web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Door goud gedekte roebel kan een game-changer zijn

Hij is slim

Veel slimmer…dan… (Vladimir Poetin IQ wordt geschat op 127, wat wordt beschouwd als een bovengemiddelde IQ-score en in de top 14% van de wereldbevolking.)

Het koppelen van de valuta aan goud en energie is een paradigmaverschuiving voor de wereldeconomie, vertelt een analist van edele metalen aan RT

De Bank of Russia heeft deze week de goudaankopen hervat, maar wat nog belangrijker is, de toezichthouder doet dit tegen een vaste prijs van 5.000 roebel ($ 59) per 1 gram tussen 28 maart en 30 juni, wat de mogelijkheid vergroot dat Rusland terugkeert naar de goudstandaard voor het eerst in meer dan een eeuw.

Als het land de volgende stap zet, zoals deze week is voorgesteld, om zijn in roebels geprijsde grondstoffen te verkopen, kunnen deze gecombineerde stappen enorme gevolgen hebben voor de roebel, de Amerikaanse dollar en de wereldeconomie.

Om wat antwoorden te krijgen, sprak RT met edelmetaalanalist Ronan Manly van BullionStar Singapore.

— Waarom is het belangrijk om een ​​vaste prijs voor goud in roebels vast te stellen?

Door aan te bieden goud van Russische banken te kopen tegen een vaste prijs van 5.000 roebel per gram, heeft de Bank of Russia zowel de roebel aan goud gekoppeld als, aangezien goud in Amerikaanse dollars wordt verhandeld, een bodemprijs voor de roebel vastgesteld in termen van de VS dollar.

We kunnen deze koppeling in actie zien sinds vrijdag 25 maart, toen de Bank of Russia de aankondiging van de vaste prijs deed. De roebel handelde op dat moment rond de 100 ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar is sindsdien sterker geworden en nadert de 80 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Waarom? Omdat goud op internationale markten is verhandeld tegen ongeveer US $ 62 per gram, wat overeenkomt met (5.000 / 62) = ongeveer 80,5, en markten en arbitragehandelaren hebben dit nu opgemerkt, waardoor de RUB/USD-wisselkoers hoger is geworden.

Dus de roebel heeft nu een bodem naar de Amerikaanse dollars, in termen van goud. Maar goud heeft bij wijze van spreken ook een bodem, want 5.000 roebel per gram is 155.500 roebel per troy ounce goud, en met een RUB/USD-bodem van ongeveer 80, is dat een goudprijs van ongeveer $ 1.940. En als de westerse papiergoudmarkten van LBMA/COMEX proberen de goudprijs in Amerikaanse dollar te verlagen, zullen ze ook moeten proberen de roebel te verzwakken, anders komen de papiermanipulaties in de openbaarheid.

Lees ook eens:  Corona is een griep& de oplossingen

Bovendien, met de nieuwe koppeling tussen goud en roebel, als de roebel blijft stijgen (bijvoorbeeld als gevolg van de vraag die wordt gecreëerd door verplichte energiebetalingen in roebel), zal dit ook tot uiting komen in een sterkere goudprijs.

— Wat betekent het voor olie?

Rusland is de grootste exporteur van aardgas ter wereld en de op twee na grootste olie-exporteur ter wereld. We zien nu dat Poetin eist dat buitenlandse kopers (importeurs van Russisch gas) voor dit aardgas met roebels moeten betalen. Hiermee wordt de prijs van aardgas direct gekoppeld aan roebels en (vanwege de vaste koppeling aan goud) aan de goudprijs. Dus Russisch aardgas is nu via de roebel gekoppeld aan goud.

‘Onmogelijk’ om Russisch goud te bestraffen, zegt financier tegen RTLEES MEER: ‘Onmogelijk’ om Russisch goud te bestraffen, vertelt financier aan RT
Hetzelfde kan nu worden gedaan met Russische olie. Als Rusland betaling voor olie-export met roebels begint te eisen, zal er een directe indirecte koppeling aan goud zijn (via de vaste prijs roebel – goudverbinding). Dan zou Rusland direct goud kunnen accepteren als betaling voor zijn olie-export. In feite kan dit worden toegepast op alle grondstoffen, niet alleen op olie en aardgas.

— Wat betekent dat voor de prijs van goud?

Door beide kanten van de vergelijking te spelen, dwz de roebel aan goud te koppelen en vervolgens energiebetalingen aan de roebel te koppelen, veranderen de Bank van Rusland en het Kremlin fundamenteel de hele werkaannames van het wereldhandelssysteem en versnellen ze de verandering in het wereldwijde monetaire systeem . Deze muur van kopers op zoek naar fysiek goud om te betalen voor echte grondstoffen zou zeker de papiergoudmarkten van de LBMA en COMEX kunnen torpederen en opblazen.

De vaste koppeling tussen de roebel en goud legt een bodem op de RUB/USD-koers, maar ook een quasi-bodem op de goudprijs in Amerikaanse dollar. Maar daarnaast is het koppelen van goud aan energiebetalingen de belangrijkste gebeurtenis. Hoewel de toegenomen vraag naar roebels de RUB/USD-koers zou moeten blijven versterken en zou moeten verschijnen als een hogere goudprijs, vanwege de vaste roebel-goudkoppeling, als Rusland goud rechtstreeks begint te accepteren als betaling voor olie, dan zou dit een nieuwe paradigmaverschuiving voor de goudprijs omdat het de olieprijs rechtstreeks zou koppelen aan de goudprijs.

Rusland zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met te specificeren dat het nu 1 gram goud per vat olie accepteert. Het hoeft niet 1 gram te zijn, maar het zou een aanbieding met korting moeten zijn ten opzichte van de huidige referentieprijs voor ruwe olie om de opname te bevorderen, bijvoorbeeld 1,2 gram per vat. Kopers zouden zich dan haasten om fysiek goud te kopen om de Russische olie-export te betalen, wat op zijn beurt enorme spanningen zou veroorzaken op de papiergoudmarkten van Londen en New York, waar de hele ontdekking van de ‘goudprijs’ is gebaseerd op synthetische en fractioneel gedekte contanten. niet-toegewezen ‘goud’ en ‘goudprijs’-derivaten verrekend.

Lees ook eens:  Nederland in oorlog met Amerika?

— Wat betekent het voor de roebel?

Het koppelen van de roebel aan goud via de vaste prijs van de Bank of Russia heeft nu een bodem onder de RUB/USD-koers gelegd en daardoor de roebel gestabiliseerd en versterkt. De eis dat de export van aardgas wordt betaald in roebels (en mogelijk later olie en andere grondstoffen) zal weer stabiliseren en ondersteunen. Als een meerderheid van het internationale handelssysteem deze roebels begint te accepteren voor betalingsregelingen voor goederen, kan dit ertoe leiden dat de Russische roebel een belangrijke wereldwijde valuta wordt. Tegelijkertijd zal elke stap van Rusland om rechtstreeks goud te accepteren voor oliebetalingen ervoor zorgen dat er meer internationaal goud naar de Russische reserves stroomt, wat ook de balans van de Bank of Russia zou versterken en op zijn beurt de roebel zou versterken.

Praten over een formele goudstandaard voor de roebel is misschien voorbarig, maar een door goud gedekte roebel moet iets zijn dat de Bank of Russia heeft overwogen.

— Wat betekent het voor andere valuta?

Het mondiale monetaire landschap verandert snel en centrale banken over de hele wereld nemen daar uiteraard nota van. Westerse sancties, zoals de bevriezing van de meerderheid van de Russische deviezenreserves terwijl wordt geprobeerd Russisch goud te bestraffen, hebben nu duidelijk gemaakt dat eigendomsrechten op buitenlandse valutareserves mogelijk niet worden gerespecteerd, en evenzo dat buitenlands goud van de centrale bank dat in kluislocaties wordt bewaard zoals bij de Bank of England en de New York Fed, kan niet meer worden geconfisceerd.

India klaar om dollar te omzeilen in handel met RuslandLEES MEER: India klaar om dollar te omzeilen in handel met Rusland
Andere niet-westerse regeringen en centrale banken zullen daarom grote belangstelling hebben voor het koppelen van de roebel aan goud en het koppelen van exportbetalingen aan grondstoffen aan de roebel. Met andere woorden, als Rusland betaling voor olie in goud begint te accepteren, dan kunnen andere landen de behoefte voelen om dit voorbeeld te volgen.

Lees ook eens:  Sta op NL exit de EU!!!!

Kijk eens wie, afgezien van de VS, ’s werelds grootste olie- en aardgasproducenten zijn – Iran, China, Saoedi-Arabië, de VAE, Qatar. Uiteraard volgen ook alle BRICS-landen en Euraziatische landen dit alles op de voet. Als de ondergang van de Amerikaanse dollar nadert, zullen al deze landen willen dat hun valuta profiteert van een nieuwe multilaterale monetaire orde.

— Wat betekent dit voor de Amerikaanse dollar?

Sinds 1971 is de wereldwijde reservestatus van de Amerikaanse dollar geschraagd door olie, en het tijdperk van de petrodollar is alleen mogelijk geweest dankzij zowel het voortdurende gebruik van Amerikaanse dollars om olie te verhandelen als het vermogen van de VS om elke concurrent van de Amerikaanse dollar te voorkomen .

Maar wat we nu zien, lijkt op het begin van het einde van dat 50-jarige systeem en de geboorte van een nieuw door goud en grondstoffen ondersteund multilateraal monetair systeem. De bevriezing van de Russische deviezenreserves is de aanleiding geweest. De gigantische grondstoffenlanden van de wereld, zoals China en de olie-exporterende landen, kunnen nu het gevoel hebben dat het nu de tijd is om over te stappen naar een nieuw, rechtvaardiger monetair systeem. Het is geen verrassing, ze praten er al jaren over.

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe de Amerikaanse dollar zal worden beïnvloed, zal hij zwakker en minder invloedrijk uit deze periode komen dan voorheen.

– Wat zijn de gevolgen?

De stap van de Bank of Russia om de roebel aan goud te koppelen en de betalingen voor grondstoffen aan de roebel te koppelen, is een paradigmaverschuiving die de westerse media nog niet echt hebben begrepen. Als de dominostenen vallen, kunnen deze gebeurtenissen op verschillende manieren weerklinken. Toegenomen vraag naar fysiek goud. Ontploffing op de papiergoudmarkten. Een geherwaardeerde goudprijs. Een verschuiving weg van de Amerikaanse dollar. Toegenomen bilaterale handel in grondstoffen tussen niet-westerse landen in andere valuta dan de Amerikaanse dollar.

https://www.rt.com/business/553099-gold-backed-ruble-gamechanger-west/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥