web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Biden-familie werkte om Amerikaans gas aan China te verkopen

Biden-familie werkte om Amerikaans gas aan China te verkopen, zegt GOP-wetgever onder verwijzing naar klokkenluider

De familie Biden verkocht Amerikaans aardgas aan China lang voordat Joe Biden president werd, die wist hoe zijn zoon Hunter Biden de verkoop mogelijk maakte, volgens vertegenwoordiger James Comer (R-Ky.), lid van het Huis van Afgevaardigden Oversight Committee, daarbij verwijzend naar documenten en informatie van een klokkenluider.

Hunter Biden had een lid van de Chinese Communistische Partij als zijn assistent terwijl hij in 2017 met de Chinese kant omging voor de verzending van Amerikaans aardgas naar China, en de familie Biden beloofde zakenpartners dat ze de vruchten zouden plukken zodra Biden president werd, zei Comer in een brief aan minister van Financiën Janet Yellen van 20 september.

“De president heeft niet alleen het Amerikaanse publiek misleid over zijn eerdere buitenlandse zakelijke transacties, maar hij heeft ook niet onthuld dat hij een cruciale rol heeft gespeeld bij het regelen van een zakelijke deal om Amerikaanse natuurlijke hulpbronnen aan de Chinezen te verkopen, terwijl hij van plan was om president te worden,” schreef Komer.

Joe Biden, zei Comer, was een zakenpartner in de overeenkomst en had kantoorruimte om aan de deal te werken, en een bedrijf dat hij leidde , ontving miljoenen van zijn Chinese partners voorafgaand aan de verwachte onderneming.

Hoewel een deel van wat Comer zei eerder in het nieuws was gemeld, geeft de brief, waarin getuigenverklaringen van klokkenluiders worden genoemd, evenals e-mails, een zakelijke PowerPoint-presentatie, screenshot van versleutelde berichten en bankdocumenten die door de Republikeinen van de commissie zijn verkregen, een completer beeld dat suggereert Biden’s kennis en betrokkenheid bij het plan vanaf minimaal 2017.

Lees ook eens:  Ongeloof na Exitpoll

Van 2017 tot 2021 beloofden de Bidens zakenpartners dat Joe Biden in 2020 president zou worden en dat degenen die vanaf 2017 met hen samenwerkten “de vruchten zouden plukken in een toekomstige Biden-administratie”, volgens Comer’s relaas van een klokkenluidersverklaring aan Oversight Comité Republikeinen.

“Nu Amerika worstelt met een energiecrisis, is het van cruciaal belang om te begrijpen waarom de familie Biden Amerikaanse energiereserves aan de Chinezen verkocht, als dat de besluitvorming van president Biden vandaag beïnvloedt, en waarom president Biden nooit zijn relatie met de Chinezen heeft bekendgemaakt. aan het Amerikaanse publiek”, schreef Comer aan Yellen.

“Als president Biden heeft gewerkt om niet alleen zichzelf maar ook zijn familie te verrijken door, in ruil voor miljoenen dollars, toegang of beleidsinvloed te beloven in een toekomstige Biden-regering, hebben het Congres en het Amerikaanse volk recht op die informatie.”

‘Goed voor zowel de Verenigde Staten als China’

Uit e-mails bij de brief blijkt dat Hunter Biden actief de aardgasovereenkomst faciliteerde met topmanagers van het inmiddels ter ziele gegane CEFC China Energy, destijds een van de grootste energiebedrijven in China.

In een e-mail van november 2017 aan CEFC-directeur Dong Gongwen vertelde Hunter zijn partner dat hij informatie had gestuurd over de mogelijkheden voor vloeibaar aardgas in Louisiana.

“We begonnen de mogelijkheden in de Verenigde Staten te onderzoeken lang voordat de Chinese regering haar interesse in de invoer van aardgas uit de hele wereld bekendmaakte”, schreef Hunter. Hij bood het vooruitzicht op contracten voor grote hoeveelheden vloeibaar aardgas “tegen zeer concurrerende tarieven” op korte termijn, evenals de mogelijkheid van acquisitie of samenwerking in een veelbelovend aardgasproject in Louisiana dat de langetermijndoelstellingen van CEFC zou bevorderen.

Lees ook eens:  Gele hesjes was vreedzaam tot de politie kwam

“Het voorstel dat ik met u heb gedeeld, heeft als bijkomend voordeel dat het tegelijkertijd goed is voor zowel de Verenigde Staten als China”, voegde hij eraan toe.

Volgens de brief stuurde de Chinese assistent van Hunter, Bao Jiaqi, die eerder als onderzoeksassistent werkte bij het Chinese macro-economisch managementbureau National Development and Reform Commission, hem een ​​gedetailleerde presentatie met politieke en topografische kaarten, samen met Chinese annotaties, die de in Amerika gevestigde op aardgasreserves. De presentatie van 30 pagina’s legde bijzondere nadruk op Pennsylvania, Louisiana, Texas, Oklahoma en Wyoming.

De e-mails die de dia’s vergezelden, onthulden een plan om een ​​verkoop van aardgas aan China te bevorderen via Hudson West III LLC, een bedrijf dat is opgericht door Hunter en CEFC-functionarissen, volgens de brief.

De vermeende rol van Joe Biden

Volgens een klokkenluidersaccount was Joe Biden een “verduisterde partner” in de transacties met de Chinezen, en zijn zoon zou 10 procent van de joint venture bezitten om zijn betrokkenheid te verbergen, volgens de brief van Comer. Dezelfde informatie werd eerder bevestigd door voormalig zakenpartner Tony Bobulinski aan The Epoch Times.

“Vermeld niet dat Joe erbij betrokken is, het is alleen wanneer [je] oog in oog staat, ik weet dat [je] dat weet, maar ze zijn paranoïde”, vertelde een medewerker van Hunter aan een andere partner op 20 mei 2017, in een WhatsApp-gesprek , waarvan een screenshot in de brief was bijgevoegd.

“Ok, ze zouden paranoïde moeten zijn over dingen,” antwoordde de ander.

In wat Comer speculeerde als een “fout” van Hunter, schreef Hunter in een e-mail van september 2017 met het verzoek “sleutels beschikbaar te stellen voor nieuwe kantoorgenoten”, die hij identificeerde als de senior Biden, Jill Biden en de broer van de president , Jim. Hunter gaf het persoonlijke mobiele telefoonnummer van zijn vader en oom voor het geval de ontvanger om bevestiging moest bellen.

Lees ook eens:  Kernenergie!

Cecilia Browning, de algemeen directeur van het kantoorgebouw, reageerde dezelfde dag op Hunters verzoek. “We zijn erg enthousiast en vereerd om je nieuwe collega’s te verwelkomen!” schreef ze, volgens een kopie van de e-mail van Hunter’s vermeende laptop.

Het Witte Huis heeft volgehouden dat Hunter en de president “geen kantoorgenoten waren”. De senior Biden heeft gezegd dat hij Hunter’s zaken nooit met zijn zoon heeft besproken. The Epoch Times heeft contact opgenomen met het Witte Huis en de advocaat van Hunter voor aanvullend commentaar op de brief van Comer.

Tijdens een recent interview over ’60 Minutes ‘ werd de president gevraagd of Hunters transacties voor hem of de Verenigde Staten tot conflicten hebben geleid. De senior Biden antwoordde ontkennend.

“Er is niets dat ik heb waargenomen dat van invloed zou zijn op mij of de Verenigde Staten ten opzichte van mijn zoon Hunter,” zei hij.

Democraten stemden op dezelfde dag dat Comer de brief stuurde een resolutie weg die de Republikeinse wetgever voorstelde om de president documenten te laten overhandigen met betrekking tot de buitenlandse zakelijke transacties van de familie Biden.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥