19 september 2020

 

Vier Polen verdonken in één weekend

Vier Polen verdonken in één weekend
Het is een opvallend dodelijk weekend geweest voor Poolse zwemmers. Sinds vrijdag zijn in ons land maar liefst vier Polen verdronken.

Een 23-jarige Poolse man overleed zondag nadat hij in zee bij Groote Keeten in problemen was geraakt. Er werd een grote zoekactie gestart waarbij het lichaam van de man uiteindelijk werd ontdekt door een reddingshelikopter. Hij is naar de kant gebracht, waar hulpverleners hem nog hebben getracht te reanimeren. Dat mocht niet meer baten.
Vandaag werd ook bekend dat en 22-jarige Pool een zwempartij bij het Haarlemmermeerse bos niet heeft overleefd. De man ging vrijdag kopje onder en kwam niet meer boven. Ook hier kwam reanimatie te laat.
Vrijdag gebeurde in Horst bij Limburg ook al een tragedie met twee Poolse zwemmers. Een 18-jarig meisje en een 19-jarige jongen waren ’s avonds met een groepje bij het openbare strandbad Kasteelse Bossen. Door onbekende oorzaak raakte het meisje tijdens het zwemmen in de problemen. De jongeman schoot het meisje te hulp, maar ging vermoedelijk zelf kopje onder. Toen beiden niet meer boven water kwamen sloeg de groep alarm. Een zoektocht met helikopter en een bootje leverde niets op, waarop zaterdag een sonarboot ging zoeken.
Telegraaf.nl

Of het nu Polen zijn, of uit welk land dan ook, triest blijft het.
En eventjes een plas overzwemmen geeft risico’s, neem die gewoon niet, hoe stoer het ook lijkt.
Water is in het midden van een plas vaak veel kouder met alle gevolgen van dien, en ben je in het midden en kun je niet meer, kan niemand je eventjes redden.
Dus als je wilt zwemmen doe dat in een zwembad, of zwem langs de rand van een plas of zee…dichtbij de kust of het strand.

Lees ook:   Deepfake-video’s niet van echt te onderscheiden: “Mensen trappen er vol in”

Gerelateerde berichten