web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenGezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Risico op leukemie bij kinderen geassocieerd met vaccinatie, infectie en medicatiegebruik in de kindertijd: de Cross-Canada Childhood Leukemia Study

Huidige hypothesen die overeenkomen met de piek in de incidentie van leukemie in de vroege kinderjaren wijzen op een infectieuze etiologie. De auteurs onderzochten het effect van postnatale blootstellingen waarvan werd voorspeld dat ze het vroege immuunsysteem zouden beïnvloeden, waaronder vaccinaties bij kinderen, ziekte, medicijngebruik en borstvoedingspatronen. Kinderen van 0-15 jaar met de diagnose leukemie van 1990 tot 1994 en woonachtig in de belangrijkste steden in heel Canada kwamen in aanmerking voor opname.

Via pediatrische oncologische centra en populatiegebaseerde kankerregistraties werden 399 gevallen vastgesteld op het moment van diagnose. Voor elk deelnemend geval werd willekeurig een op leeftijd, geslacht en gebied afgestemde controle geselecteerd uit de ziektekostenverzekeringslijsten van de overheid. Informatie over risicofactoren werd verkregen via persoonlijke interviews met de ouders of voogden van elk kind. Voorwaardelijke logistische regressie werd gebruikt om odds ratio’s te berekenen, met correctie voor mogelijke confounders.

Gebruik van immunosuppressiva door het indexkind leidde tot een risicotekort (odds ratio = 0,37, 95% betrouwbaarheidsinterval: 0,16, 0,84), terwijl vitamine-inname positief geassocieerd was met leukemie (odds ratio = 1,66, 95% betrouwbaarheidsinterval: 1,18 , 2.33). Borstvoeding gedurende meer dan 6 maanden was ook beschermend (p < 0,05). De resultaten bleven bestaan ​​voor gevallen waarbij acute lymfoblastische leukemie werd vastgesteld en voor kinderen die werden gediagnosticeerd op de leeftijd van 1-5 jaar. Deze bevindingen suggereren een rol voor vroege immunologische uitdaging bij de expressie van leukemie bij kinderen. 95% betrouwbaarheidsinterval: 0,16, 0,84), terwijl vitamine-inname positief geassocieerd was met leukemie (odds ratio = 1,66, 95% betrouwbaarheidsinterval: 1,18, 2,33). Borstvoeding gedurende meer dan 6 maanden was ook beschermend (p < 0,05).

Lees ook eens:   Een vluchtelingen baby van 3 maanden oud overleden in Ter Apel.

De resultaten bleven bestaan ​​voor gevallen waarbij acute lymfoblastische leukemie werd vastgesteld en voor kinderen die werden gediagnosticeerd op de leeftijd van 1-5 jaar. Deze bevindingen suggereren een rol voor vroege immunologische uitdaging bij de expressie van leukemie bij kinderen. 95% betrouwbaarheidsinterval: 0,16, 0,84), terwijl vitamine-inname positief geassocieerd was met leukemie (odds ratio = 1,66, 95% betrouwbaarheidsinterval: 1,18, 2,33). Borstvoeding gedurende meer dan 6 maanden was ook beschermend (p < 0,05). De resultaten bleven bestaan ​​voor gevallen waarbij acute lymfoblastische leukemie werd vastgesteld en voor kinderen die werden gediagnosticeerd op de leeftijd van 1-5 jaar. Deze bevindingen suggereren een rol voor vroege immunologische uitdaging bij de expressie van leukemie bij kinderen.

Bron

En een visionair verhaal weer:

Het consultatiebureau

Oh en dit nog even

https://www.timesnownews.com/world/chinese-covid-19-vaccines-causing-leukaemia-chinas-national-health-commission-document-reveals-report-article-90065350

 

Of dit

https://www.thehealthsite.com/news/36-covid-19-vaccine-recipients-develop-rare-blood-disorder-after-getting-moderna-pfizer-shots-795552/

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fonc.2020.610843/full

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥