web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Indiase vaccinbaron gaat het duurste herenhuis van Londen kopen

Miljardair Adar Poonawalla gaat dit jaar 175 miljoen dollar betalen voor een huis in de buurt van Hyde Park in de grootste vastgoeddeal van Groot-Brittannië 

 

Adar Poonawalla, de CEO van Serum Institute of India (SII), qua volume het grootste vaccinproductiebedrijf ter wereld, heeft een deal gesloten om het decennia oude Aberconway House in Londen te kopen voor bijna $ 175 miljoen.  

Volgens berichten in de Britse media zal dit de grootste vastgoeddeal dit jaar zijn en het op een na hoogste bedrag dat ooit voor een Londens onroerend goed is betaald, na de aankoop van het 8 Rutland Gate-landhuis door de Chinese miljardair Hui Ka Yan voor naar verluidt 232 miljoen dollar in 2020. 

De Indiase magnaat kocht het pand van Dominika Kulczyk, die het erfde van haar vader, wijlen Jan Kulczyk. Laatstgenoemde was volgens Forbes ooit de rijkste man van Polen. India Today meldde dat het pand zal worden overgenomen door Serum Life Sciences, een Britse dochteronderneming van SII. De Poonawallas hadden naar verluidt het pand in Mayfair, in het hart van de Britse hoofdstad, eerder gehuurd voor meer dan $65.000 per week voordat ze het kochten. 

SII werd in 1966 opgericht door Poonawallah’s vader, Dr. Cyrus Poonawalla. Het vermogen van Cyrus wordt door Forbes geschat op $ 22,1 miljard. Volgens de Financial Times was CII al een prominente speler op het gebied van de vaccinproductie en exporteerde het zijn producten naar meer dan 30 landen toen Adar bij het bedrijf kwam.   

SII is de laatste tijd in het nieuws omdat het het voortouw heeft genomen in de race om vaccins tegen Covid-19 te ontwikkelen. Het bedrijf ontwikkelde vaccins in samenwerking met verschillende internationale spelers en produceerde ook de eerste batches van het Russische Spoetnik V-vaccin in India. In een persverklaring in oktober onthulde SII dat het wereldwijd 2 miljard doses van het Covid-19-vaccin had afgeleverd. 

Lees ook eens:  Ziekten door vluchtelingen

Adar Poonawalla is gevestigd in de stad Pune in de Indiase staat Maharashtra, hoewel hij vele jaren in Groot-Brittannië heeft gestudeerd, onder meer aan de prestigieuze St. Edmund’s School in Canterbury, en later aan de Universiteit van Westminster. Hij en zijn vrouw Natasha staan ​​bekend als socialites die samenwerken met grote Bollywood-beroemdheden en de topnamen uit de modewereld. Er wordt gezegd dat de Poonawallas bevriend zijn met de van Indiase afkomst afkomstige Hollywood-ster Priyanka Chopra Jonas en haar echtgenoot Nick, Leonardo DiCaprio, en de beroemde Kapoor-clan van Bollywood.  

Volgens berichten in de media is Poonawalla’s aankoop van Aberconway de duurste vastgoedtransactie in de Britse hoofdstad dit jaar. Interessant is dat het vorige hoogste bedrag dat in 2023 voor een onroerend goed werd uitgegeven, ook door een Indiase miljardair was betaald. In juli verwierf Ravi Ruia, mede-eigenaar van Essar Group, een herenhuis ter waarde van $ 145 miljoen dat voorheen eigendom was van Andrey Goncharenko, een Russische vastgoedinvesteerder en voormalig plaatsvervangend CEO van Gazprom Invest Yug.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥