web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Soros zou honderden Amerikaanse radiostations – media – kunnen controleren

Mocht de deal doorgaan, dan zou de miljardair-financier deels eigenaar zijn van omroepen in 45 Amerikaanse staten

De liberale financier George Soros heeft een groot belang gekocht in het op een na grootste radiobedrijf van de VS en zou “effectieve controle” kunnen krijgen over meer dan 220 stations in het hele land, zo meldde de New York Post woensdag.

Soros Fund Management kocht tijdens het faillissementsproces ongeveer $ 400 miljoen aan schulden van de Audacy-mediagroep, zo meldde de krant, onder verwijzing naar gerechtelijke dossiers. De miljardair kocht de schuld voor ongeveer 50 cent per dollar van hedgefonds HG Vora, vervolgde het rapport en merkte op dat zodra de deal is goedgekeurd door een faillissementsrechtbank, Soros ongeveer 40% van de totale schuld van Audacy zal bezitten.

Hoewel 40% geen meerderheidsbelang is, vertelde een bron aan de New York Post dat Soros toch ‘effectieve controle over de mediagigant zou kunnen krijgen als deze uit een faillissement komt’.

Audacy bezit 227 muziek-, sport- en talkradiostations in 45 Amerikaanse staten. Het bedrijf is ook eigenaar van CBS Radio, dat elf nieuwszenders exploiteert, waaronder KCBS in San Francisco en WCBS in New York. Na jaren van dalende inkomsten vroeg Audacy begin vorige maand het faillissement aan met een schuldenlast van $1,9 miljard.

Lees ook eens:  Jongeren moeten een hoger loon!!!

fe96ac7a018650bfee35aaade3eba067 AnGel-WinGs.nl

 George Soros ‘haat de mensheid’ – Elon Musk

Mocht de deal doorgaan zoals gemeld, dan zal Audacy de nieuwste toevoeging zijn aan het groeiende media-imperium van Soros. Soros Fund Management sloot zich afgelopen zomer aan bij een consortium van schuldeisers om Vice Media te kopen en betaalde 350 miljoen dollar om een ​​voormalige mediamoloch over te nemen die ooit op 5,7 miljard dollar werd gewaardeerd.

Een door de New York Post aangehaalde ‘insiderbron’ omschreef de Audacy-deal als ‘eng’ en zei dat hij geloofde dat Soros van plan was zijn aandeel te gebruiken om de publieke opinie te beïnvloeden voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van dit jaar.

Soros, een hedgefondsmanager die schande maakte omdat hij in 1992 de Britse pond liet crashen, behoort tot de rijkste mannen ter wereld, met een geschat vermogen van ongeveer $ 7 miljard. Dat komt bovenop de 32 miljard dollar die hij via zijn Open Society Foundations heeft gedoneerd aan een web van NGO’s, liefdadigheidsinstellingen en politieke campagnes.

Soros is een pleitbezorger voor massa-immigratie naar westerse landen, het Europese federalisme en het economisch en politiek liberalisme. Hij was de grootste donor van het Amerikaanse tussentijdse verkiezingsseizoen van 2022 en sluisde $128 miljoen naar Democratische kandidaten en organisaties. Naast directe donaties aan kandidaten en actiegroepen zou Soros naar verluidt 300.000 dollar hebben gegeven aan een groep TikTok-beïnvloeders die met het Witte Huis hebben samengewerkt om het beleid van president Joe Biden te promoten.

De Open Society Foundations kondigden vorig jaar aan dat Soros, die 93 jaar oud is, het roer van de organisatie zou neerleggen en de controle zou overdragen aan zijn 38-jarige zoon, Alex.

Lees ook eens:  Massale vaccinatiecampagne leidt tot piek in corona en sterfgevallen

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥