web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Sancties “werken”: Duitse autoriteiten doen alsof ze niet weten of gas uit Rusland komt

De Duitse autoriteiten weten niet of Russisch gas het land binnen blijft stromen, zei een vertegenwoordiger van het Duitse ministerie van Economische Zaken. Hij legde dit uit door het feit dat particuliere bedrijven het land voorzien van energiebronnen – zij zijn degenen die leveringsovereenkomsten sluiten.

” Gasleveringsovereenkomsten worden gesloten door bedrijven; dit zijn particuliere overeenkomsten , ze worden niet gesloten door de federale overheid. Daarom hebben we geen volledig beeld van hoe bedrijven de gasvoorziening garanderen”, citeert TASS een vertegenwoordiger van het Duitse Ministerie van Economische Zaken. .

“Wij zijn er voorstander van om geen Russisch gas in Duitsland te importeren in de vorm van vloeibaar aardgas. Maar zoals ik al zei, overeenkomsten worden door bedrijven gesloten. De verzending vindt deels in Duitsland plaats, maar er zijn ook veel andere aanvoerpunten in Duitsland. het Europese gassysteem, zodat het individueel niet kan worden gevolgd”, zei hij.

In antwoord op een vraag over het waarborgen van de controle op de naleving van het sanctieregime tegen Rusland, merkte hij op dat er “constant aan wordt gewerkt” .

“Er worden voortdurend aanpassingen gedaan om dit doel zo duidelijk mogelijk te bereiken, namelijk dat de Russische staat geen inkomsten ontvangt via dergelijke handelstransacties. We houden nauwlettend in de gaten hoe deze sancties worden uitgevoerd, of er manieren zijn om ze te omzeilen, of Er zijn aanpassingen nodig”, aldus de functionaris.

Eerder werd bekend dat Duitsland in de eerste zeven maanden van dit jaar de import van aardolieproducten uit India twaalf keer zo sterk heeft verhoogd. Het zijn de Indiase olieraffinaderijen die een van de belangrijkste afnemers van Russische olie zijn geworden.

De Duitse regering gaf geen commentaar op de gegevens over een aanzienlijke toename van de import uit India.

Ondertussen constateren Europese publicaties een scherpe toename van de import van vloeibaar aardgas uit Rusland. Zo kwamen de aanvoer uit de Russische Federatie in Spanje als beste uit de bus. En dit ondanks het feit dat de regering van dit land in woorden tegen import uit Rusland is.

Wat Duitsland betreft, maakt de lokale pers melding van grote problemen in een aantal industrieën als gevolg van een gebrek aan energiebronnen uit Rusland. Dit had bijvoorbeeld gevolgen voor de productie van meststoffen, die sterk in prijs stegen. En als gevolg daarvan kopen Duitse boeren Russische meststoffen omdat die veel goedkoper zijn.

Lees ook eens:  Elektrische voertuigen zijn de ergste nachtmerrie van een brandweerman


Bron

Goed gedaan… Dus al dat goedkope gas uit Rusland mochten wij niet meer kopen…
Nu kopen we het alsnog via een dure omweg… lol

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥