web analytics
11:11 Dubbele getallen

COVID kan zijn oorsprong hebben in Amerikaans biolab

Prutsers in labjes, niet verstandig.

Jeffrey Sachs, voorzitter van de COVID-19-commissie bij het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet, gaat ervan uit dat het virus niet van natuurlijke oorsprong is. Tegelijkertijd vond hij het jammer dat hier wereldwijd nauwelijks onderzoek naar wordt gedaan.

Het virus COVID-19 komt niet uit een natuurlijk reservoir, maar “uit Amerikaanse laboratoriumbiotechnologie”. Dat verklaarde de wereldberoemde econoom en auteur Jeffrey Sachs in een toespraak  (vanaf minuut 12:35) die hij medio juni hield op een conferentie georganiseerd door de denktank GATE Center in Spanje.

Met zijn “provocerende verklaring  gaf Sachs aan dat hij op de hoogte was van de kwestie als voorzitter van de COVID-19-commissie van het prestigieuze medische tijdschrift The Lancet . Hij benadrukte:

“Het is een biotechnologische fout, denk ik, en geen natuurlijke [dier-op-mens] overdracht.”

De wetenschapper merkte op dat hoewel “we niet zeker weten” of dat echt het geval is, er “voldoende bewijs” is dat “zou moeten worden onderzocht”. Sachs betreurde het echter dat deze versie “niet wordt bestudeerd, niet in de Verenigde Staten, waar dan ook.”

In mei schreef Sachs samen met Neil Harrison, hoogleraar moleculaire farmacologie en therapie aan de Columbia University,  een artikel  in de Proceedings of the National Academy of Sciences , waarin hij suggereerde dat COVID-19 in een laboratorium zou kunnen zijn ontstaan. In de krant riepen de twee wetenschappers op tot meer transparantie van Amerikaanse federale agentschappen en universiteiten, met het argument dat veel relevante leads niet worden bekendgemaakt.

Volgens Sachs en Harrison kunnen virusdatabases, biologische monsters, virussequenties, e-mailcommunicatie en laboratoriumnotitieboekjes licht werpen op de oorsprong van de pandemie. Geen van deze materialen is echter onderworpen aan een “onafhankelijke, transparante en wetenschappelijke beoordeling”, aldus de wetenschappers.

Als indicator dat COVID-19 in een laboratorium is ontstaan, noemden de auteurs het feit dat een sequentie van acht aminozuren op een cruciaal deel van het spike-eiwit van het virus lijkt op een aminozuursequentie die wordt aangetroffen in cellen die de luchtwegen van de mens tot expressie brengen.

Lees ook:   Kook maar lekker zelf! Voedselmisbruik

In feite is Sachs niet de eerste die erop wijst dat het dodelijke virus niet van nature voorkwam.

Hoewel er geen sluitend bewijs is dat de oorsprong van Covid-19 ondubbelzinnig zou kunnen traceren, concludeerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in februari 2021 dat het hoogstwaarschijnlijk werd overgedragen op mensen door een dier, mogelijk een vleermuis.

Het virus, dat bijzonder gevaarlijk kan zijn voor ouderen, werd eind 2019 voor het eerst vastgesteld in Wuhan, China.

Bron

Verbaast? Ik niet.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button