web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Gij zult geen vlees eten’: elites gebruiken nu AI om de Bijbel te herschrijven

De globalistische fake-elites zijn begonnen AI te gebruiken om de bijbel te herschrijven om vermeldingen van Jezus Christus uit te wissen en een nepgebod te creëren dat de consumptie van rood vlees verbiedt.

De extreem-linkse globalisten bij PETA begonnen eerder deze maand met het proces door het boek Genesis met de titel “The Book:  PETA’s versie van het scheppingsverhaal ” te herschrijven.

PETA besloot, met behulp van de uiterst linkse ChatGPT AI, om een ​​veel zuiverdere versie van de Bijbel te maken. Kaïn is geen moordenaar, Nimrod houdt op jager te zijn, Hagar is chef-kok, een hond neemt de plaats in van Isaak op de berg Moria en er is geen offer, Farao’s butler en bakker leven allebei, en Farao’s dromen gaan over veganistische prediking,  niet  de hongersnood verantwoordelijk voor het herenigen van Jacob’s familie.

Dailysignal.com meldt: Ergens tussen de AI en de wakescolds bij PETA zijn kritieke details verloren gegaan.

Rachel sterft bijvoorbeeld in het kraambed van Jozef, in plaats van door zijn jongere broer Benjamin (Genesis 35), en Benjamin verschijnt op wonderbaarlijke wijze als een  oudere  broer van Jozef. Kaïn – nog steeds de schurk van het verhaal – offert dierlijk vlees aan God terwijl Abel planten offert, wat een omkering vertegenwoordigt van het bijbelse verhaal waarin Abel zijn gewaardeerde schapen offert. PETA had Abel net zo goed de slechterik kunnen maken, vooral omdat het toch besloot de moord te schrappen.

De meeste hoofdpersonages – die nogal enorme tekortkomingen hebben in de originele versie van Genesis – zijn allemaal moreel vlekkeloze priesters van de veganistische religie hier, die de deugden van soja en amandelmelk prediken. Ze gaan van plaats tot plaats en verspreiden het evangelie van het behandelen van dieren als mensen, en af ​​en toe spreken de dieren uit eigen beweging. (Op een gegeven moment besluiten kamelen onderling om de ongeschoolde mensen les te geven, maar besluiten in plaats daarvan gewoon met hen mee te reizen.)

De broers van Joseph besluiten nog steeds om hun broer te ontvoeren en te verkopen uit jaloezie, maar ze zouden ook niet durven een geit kwaad te doen door zijn veelkleurige vacht in geitenbloed te dopen. In plaats daarvan gebruiken ze bietensap. Ja, ze overwegen hun eigen broer te vermoorden, maar God verhoede dat ze een dier aanraken.

Lees ook:   Een 'zwart gat' voor claims voor schade door COVID-vaccinatie

Ondertussen trekt Enosh aan het korte eind van de stok. In plaats van 905 jaar te leven (Genesis 5:11), leeft Enosh voor een miezerige 50 jaar.

“Enosh verteerde het vlees van dieren en beging daarmee de ultieme zonde, wat leidde tot een verkort leven van schaamte, zwakte, onwetendheid en ziekte”, zegt de Bijbel volgens PETA.

PETA’s uitgebreide vrijheden met de bijbelse tekst missen elke coherente grondgedachte. Terwijl de dierenrechtenorganisatie het offer van de dromen van Isaak en de farao wils en wetens schrapt en vaak uiterst moderne alledaagse uitdrukkingen gebruikt, zoals ’totaal gescheurd’, bewaart het kleine details zoals obscure plaatsnamen en archaïsche woorden om de ‘gemoderniseerde’ tekst te geven. een beetje bijbelse smaak. Het spant zich in om dezelfde hoofdstukken als Genesis te behouden, zelfs terwijl er zoveel verhaaldetails worden weggehaald dat hele “hoofdstukken” vijf alinea’s bevatten.

Het lijkt erop dat degene die bij PETA Genesis herschreef, na de eerste paar hoofdstukken zijn interesse verloor en AI de rest liet doen. (Verreweg het beste deel van het hele boek zijn Gods grappen tijdens de zes scheppingsdagen waarin hij zegt: “Let there be Meatless Monday!”) Maar zelfs AI kan niet verklaren hoe PETA erin slaagde een echt meeslepend boek als Genesis te maken zo verdomd saai.

Amerikanen die daadwerkelijk de originele versie van de Bijbel lezen, kunnen zich erover verbazen hoe weinig prediking er eigenlijk in zit. Vooral Genesis zoals wij dat kennen, vertelt persoonlijke verhalen – vaak met nogal gênante bloederige details. Het verhaal van hoe Jacob 12 zonen kreeg, is ronduit verontrustend, net als het idee dat Sarah haar dienaar daadwerkelijk aan Abraham zou opdringen, zodat hij eindelijk een zoon kan krijgen. Jacob bedriegt zijn vader zodat hij de zegen van zijn oudere broer kan stelen, en laten we niet eens ingaan op hoe Juda uiteindelijk eindigt met een levende zoon.

Abraham, Isaac en Jacob komen niet altijd over als de meest bewonderenswaardige mensen – en dat is een deel van het punt. God maakt van deze herkenbare, gebrekkige karakters een geweldige natie, en hun gebreken zijn belangrijk omdat ze Gods werk door hen heen benadrukken.

De auteur van Genesis probeert niet alleen een goed verhaal te vertellen, hij probeert vast te leggen hoe deze mensen werkelijk leefden, en dat is een van de redenen waarom Genesis een uitstekend boek blijkt te zijn.

Lees ook:   Toch zielig, die arme Afghaanse verkrachter?

Ondertussen propt PETA zijn pseudo-bijbelse pagina’s met non-stop, krijsende prediking. Hoe overtuigt Abel Kaïn om te stoppen met het doden en eten van dieren? Hij legt uit dat Kaïn „totaal gescheurd kon worden door planten te eten”. Wat doen de mensen van Sodom waardoor God hen vernietigt? Ze proberen Lot’s gasten te dwingen “onze kankerverwekkende vleeswaren en cholesterolbommen” te eten. Waarom lacht Sarah ongelovig bij de eiken van Mamre? Niet omdat ze twijfelt aan Gods belofte dat ze op haar oude dag een zoon zal krijgen, maar omdat ze eraan twijfelt dat ‘ze nog veel [veganistische] feesten zal vieren’.

Terwijl de verhalen in Genesis focussen op verschillende worstelingen met God en met anderen, leest de versie van PETA als een gebroken plaat. Veel hoofdstukken volgen de helden – Abraham, Sarah, Rebekah, Jacob en Joseph – terwijl ze van plaats naar plaats gaan en prediken dat veganistisch eten beter smaakt, dat plantaardige kleding beter aanvoelt en niet stinkt, en dat dieren zoals kippen en schapen hebben complexe emoties. Er zijn maar weinig personages die verder groeien dan een oppervlakkige bekering van het eten van dieren – een verandering waarvoor slechts een of twee helden nodig zijn die tegen hen prediken voor een paar regels van een cringy ‘dialoog’.

Misschien draait de meest wrede theologische verandering om een ​​’pelsbaby’, een dier dat Abraham behandelt als zijn eigen kind. Hoofdstuk 21, dat de structuur van Genesis 21 nabootst, concentreert zich op Abraham en Sarah die een hond genaamd Herbie adopteren. De tekst suggereert dat de patriarch en zijn vrouw meer van Herbie houden dan van hun werkelijke zoon, Isaac, wiens beloofde geboorte van Sarah op haar oude dag een hoeksteen is van het jodendom en het christendom.

“Wie had tegen Abraham en mij gezegd dat we, gezegend met een kind, nog meer vreugde zouden vinden in het bieden van een liefdevol thuis voor deze geweldige hond, Herbie?” vraagt ​​Sara. “Terwijl ze met Herbie wandelden, dachten Sarah en Abraham na over het belang van het adopteren van honden uit asielen of reddingsorganisaties in plaats van ze te kopen bij fokkers of dierenwinkels. … En voorwaar, de slogan ‘Adopt—Don’t Shop’ bloeide op in Sarah’s hart, en zij en Abraham herhaalden het voor elkaar.”

Lees ook:   Covid-fraude - 80 redenen voor "geld terug!"

Deze ondermijning gaat verder in het volgende hoofdstuk, waar PETA het hele verhaal schrapt van Gods vraag aan Abraham om zoon Isaak op de berg Moria te offeren, om hem op het laatste moment te redden – een centrale passage die volgens christenen een voorafschaduwing is van de kruisiging van Jezus. In PETA’s versie van Genesis 22 vraagt ​​God Abraham om Herbie  naar de berg Moria te brengen  , en stelt ze vervolgens alleen voor aan een lam genaamd Leroy, met wie ze bevriend raken.

Deze twee hoofdstukken leggen uit waarom de dierenrechtenideologie van PETA zo opvallend verschilt van het christendom. De originele Bijbel contrasteert dieren duidelijk met mensen, die gemaakt zijn naar Gods beeld en aan wie hij heerschappij geeft over de levende wezens op aarde. God belooft Abraham dat hij een groot volk zal worden, maar dat volk wordt alleen mogelijk door Abrahams beloofde zoon Isaak, en God stelt Abraham op de proef door hem te vragen die beloofde zoon te offeren.

PETA’s prediking kan niet concurreren met de rijkdom van dit geïnspireerde verhaal, en door dit te doen, onthullen de dierenrechtenscheldwoorden hoe leeg hun ideologie werkelijk is.

Ik vroeg PETA om een ​​reactie op kritiek op haar beslissing om de Bijbel te herschrijven, en de dierenrechtengroep gaf de volgende verklaring:

In de loop der jaren zijn er natuurlijk vele edities en versies van de Bijbel geweest, maar  The Book: PETA’s versie van het scheppingsverhaal  is gewoon een moderne versie van Genesis, bijgewerkt om het nieuwe begrip van de samenleving van dieren als gevoelvolle, intelligente individuen, in staat tot vreugde, liefde, angst en lijden, die bestaan ​​om hun eigen redenen en niet voor mensen om uit te buiten. We zijn verheugd dat het een discussie op gang brengt – we denken dat het zal resoneren met jonge mensen die misschien verbaasd, verward en zelfs ontmoedigd zijn door bepaalde oude taalgebruiken die niet langer onze gevoeligheden en kennis van vandaag weerspiegelen, en het zal stof tot nadenken bieden alle levende, voelende wezens met waardigheid, vriendelijkheid en respect behandelen.

Als de Bijbel volgens PETA “een moderne versie van Genesis” is, dan is de moderniteit inderdaad erg triest.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien