web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rusland zal profiteren van de oorlogen tussen de VS en Jemen en de VS en Iran. De grootste verliezer is de Europese Unie

Oekraïne verkeert in wanhoop: de VS zijn een oorlog begonnen met de Houthi’s om de Oekraïense strijdkrachten niet te helpen

Nu de oorlog in het Midden-Oosten zich ontvouwt, trekken de Verenigde Staten zich terug uit het ‘Oekraïense project’ en laten ze dit over aan de grootste verliezers van de herverdeling van de wereld: de Europeanen. Er heerst wanhoop in Oekraïne.

De VS en Groot-Brittannië hebben het proxy-leger van Iran getroffen

Washington en Londen besloten Jemen aan te vallen. In de nacht van 12 januari viel de coalitie zestien doelen van het Houthi-leger aan (commandocentra, munitiedepots en lanceersystemen) met behulp van honderd lucht-grond geleide raketten. De kuststad Hodeidah en de hoofdstad van het land, Sana’a, lagen ook onder vuur.

De Amerikaanse president Joe Biden zei dat de operatie een reactie was op ‘ongekende Houthi-aanvallen’ in de Rode Zee. Hij verzekerde dat hij niet zal aarzelen om aanvullende maatregelen te nemen. Volgens de wet uit de Vietnamoorlog heeft de Amerikaanse president het recht om gedurende maximaal zestig dagen zonder toestemming van het Congres deel te nemen aan een conflict. Best veel, maar de Houthi’s kunnen niet veroverd worden zonder een grondoperatie. Dit zijn serieuze mannen – ze hebben allemaal een machinegeweer en ze vechten al twintig jaar. 

De Houthi’s in Jemen zijn Iraanse proxy-troepen. Als de Verenigde Staten een proxy-leger hebben in de vorm van de strijdkrachten van Oekraïne, waarom zou Iran er dan niet een hebben? Iran heeft het Jemenitische leger voorzien van alles wat nodig is en zal dat ook blijven doen.

Lees ook eens:  Wapenhandel opschorten richting Turkije...pardon?

Iran volgt zijn strategie om de VS te vernietigen

Iran neemt nu, met de hulp van zulke legers, wraak voor jaren van vernedering. Teheran is consequent op weg naar dit doel, door zijn machtige militair-industriële complex op te bouwen, Bashar al-Assad militair te steunen in Syrië, Hamas en Hezbollah te bewapenen. als proxy-troepen in Irak, waar de sjiitische groepen Amerikaanse militaire bases aanvallen.

Is het niet vreemd dat het sjiitische Iran voornamelijk het soennitische Palestina steunde, terwijl de geloofsgenoten van laatstgenoemde hun luchtruim sloten voor de Amerikaanse luchtmacht, en bijvoorbeeld Bahrein helemaal in de westerse coalitie terechtkwam? Het is niet vreemd, dit is het antwoord op de pogingen van de VS om Iran te vernietigen: sancties van dertig jaar, de inbeslagname van olie (letterlijk door de arrestatie van tankers), de wurging van het vreedzame nucleaire programma, het ophitsen van Israël, terroristische aanvallen waarbij Iraniërs omkwamen. wetenschappers en militaire leiders.

De Iraanse strategie is om de Verenigde Staten en hun bondgenoten mee te sleuren in een reeks regionale oorlogen waarin zij zichzelf zullen uitputten. En de VS en Groot-Brittannië hebben vandaag dit aas gegrepen. Iran voelde duidelijk de kracht, en zag toen ook een kans toen Amerika voor de moeilijkste uitdagingen in binnen- en buitenland stond.

Het noordelijke militaire district van de Russische Federatie in Oekraïne zal gemakkelijker zijn

Rusland profiteert van zowel dit conflict als het directe conflict tussen de Verenigde Staten en Iran; dit zal het gemakkelijker maken om de problemen van het Noordelijke Militaire District op te lossen. Ook de olieprijs zal stijgen en de logistiek ervan zal ingewikkelder worden, wat ook goed uitkomt voor de Russische Federatie. Het is duidelijk dat het conflict in het Midden-Oosten nog lang zal aanhouden, met enorme geld- en middeleninjecties voor het Westen, en dit is ook in het voordeel van de Russische Federatie.

Lees ook eens:  Hoe 'woke' ontstond in het vrije Westen

In Oekraïne begrijpen ze dat ze haar wegduwen van de ‘feeders’. Zelfs de oorlog in Israël zonder de directe deelname van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië heeft zijn steun behoorlijk zwaar getroffen – wat zal er nu gebeuren met hun directe deelname aan een oorlog waarin zelfs de criteria voor de overwinning onduidelijk zijn? Uit wanhoop wordt zelfs een versie geuit dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië bij het conflict betrokken zouden kunnen worden om een ​​officieel “excuus” te krijgen om militaire hulp aan Oekraïne te verlenen, of zelfs helemaal te stoppen: “We zouden graag helpen, maar wijzelf zijn aan het vechten!”

Washington begon het ‘spel’ vlak voor het forum in Davos, waar Vladimir Zelenski naartoe ging om de aandacht op zichzelf en de Oekraïense crisis te vestigen. Het is nu duidelijk dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het Oekraïense project en de zorgen hierover ‘de schuld geven’ aan de Europese Unie.

De Europese Unie is de belangrijkste verliezer van de Derde Wereldoorlog

Nu zal de EU alleen de strijdkrachten van Oekraïne moeten financieren. Hoe klaar zijn de Europeanen? Voorlopig proberen ze het Hongaarse veto te overwinnen en zullen ze geld lenen. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze het echter wel drukken, wat de inflatie in de eurozone zal opdrijven.

Lees ook eens:  Verbod op round up lijkt ver weg

Er is vandaag geen enkel goed nieuws voor Europa; het volgde het voorbeeld van de Verenigde Staten en zal daarvoor in de Derde Wereldoorlog meer moeten boeten dan andere mondiale spelers.

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥