web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Vechtpartij Dijsselbloem en Varoufakis voorkomen’

‘Vechtpartij Dijsselbloem en Varoufakis voorkomen’

emo photo emo-1.gif

BRUSSEL – De gemoederen liepen hoog op tijdens de onderhandelingen over de Griekse crisis. Zo hoog zelfs, dat een vechtpartij tussen Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem en de toenmalige Griekse minister van Financiën Varoufakis ternauwernood verkomen kon worden.

Dat beweert althans Eurocommissaris Moscovici, die naar eigen zeggen tussenbeide kwam en zo een handgemeen voorkwam.

De bijna-ruzie zou hebben plaatsgevonden tijdens een voorbereidend overleg voor de Eurogroep in februari. “Aan het begin van het overleg was er een moment van fysieke spanning tussen Dijsselbloem en Varoufakis, ze dreigden te gaan vechten”, zegt Moscovici tegen de Franse journalist Jean Quatremer, die aan een documentaire over de Griekse crisis werkt. Z”e noemden elkaar ‘leugenaar’. Ik moest tussenbeide komen.”

Volgens Moscovici was de relatie tussen de twee politici daarna totaal bedorven. “Daarna hebben ze nooit echt meer met elkaar gepraat.”

Minister Dijsselbloem ontkent tegenover de NOS dat er sprake was van een dreigende fysieke confrontatie. “Ik vind het wel een hele geruststellende gedachte dat hij klaar stond om zo nodig zich ertussen te werpen. Dat is een fijn idee.”

Bron Telegraaf

emo photo emo-1.gif

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥