jonge religieuze studenten, in achterkamertjes van de moskeeën, natuurlijk ondergedoken! Dit is de islam in een notendop en zo is het islamitische nep, oppervlakkige, ongegronde en corrupte waardensysteem de Iraanse cultuur binnengekomen en net als de rest van de islamitische doctrine heeft het het Iraanse lichaam besmet! Maar aan de andere kant houdt de meerderheid van de islamitische geestelijken zich ook bezig met homoseksuele activiteiten met jonge religieuze studenten, in achterkamertjes van de moskeeën, natuurlijk ondergedoken! Dit is de islam in een notendop en zo is het islamitische nep, oppervlakkige, ongegronde en corrupte waardensysteem de Iraanse cultuur binnengekomen en net als de rest van de islamitische doctrine heeft het het Iraanse lichaam besmet! Maar aan de andere kant houdt de meerderheid van de islamitische geestelijken zich ook bezig met homoseksuele activiteiten met jonge religieuze studenten, in achterkamertjes van de moskeeën, natuurlijk ondergedoken! Dit is de islam in een notendop en zo is het islamitische nep, oppervlakkige, ongegronde en corrupte waardensysteem de Iraanse cultuur binnengekomen en net als de rest van de islamitische doctrine heeft het het Iraanse lichaam besmet!

Bepaalde Perzische goden / Godinnen ‘
gemeenschappelijke Indiase, Griekse en Romeinse wortels

Bepaalde Perzische goden en godinnen hebben gemeenschappelijke wortels met Indiase equivalenten, omdat tijdens de Vedai-tijd Perzische en Indiase Ariërs samen woonden. Ook hebben bepaalde Perzische goden en godinnen gemeenschappelijke wortels met Grieken en Romeinse equivalenten, simpelweg omdat deze entiteiten afkomstig zijn uit Iran; in latere decennia en eeuwen hebben Grieken en Romeinen deze wezens echter van Iraniërs overgenomen en ze koesterden en bloeiden tot zeer hoge normen.

* * *

De Perzische mythologie

Index van titels
_____________

I. Perzische goden
II. Perzische Guardian-Messenger Goden en godinnen (Yazatas)
III. Perzische godinnen
IV. Perzische aartsengelen en engelen (Amesha Spentas)
V. Faravashis (Foruhars)
VI. Perzische mythische personages, wezens en planten
VII. Perzische grote aartsdemonen en demonessen (daeva’s en drugs)
VIII. Perzische kleine demonen (Khord Daevas)
IX. Perzische kleine demonen (Khord-drugs)

* * *

Zie voor de foto\s de website:

http://iranpoliticsclub.net/culture-language/mythology1/

Perzische goden

Aban
God van vruchtbaarheid

Ada
God van vrijgevigheid en beloningen

Ahura Mazda
God en Master of Intelligence. “Ahura” staat gelijk aan “goddelijkheid” en “Mazda” aan “wijsheid”. Ahura Mazda Lord of Wisdom is de Perzische oppergod .

Moderne en nieuwste onderzoeksportretten:

Ahura Mazda = Universal Intelligence

In Avestan-taal, “Ahura” = universum en “Mazda” = intelligentie
Ahura + Mazda = Ahuramazda => Universele intelligentie

Origineel standbeeld van Ahura

Ahuramazda Perzisch Zoroastrische God
Ahreeman is de schaduw van Ahuramazda
Half licht Ahura en half donker Ahreeman Dualiteit Concept Standbeeld

Universele intelligentie versus God

Ahura Mazda de Perzische God

Ahura Mazda de Perzische God, van dichtbij

Verschillende kostbare Ahura-beelden

Ahura Mazda de Perzische Godsstandbeeld

Ahura Mazda de Perzische God
Ahura Mazda de representatie van de Universele Intelligentie

Ahura Mazda de Perzische God
L – R: Ancient Head of Ahura Mazda, Ancient Statue of Ahura Mazda

Ahura en Darius The Great
Ahura in Bistun
Bistun is de plaats van de Perzische koninklijke proclamatie die door Darius I The Great is uitgehouwen op een grote klif die bekend staat als “Mountain of the Gods”. De inscriptie viert verschillende overwinningen van Darius op Gaumata, pretendent voor de Achaemenidische troon.

Toen Ahura Mazda deze aarde schiep, gaf hij hem aan mij over….
(Darius The Great – Inschrijving in Bistun)

Een spiritueel moment tussen Shahanshah Darius I The Great en Ahura Mazda
Darius betoont zijn respect aan Ahura Mazda. Later had Darius verklaard:
“Op dat glorieuze moment, toen Ahura mijn ziel raakte, voelde ik de aanwezigheid van alle oude en huidige Arische goden bovenop de berg der goden!”

Darius groet (Ancient Persian Aryan Slaute) Ahura Mazda bij Mountain of The Gods, Bistun.

Faravahar-weergave van Ahura Mazda

Darius Inscription is in feite een aantal gravures die op de rotsen bij het Bistun-gebied van de provincie Kermanshah in Iran zijn uitgehouwen.

Lees voor meer informatie over Darius Inscription:

Darius inscriptie

Darius ‘zegel van Ahura Mazda

Een spiritueel moment tussen Darius en Ahura Mazda op Mountain of the Gods.

Shapour, de Perzische Shahanshah (rechts) vecht tegen Valerian, de Romeinse keizer (links).
Shapour verklaarde: “De reden voor mijn overwinning was omdat Ahura Perzië en mijzelf heeft gezegend.”

Faravahar, voorstelling van Ahura met Immortals (Elite Persian Guard Units) die aan beide kanten bewaken.

Ahura Mazda en Perzische Ring of Power
Volgens de oude Perzische Mythologie zouden Shahanshahs (keizers) van Perzië pas legitiem worden nadat Ahura hen The Ring of Power had verleend. Dus aan het begin van hun regering moesten ze The Ring of Power officieel ontvangen van Ahura of bij bepaalde gelegenheden van Anahita.

Lees voor meer informatie over de Ring of Power:

Geïllustreerde geschiedenis van Iraanse militaire uniformen: hoofdstuk 12. Sassanian Uniforms 2

Ring of Power

Ahura en Ardeshir I
Ardeshir I Sassanid (links) ontvangt de Ring of Power van Ahura (rechts).

Ahura Mazda (rechts) schenkt de Perzische Ring of Power aan Shahanshah Ardeshir I van Sassanid (links).

Ahura Mazda en Ardeshir II Sassanid
Taqe Bostan: Ardeshir II (midden) ontvangt Ring of Power van Ahura (rechts). Mitra draagt ​​een kroon van zonnestralen, houdt de baram van een priester vast en staat op een heilige lotus (links).

Ahreeman
Oorspronkelijk heette hij Angra Mainyu (Avestan) en later Ahreeman (Midden-Perzisch), hij is de Perzische Lord of Darkness.

Angra Mainyu (Avestan)
Angra (Angry) + Mainyu (Mind) = Angry Mind
Angra Mainyu = Angry Mind = Destructive Spirit = Evil God = God of Darkness

Ahreeman of Ahriman is The Dark Lord. Ahreeman is de oude Perzische God van het kwaad. Ahreeman is The Evil Spirit van de enige ware god, Ahura Mazda. In de Avesta (Ancient Persian Zoroastrian Book) wordt hij de tweelingbroer van de Heilige Geest genoemd. In originele Avestan-teksten zijn Ahriman en Ahura Mazda twee gezichten van dezelfde entiteit en twee kanten van dezelfde medaille. Dit is de oude ” Perzische dualiteit ” of twee gezichten van één god. Faravahar, het onderste half beestachtige vogellichaam van het Zoroastrische gevleugelde symbool, vertegenwoordigt Ahriman en zijn bovenste halfmenselijke lichaam vertegenwoordigt Ahura Mazda. Ahreeman is de donkere kant van Ahura

Ahreeman is de beste beschermer van Ahura Mazda!

Ahura Mazda staat voor licht, goed, liefde, vrede, engeleninstinct, vergeving, wijsheid, ethiek, eerlijkheid, gelijkheid, broederschap, passiviteit, bescheidenheid, nederigheid, isolatie, eenvoud, geloof, matiging, benodigdheden, logica, geestgericht, medium, rechtvaardig, boven, gebouw, zuiverheid, sterren en metafysica.

Ahreeman staat voor donker, kwaad, haat, oorlog, dierlijke instincten, wraak, bruikbaarheid, agressiviteit, suprematie, uitdaging, excellentie, activiteit, ijdelheid, kracht, roem, exotisme, twijfel, extremisme, honger, emoties, hartgericht, ernstig, survivalistisch , hieronder, vernietiging, vermenging, afgrond en natuurkunde.

Ahura Mazda en Ahreeman kunnen niet bestaan ​​zonder elkaar en alle elementen en mensen moeten een evenwicht tussen beide bewaren. De balans tussen de lichte kant en de donkere kant moet worden vastgesteld, zodat het universum naar behoren zal functioneren en ons leven een soepel en functioneel pad zal behouden. Sommige elementen en mensen kunnen meer aan de ene kant krijgen en aan de andere kant ontbreken, maar deze onbalans kan problemen veroorzaken.

Te veel licht kan middelmatigheid, onverschilligheid, inactiviteit, isolement en stagnatie veroorzaken, terwijl te veel donker kan leiden tot agressie, ijdelheid, intolerantie en egoïsme. Om de beste resultaten te behalen, moet een natuurlijke stroom van lichte en donkere kanten door het universum en ons hele leven worden behouden.

Ahreeman, oude Perzische God of Evil

L. Originele weergave van Ahreeman, Lord of Darkness
R. Filosofische weergave van Ahreeman

Historische voorstellingen van Ahreeman

Artistieke voorstellingen van Ahreeman

Moderne voorstellingen van Ahreeman

Oude filosofische voorstelling van Ahreeman

Traditionele interpretatie van Ahreeman

Hedendaagse interpretatie van Ahreeman

Ahreeman The Dark Lord

Ahreeman The Persian Dark Lord
Science Fiction Artistieke weergave van Ahreeman The Lord of Darkness

Ahreeman, oude Perzische God van het Kwaad
Ahreeman, Heer van de Duisternis en Emotie,
Futuristische Visie van Ahreeman

Faravahar (Ahura Mazda + Ahreeman)
Hoger menselijk lichaam = Ahura en het onderste dierenlichaam = Ahreeman.

Faravahar is een oud Zoroastrisch icoon. In dit embleem houdt Faravahar in de ene hand de Ring of Power (door Ahuramazda aan Shahanshahs toegekend) en met de andere hand de Perzische Arische salueert.

Half mens Bovenste helft = Ahuramazda
Half beest Onderste helft = Ahreeman
Rechterhand = Oude Arische Perzische groet
Linkerhand = Ring of Power (toegekend aan Shahanshahs)

Voor meer informatie over Faravahar en vele afbeeldingen van Faravahar, bekijk:

Faravahar Geschiedenis en kunstgalerijen (5 hoofdstukken)

Betekenis van Faravahar

Geïllustreerde geschiedenis van de Iraanse vlaggen (boek in 14 hoofdstukken)

Faravahar Perzische wanddecoratie Art

Faravahar%20at%20Persepolis via Angel-Wings
Historische Faravahar in Persepolis, Iran

Andarva
God van Air

Apam-Napat
God die in het water verblijft.

Anzu
Een enorme Perzische vogelgod die vuur en water kan ademen. Hij heeft een leeuwenkop en een adelaarslichaam dat lijkt op de griffioen.

Ashe
God van vestiging

Asman
God of the Sky

Atar
of Azar Goshasb is de God van Vuur die een zwaar, krachtig paard bezit. Atar is de zoon van Ahura Mazda. Hij vecht tegen Azhi-Dahak, de grote draak van de lucht. Atar wordt opgevat als een geest van vuur. In Avestan-teksten betekent zijn naam “Vuur”. Hij vertegenwoordigt symbolisch de levensanimerende kracht, die straalt vanuit de geest van Ahura Mazda.

Atar of Azar Goshasb de Perzische God van Vuur

Zoroastriërs

Vuurtempel van de oude stad ’s nachts, Baku, Azerbeidzjan
Zoroastrian Celebration in de historische Azar Goshasb Fire Temple

Zoroastriërs vieren het heilige vuur dat leven en gezondheid schenkt
Vuurtempel Zoroastrian Jashn Ceremony in Mumbai, India

 Zoroastriërs vieren de Jashn
Fire Temple Ceremony, Kerman, Iran

Zoroastriërs vieren Nowruz (Perzisch nieuwjaar)

Zoroastriërs vieren Sadeh (Celebration of Winter Fire)
Vuurtempel Sadeh Zoroastrian Celebration

Zoroastrian Celebrations versus Islamic Rouw

Het zoroastrianisme is levensbeschouwing, liefde, vreugde en vieringen. Zoroastriërs vieren altijd verschillende vieringen.

Islam is filosofie van dood, haat, angst en rouw. Moslims rouwen altijd om verschillende verjaardagen van moslimprofeet, heiligen en imams!

Perzische feesten

Chahar Shanbe Suri (Celebration of Fire)
Nowruz (Perzisch Nieuwjaar)
Sizdah Be Dar (Celebration of the 13th Day)
Tirgan (Celebration of the Rain)
Mehregan (Celebration of the Sun)
Yalda (Celebration of the Longest Night)
Sadeh (Celebration of the Winter Fire)
en andere Perzische evenementen.

Lees voor meer informatie:

Iran Cultuur- en taalindex

Avar Zaman
God of Time

Avar Zaman de Perzische God van de Tijd observeert zijn zandklok.

Aryaman
De Perzische God van vriendschap en genezing. Een filosofisch concept gepersonifieerd als een Arische God.

Baga
Perzische God van welvaart en rijkdom.

Bahman
God van goede gedachten

Bahram
The Persian War God, The Great Guardian of Aryans, hij beschermt de Aryans in veldslagen en oorlogen. De Perzische God van de planeten en overwinning.

Bahram de Perzische oorlogsgod
Oud standbeeld van Bahram de Perzische oorlogsgod

Bahram de Perzische oorlogsgod
Moderne weergave van Bahram de Perzische oorlogsgod in de schilderkunst

Burijas
The Great Kassites (Lorestan) Perzische God of War.

Geus-Tasan
God van vee. In de oude Perzische mythologie die teruggaat tot het pre-Vedai-tijdperk, is Geus-Tasan de goddelijke schepper van vee.

Hadish
Perzische God van landbouw. God en bewaker van boeren, boerenhuizen en landbouw.

Indira
The Aryan God of Thunder and Storm . Hij is de God van oorlogvoering met lelijkheid. Indira bevordert moed en moed. Bijna een kwart van het totale aantal lofzangen van de Rigveda, er zijn ongeveer 250 lofzangen aan hem gewijd. Indira rijdt vaak op een olifant. Indira is ontstaan ​​uit het Vedai-tijdperk (Vedas-periode). Indira was een vrouwelijke mannelijke god!

Indira een Arische God gedeeld door zowel Perzen als Indiërs die samen leefden tijdens het Vedai-tijdperk.

Indira de Vedische Arische God van de Donder gedeeld door zowel Perzen als Indiërs

Indira de Vedische Arische God van de Donder

Indira de Vedische Arische God van de Donder
Links: Indira oud snijwerk
Rechts: Indira Art

Indira de Arische God van de Donder op de top van een olifant

Neriosang
De boodschapper-god in het oude Perzië, Neriosang is een God uit de Avestaanse periode.

Parand
God van geluk en rijkdom

Rapithwin
De oude Perzische God van de middag, de beschermgod van het zuiden en van het zomerseizoen.

Shushinak
Een van de oudste Iraanse goden. Oude God van de Susa-beschaving, de eerste Iraanse beschaving die 8000 jaar teruggaat.

Shushinak de oude Iraanse god van Susa is een van de oudste Iraanse goden.

Shushinak de oude Iraanse god van de 8000 jaar oude Susa-beschaving

Lees voor meer informatie over Susa de 8000 jaar oude Iraanse beschaving:

Susa is niet Elam; Susians zijn geen Elamites, Semites of Hemites

8000 jaar Iraanse geschiedenis (boek in 3 delen)

Atlas of Iran Maps (15 hoofdstukken) – Hoofdstuk 1: Susa en Aryan Migration

Sorush
God van reinheid en in Midden-Perzische mythen, “de boodschapper van de goden”. Hij werd vanuit de hemel neergezonden om aan de koningen aan te kondigen dat hun laatste uur had geslagen.

Tasho
The Fashioner, timmerman, wagenmaker en de “hemelse bouwer”, de maker van goddelijke werktuigen.

Teshba
God van storm

Vanant
The Guardian God Ster van het westen die het kwaad overwint. In de Perzische mythologie is hij een van de vier leiders van de sterren die voor Ahura Mazda vechten.

Verethragna
De Perzische God van de overwinning. De personificatie van agressieve triomf. God van Vrahran Fire, de heiligste van alle branden. Vrahran Fire is een combinatie van 16 branden, waarvan de meeste behoren tot die in de metaalbewerking. Hij straft het kwaad dat door mens en demon is gedaan. Verethragna komt in vele vormen voor zoals roofvogel, stier, kameel, beer, jeugd, krijger met een gouden zwaard, wind, enz. Vooral zijn verschijning als vogel en beer was populair. De twintigste dag van de maand is aan hem opgedragen.

Zurvan
De Perzische God van oneindige tijd en ruimte . Hij beslist over het lot. Hij wordt traditioneel weergegeven als zijnde zonder geslacht (onzijdig), passies en neutraal met betrekking tot goed en kwaad. Zurvan is de oergod in de Perzische religie. Volgens sommige Vedai-bronnen is Zurvan de vader van de goede God Ahura Mazda en de boze God Ahreeman (Angra Mainyu). Met kinderen die de twee tegenstellingen vertegenwoordigen, wordt Zurvan zelf beschouwd als een neutrale god ; een voor wie er geen onderscheid is tussen goed of kwaad. Zurvan zou ook de god van het lot, licht en duisternis zijn. Zuvan is geslachtloos en neutraal van aard.
 Ahura Mazda en Ahreeman zijn afkomstig uit Zurvan.

Zurvanism gelooft dat Ahura en Ahreeman tweelingbroers zijn. Ahura Mazda is de Middengod en Ahreeman is de Gevallen God. Zurvanisme kiest geen partij. Zurvanisme maakt geen onderscheid tussen goed en kwaad. Er bestaat geen absoluut goed en geen absoluut kwaad.

Zurvan, Perzische God van de Oneindige Tijd
Zurvan behoort niet alleen tot Iran, maar is ook wereldwijd.

Zurvan, Perzische God van de Oneindige Tijd
Zurvan is de vader van Ahura Mazda en Ahreeman.
Zurvan is neutraal met betrekking tot goed en kwaad.
Zurvan is geslachtloos (onzijdig) en zonder enige passie.

Zurvan, Perzische God van de Oneindige Tijd en Bestemming

Moderne artistieke interpretatie van Zurvan, Perzische God van de Oneindige Tijd en Bestemming

Futuristische interpretatie van Zurvan, Perzische God van de oneindige tijd en bestemming

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button