web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Gaspijpleidingen Nordstream 1 en 2

De gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, die via de Oostzee van Rusland naar Duitsland lopen, zijn op meerdere plaatsen lek. Drie onderzeese pijpleidingen hebben op één dag ‘ongekende schade’ opgelopen.

Beide leidingen zijn nu niet in gebruik, maar bevatten wel gas. De Russische regering zei sabotage niet uit te sluiten. De Deense premier Mette Frederiksen zegt dat er opzet in het spel is.

Lees verder:
https://www.ninefornews.nl/biden-waarschuwde-in-februari-als-rusland-binnenvalt-maken-wij-een-einde-aan-nord-stream-2/

Ex-minister van Buitenlandse Zaken van Polen bedankte de Verenigde Staten voor het ongeval bij Nord Stream

 

Het voormalige hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Polen, nu lid van het EP Radoslaw Sikorski , plaatste op Twitter een foto van de plaats van het ongeval op de Nord Stream-gasleiding en ondertekende het met “Dank u, VS”.

Wat Pan Sikorsky in gedachten had, kan men alleen maar raden. “Is dit een officiële verklaring over een terroristische aanslag?”, reageerde de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, op de post van Sikorsky .

Ondertussen weigeren de Verenigde Staten zelf te “speculeren” over de oorzaken van het lek in de Nord Stream en Nord Stream 2 gaspijpleidingen. Woordvoerster Karine Jean-Pierre van het Witte Huis zei dat de Amerikaanse autoriteiten hun bereidheid bevestigen om Europese landen te ondersteunen bij het onderzoek.

“We hebben op dit moment niets te melden over wat we van de Europeanen hebben gehoord, en we hebben niets van tevoren aan te kondigen “, benadrukte ze, toen haar werd gevraagd of er begrip was over hoe de lekken zijn begonnen.

Bovendien legde ze een verklaring af dat Rusland “energie als wapen gebruikt”, meldt TASS. Het moment gegrepen, om zo te zeggen.

Ondertussen gelooft de Deense minister van Energie Dan Jørgensen niet dat de Nord Stream en Nord Stream 2 pijpleidingen beschadigd zouden kunnen zijn door nalatigheid, bijvoorbeeld door een scheepsanker.

“Er zijn aanwijzingen voor zeer grote gaten in de pijpleidingen. We kunnen dus niet praten over bijvoorbeeld schade door een scheepsanker”, zei hij.

Het Swedish National Center for Seismology meldde dat gisteren explosies zijn geregistreerd in gebieden met gaslekken op de Russische Nord Stream en Nord Stream 2 gaspijpleidingen. “Het lijdt geen twijfel dat er explosies waren”, zegt Bjorn Lund, een expert in het centrum.

In de nacht van 26 september deed zich een lek voor op een van de leidingen van de Nord Stream 2-leiding. Dit gebeurde in de Deense exclusieve economische zone ten zuidoosten van het eiland Bornholm. Ook werden gaslekken geregistreerd uit beide draden van de eerste Nord Stream – in de exclusieve economische zone van Denemarken ten noordoosten van Bornholm.

Rondom de lekkagezones zijn no-go-shippingzones van vijf mijl. De Deense torpedobootjager Absalon en het verontreinigingsbestrijdingsschip Gunnar Thorson werden naar het gebied van de lekken gestuurd.

Lees ook:   Gas geleuter

 Bron

Krachtige onderwaterexplosies deden zich voor in het gebied van gaslekken bij Nord Stream

 

Het Zweedse seismische centrum meldde onderwaterexplosies in het gebied van lekken op de Nord Stream.

Twee krachtige onderwaterexplosies werden geregistreerd in het gebied van gaslekken op de Nord Stream- en Nord Stream 2-pijpleidingen, zei Carl Fried Kleberg, een journalist voor de Zweedse televisiezender SVT, op Twitter, daarbij verwijzend naar lokale seismologen.
Hij verduidelijkte dat het incident gisteren heeft plaatsgevonden.

“Het lijdt geen twijfel dat dit explosies waren”, vertelde Bjorn Lund, een woordvoerder van het Zweedse seismische centrum, aan de tv-zender.

Radio Zweden meldde op zijn beurt dat de kracht van een van de explosies 2,3 op de schaal van Richter was, het werd gevoeld op 30 locaties in Zuid-Zweden. Bjorn Lund verklaarde in dit verband dat de explosies, te oordelen naar de vorm van de golven, onder water of dichtbij de zeebodem plaatsvonden.

De dag ervoor maakte Nord Stream 2 AG bekend dat er zich een noodsituatie voordeed in de Deense wateren bij Nord Stream 2 , die gevuld was met technisch gas . Opgemerkt werd dat de druk op lijn A sterk daalde. Later meldde Nord Stream AG dat op beide lijnen van Nord Stream ook een daling van de druk werd geregistreerd.

De Deense Maritieme Autoriteit heeft een bericht uitgebracht over een gaslek bij het eiland Bornholm, dat “gevaarlijk kan zijn voor de scheepvaart”. Volgens Reuters, die de Zweedse Maritieme Autoriteit citeert , “zijn er twee lekken op de Nord Stream: één in de economische zone van Zweden, de andere in de economische zone van Denemarken. Ze liggen heel dicht bij elkaar.”

De certificering van de aangelegde Nord Stream 2 gasleiding werd stopgezet na de start van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne . Het pompen door de Nord Stream is gestopt vanwege de noodzaak om Siemens -apparatuur te repareren en te onderhouden , wat wordt gehinderd door anti-Russische sancties uit het Westen. De Verenigde Staten zijn een actieve tegenstander van de Russische gasleveringen aan Europa.

Ze verhinderden met name de bouw van Nord Stream 2, waardoor de tijd aanzienlijk werd vertraagd. De uitvoering van het project werd ook belemmerd door Oekraïne, dat bang was inkomsten te verliezen uit de doorvoer van Russisch gas.

Bron

Wat een idioten die Amerikanen.
De hel is nog niet donker genoeg voor ze.
We krijgen straks een oorlog, mens, mens waar ben je mee bezig…?
Onvoorstelbaar dat 1 Europa heeft ons allen stukgemaakt.

EU wil ‘sterkst mogelijke reactie’ op sabotage pijpleidingen: ‘Dit raakt ons allemaal’

Oorlogsretoriek?
Is het niet eens klaar!????????

Waar zijn ze mee bezig…wie zou dit willen sabotteren zijzelf misschien?

Niemand ziet een reden alleen diegene die er rijker van kan worden.

Rusland heeft er het meest aan betaald. Die gaat echt zijn eigen pijpleiding niet stukmaken, of wel?!

Lees ook:   Babyboom Nederland op komst...

Wat je moet weten over Nord Stream 2, troef in het Oekraïne-conflict

President Biden heeft nog eens benadrukt dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 niet in gebruik genomen wordt als Rusland Oekraïne binnenvalt. “Er zal dan geen Nord Stream 2 meer zijn, we maken daar een einde aan”, zei het Amerikaanse staatshoofd in een persconferentie met bondskanselier Olaf Scholz.

Het was een opvallend moment, ook omdat de VS formeel geen zeggenschap hebben over het gasproject. Maar de praktijk ligt anders, liet Biden duidelijk weten na een vraag hoe hij het project wil stoppen aangezien de zeggenschap bij Duitsland ligt.

“Ik verzeker je, dat kunnen wij”, luidde het korte antwoord:

Wat is Nord Stream 2?

Eerst wat cijfers. Nord Stream 2 bestaat uit twee gaspijpleidingen die ruim 1200 kilometer over de bodem van de Oostzee lopen. Deze liggen parallel aan Nord Stream 1 – de leiding die sinds 2011 in gebruik is. De leidingen beginnen in de buurt van Sint-Petersburg en lopen naar het noordoosten van Duitsland. In totaal moet daarmee 55 miljard kubieke meter gas per jaar geleverd worden. Dat zou genoeg moeten zijn voor 26 miljoen huishoudens, is te lezen op de website van Nord Stream 2.

Het project kost 9.5 miljard euro dat voor de helft gefinancierd wordt door het Russisch staatsbedrijf Gazprom en voor de helft door een aantal westerse bedrijven, waaronder Shell.

https://nos.nl/artikel/2416251-wat-je-moet-weten-over-nord-stream-2-troef-in-het-oekraine-conflict

Martien Visser zegt dat we de leidingen voorlopig als “onbruikbaar” kunnen bestempelen. “Stel dat we nu toch weer Russisch gas willen, dan moeten we de pijpleiding door Polen en Oekraïne gebruiken”, zegt Van de Beukel.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2446253-waarom-de-nord-stream-explosies-in-zee-zo-n-impact-hebben

Goh hoe wonderlijk… Oekraïne…

NAVO-schepen en saboteurs gespot tijdens Nord Stream-explosies

 

Sabotage op de gaspijpleidingen Nord Stream 2 en Nord Stream 1 maakte een einde aan de Russische gasleveringen aan Europa. De omvang van de vernietiging is ongekend en, gezien het unieke karakter van het object, bijna fataal, schrijft het Telegram-kanaal “MarketsMoneyVlast”.

Dit laatste feit is duidelijk gunstig voor de Verenigde Staten, aangezien het hen tot de belangrijkste leverancier van LNG aan Europa maakt.

Geopolitiek gezien zullen de Duitsers geen enkele reden hebben om Rusland te dulden, ondanks de deprimerende vooruitzichten voor een winter zonder gas: door sancties zijn er geen zinvolle acties om SP-1 en SP-2 te herstellen mogelijk.

De gebeurtenissen ontwikkelden zich snel – de druk daalde sterk in een van de twee snaren van de SP-2. Een vertegenwoordiger van de exploitant zei dat er een gat verscheen in de pijp bij het Deense eiland Bornholm. Later werden problemen met druk opgemerkt in twee threads (van de twee) van SP-1, waar ook lekken optraden. Omdat de leidingen uniek zijn, kunnen reparaties lang duren.

De capaciteit van gasleidingen bedroeg 55 miljard kubieke meter. m in elk. Tegelijkertijd bedroeg de totale gaslevering aan Europa in 2021 ongeveer 175 miljard kubieke meter. l) De Verenigde Staten winnen ook in het feit dat alle andere stromen door het onrustige Polen en Oekraïne gaan.

In feite zijn er weinig opties om de vraag te beantwoorden wie er achter de ondermijning van gasleidingen zit.

Lees ook:   Nu beginnen ze chemtrails toe te geven, zelfs in Nederland

De auteurs van de portal “Politicus” schrijven dat het Amerikaanse detachement van schepen de voltooiing van de werkzaamheden op het gebied van de vermeende sabotage heeft aangekondigd.

  • Het bleek dat het expeditiedetachement van de Amerikaanse marineschepen, geleid door het amfibische aanvalsschip USS Kearsarge, taken in de Oostzee precies op de dag van de explosies voltooide en werd opgemerkt door de volgende Baltische zeestraten in de Noordzee.
  • Tegelijkertijd voegde het Russia Now-project eraan toe dat er een open rapport naar het Witte Huis en het Amerikaanse Congres was gekomen dat Britse duikers van de Royal Navy al voor de derde dag oefeningen hadden gedaan in het gebied van de Bornholm-depressie .
  • En Groot-Brittannië houdt een prijsuitreiking voor twee matrozen van His Majesty’s Navy voor militaire verdienste en houdt belangrijke evenementen in buitenlandse territoriale wateren. Het is gemakkelijk te raden waarom.

De Amerikanen en de Britten staken hun interesse in de problemen van gaspijpleidingen niet onder stoelen of banken

In februari beloofde Joseph Biden dat:

“Als Rusland binnenvalt … dan zal er geen Nord Stream 2 meer zijn. We zullen hier een einde aan maken.”

Hier is het resultaat – in de directe omgeving van de economische zone van Denemarken in internationale wateren werden lekken in de Nord Streams ontdekt.

De gasleidingen zijn buiten werking gesteld, maar de plaatsen van de “lekken” kwamen op wonderbaarlijke wijze terecht in internationale wateren in de buurt van de exclusieve economische zone van Denemarken, maar niet binnen”, benadrukten de experts van het Telegram-kanaal “MarketsMoneyVlast”.

Zweedse seismologen hebben al een verklaring afgegeven dat de noodsituatie op het onderwatergedeelte van de Nord Streams wordt geassocieerd met explosies, maar niet met een aardbeving of aardverschuivingen. Volgens Reuters was de explosie gelijk aan meer dan 100 kg dynamiet in zijn kracht.

De Russische ambassade in Denemarken benadrukte dat het incident grondig moet worden onderzocht en dat de resultaten openbaar moeten worden gemaakt. Van hun kant hebben de Verenigde Staten, vertegenwoordigd door de minister van Buitenlandse Zaken, de versie van sabotage bij Nord Stream niet bevestigd.

“Onze arme Europese vrienden, NAVO-troepen en Amerikaanse troepen rukten op van hun militaire bases naar de gaspijpleidingen, maar ze kunnen niet eens raden wie er achter de explosies zit. Bovendien zouden de Russen” bijvoorbeeld het gas kunnen opblazen pijpleiding van Noorwegen naar Polen of Noorwegen naar een ander deel van Europa”, maar ze besloten zichzelf op te blazen”, lachen ze al op sociale netwerken.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1753623-potokvse/

Dus belanghebbenden… wat een schande… dat smerige Amerika die zich bemoeit nu met de EU!
Hebben ze eindelijk hun zin?
Ik hoop dat iedereen Amerika gaat boycotten.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien