web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Baby besneden door grootouders

Moeder wil luier zoontje verschonen en ontdekt dat hij besneden is
Na vier jaar strijden heeft een moeder uit Nottingham eindelijk gerechtigheid gekregen. De politie heeft drie verdachten opgepakt omdat ze zonder haar toestemming haar drie maanden oude zoontje zouden hebben besneden.

De moeder, die niet met haar naam in de publiciteit wil, ontdekte in juli 2013 dat haar zoontje was besneden toen zij hem wilde verschonen. ,,Ik opende zijn luier en werd hysterisch. Het was zelfs zo erg dat ik de kamer moest verlaten. Zijn hele luiertje zat onder het bloed”, vertelt ze tegen de BBC.

Volgens de vrouw is haar zoontje besneden toen hij bij opa en oma van vaders kant ging logeren. De grootouders hebben een islamitische achtergrond. Na het ontdekken van de besnijdenis heeft de moeder onder meer aangifte gedaan van mishandeling, maar de zaak werd in 2014 afgedaan als niet-strafbaar.

Sinds hij kan praten klaagt hij dat het zo’n pijn doet, en erg gevoelig is.
Actiegroep
De moeder, nog steeds diep verontwaardigd, besloot niet op te geven en schakelde Saimo Chahal in, een advocaat die werkt voor een actiegroep die zich inzet voor een verbod op besnijdenissen in Groot-Brittannië. Met succes. De politie heropende het onderzoek en arresteerde deze week drie personen: een 61-jarige arts die de besnijdenis zou hebben uitgevoerd, en de 44-jarige opa en 47-jarige oma van het jongetje. Ze worden verdacht van samenzwering met als doel het toedoen van ernstig lichamelijk letsel. De rol van de vader van het jongetje is onbekend.

Lees ook:   Klokkenluider John Perkins onthult geheim wereldrijk

De moeder heeft toegezegd zich te blijven inzetten om de bewustwording rond besnijdenissen van jongetjes te vergroten. Volgens haar heeft haar zoontje, die inmiddels vier jaar is, erg veel last van de ingreep. ,,Sinds hij kan praten, klaagt hij dat het pijn doet.wmpl cry AnGel-WinGs.nl Ik geef hem vaak crème om de pijn te verzachten, en heb hem verteld dat hij misschien later een nieuwe operatie nodig heeft. De besnijdenis is namelijk slecht uitgevoerd, slechts de helft van zijn voorhuid is verwijderd.”frown AnGel-WinGs.nl

Nederland
In Nederland is het net als in Groot-Brittannië niet verboden om jongetjes op zeer jonge leeftijd te besnijden, maar de Nederlandse Kinderombudsman is geen voorstander. ,,Het gaat om een onomkeerbare ingreep waarbij inbreuk wordt gemaakt op de lichamelijke integriteit van het kind. Het kind kan zichzelf daarbij niet kan laten horen”, aldus de ombudsman. Een voorstander van het verbod is hij ook niet, omdat het risico dan te groot is dat het op een onprofessionele manier gebeurt.

De Nederlandse artsenfederatie KNMG is ook tegen besnijdenis bij jonge jongetjes, en is eveneens geen voorstander van een verbod vanwege de risico’s op ‘het ondergronds gaan van de ingreep’. Volgens de KNMG mogen minderjarigen alleen blootgesteld worden aan medische handelingen als er sprake is van ziekte of afwijkingen, of als overtuigend aangetoond kan worden dat de ingreep in het belang is van het kind. Besnijdenis uit religieus oogpunt hoort daar volgens de artsenfederatie niet bij.

Het zijn vooral jongetjes uit islamitische of joodse gezinnen die in Europa worden besneden. Bij joodse jongetjes gebeurt dat op de achtste dag na de geboorte. Bij moslims moeten jongetjes doorgaans tussen hun vierde en tiende onder het mes. Het besnijden is een eeuwenoude traditie, en zou volgens tegenstanders deels voortkomen uit het ontmoedigen van masturbatie. Over de eventuele positieve gevolgen, bijvoorbeeld wat betreft hygiëne, wordt al decennialang getwist.

Lees ook:   Eén vinger dag hand, eh land!

Volgens de ombudsman en de KNMG zijn er veel bezwaren tegen jongensbesnijdenis, zoals fysieke pijn en het risico op complicaties, bloedingen, infecties of littekenvorming. ,,Het is in het belang van het kind dat deze gezondheidsrisico’s voor het kind tot een minimum beperkt worden.”

Het besnijden van meisjes is in elke vorm verboden in Nederland. Het wordt beschouwd als een ernstige, onherstelbare vorm van lichamelijk letsel, met grote kans op lichamelijke en psychische klachten. Het besnijden van meisjes is in Nederland strafbaar als vorm van ernstige mishandeling.

 

https://www.ad.nl/buitenland/moeder-wil-luier-zoontje-verschonen-en-ontdekt-dat-hij-besneden-is~a4b52eed/

Ja ik vind het ook groten nonsens om aan een geslachtsdeel te prutsen en te snijden, want niet natuurlijk en afblijven~!

En geloof…dat zegt dat dit moet om … nah ja…pfffff…belachelijk.
Maar goed waarom vergoed ons ziekenfonds dit eigenlijk dan nog?

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥