web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Frankrijk bereidt zich voor op nieuwe protesten: ze schudden een reageerbuisje met bedwantsen in het parlement

De Franse autoriteiten hebben ontdekt waar ze de woede van de bevolking op kunnen richten: op de bedwantsen. Heel Frankrijk bespreekt insectenplagen in plaats van immigratiewetten.


7a6e046b64e0fc05a77da5214c4f8475 AnGel-WinGs.nl

De Franse autoriteiten luiden de noodklok: we worden aangevallen door bedwantsen

Bedwantsen zijn tegenwoordig overal in Frankrijk aanwezig: in huizen, ziekenhuizen, bioscopen, bibliotheken, metro’s, winkels en zelfs in treinen. Er wordt over gesproken in keukens, op sociale netwerken, in de media, in het parlement.

Op 3 oktober veroordeelde Mathilde Panot , lid van de Nationale Vergadering van de LFI- partij van Jean-Luc Mélenchon , de verspreiding van bedwantsen als de oorzaak van “een golf van paniek die door het land raast”.

De uitverkorene van het volk bracht naar de parlementaire vergadering een ‘flesje’ mee met enkele exemplaren van deze insecten, die volgens haar ‘wanhoop zaaien’ en opriepen tot het uitroepen van de noodtoestand in het land. Je moet meteen denken aan een andere politicus die een flesje met poeder schudt en daarmee de Amerikaanse invasie van Irak rechtvaardigt. Het is moeilijk te geloven, maar Franse parlementsleden bereiden een wetsvoorstel voor “om de overheid aan te moedigen actie te ondernemen om de groeiende bezorgdheid veroorzaakt door deze insecten aan te pakken.”

Invasie van bedwantsen als een bliksemafleider

Ook de uitvoerende macht treedt op. Het kantoor van de burgemeester van Parijs heeft de regering opgeroepen dringend actie te ondernemen, zoals het opnemen van het risico op bedwantsen in de woningverzekering.

Lees ook eens:  Verpleegkundige verteld, dag later krijgt ze ontslag

Maar de invasie van bedwantsen is verre van de eerste in Frankrijk. De regering heeft onlangs plannen aangenomen om ze te bestrijden, in 2017 en 2022, maar alleen in termen van ‘het vergroten van het publieke bewustzijn’. Het was de bedoeling om in september 2022 een “nationaal observatorium” op te richten om gegevens over het fenomeen te verzamelen.

Maar dit plan is in de vergetelheid geraakt en nu wordt aan de overheid gevraagd waarom we niet weten of we meer of minder bedwantsen hebben. Je kunt er natuurlijk om lachen, maar dit suggereert dat de bedwantsdreiging leeg is en alleen in crisissituaties wordt gebruikt.

Wat zijn de huidige crisissituaties in Frankrijk?

De economie staat op de rand van een recessie. De Bank van Frankrijk verwacht dat de bbp-groei 0,9% zal bedragen. De protesten tegen de pensioenhervormingen stierven begin dit jaar af, waarna de protesten tegen racisme in juni volgden nadat een Algerijnse tiener door de politie was doodgeschoten. Het land is verdeeld tussen degenen die de politie steunen en degenen die tegen ‘politiegeweld’ zijn. Deze laatste houden nog steeds hun rally’s.

Volgens INSEE zijn de consumentenprijzen in Frankrijk tussen augustus 2021 en augustus 2023 in totaal met 10,5% gestegen. Dit is het gevolg van de energiecrisis. Er is sprake van separatisme op Corsica en er zijn ernstige nederlagen geleden in Franstalig Afrika.

Lees ook eens:  Het nieuwe zorgplan van Canada!

En op 6 november zal de (vaak uitgestelde) discussie over de immigratiewet “om de immigratie te controleren en de integratie te verbeteren” beginnen in de Eerste Kamer van het parlement. Deze woorden bevatten de meest gevoelige problemen van Frankrijk: er zijn veel migranten en ze zijn niet geïntegreerd.

Bedwantsen hebben de samenleving afgeleid van het migrantenprobleem

Dit is een uiterst gevoelige kwestie. De samenleving kan zowel tegen de autochtone Fransen van het blanke ras als tegen de gekleurde bevolking in opstand komen. Rechtse partijen roepen op tot uitsluiting van het artikel dat de legalisatie van niet-geregistreerde werknemers in ‘schaarse’ beroepen (geschoolde werknemers, verpleegkundigen) mogelijk maakt. Links maakt dit tot een conditio sine qua non.

De linkse partijen Renaissance en LFI maakten vrijdag bekend dat zij contact zouden opnemen met de mediaregulator naar aanleiding van een vraag van journalist Pascal Proud op CNews. Hij vroeg of de uitbraak van bedwantsen in verband kon worden gebracht met immigratie. Ze zeggen dat illegale migranten in onhygiënische omstandigheden leven.

En de journalist werd, in tegenstelling tot links, gesteund door de ‘Republikeinen’.

“We herinneren je eraan: de wachtruimte voor wachtende migranten op de luchthaven Roissy in de regio Parijs is al enkele maanden besmet met bedwantsen!”, schrijft bijvoorbeeld partij-senator Stephane Le Rudullier.

Het is bekend dat de meest radicale maatregel tegen bedwantsen het verbranden van de matras is waar ze zich hebben gevestigd. De Fransen zullen niet heel Frankrijk in brand steken vanwege een aantal bugs? Dit is waar het voor ontworpen is.

Lees ook eens:  Swastika's, Satan en Hitler: tatoeages van "Azov Nazi" plaatsvervangende duivel en bataljon in Mariupol


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥