web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Het gevaar van draadloze oordopjes en 5G

Het gevaar van draadloze oordopjes en 5G

Pubmed is een internationale database waarin wetenschappers over de hele wereld hun onderzoeken publiceren. In deze database zijn steeds meer bewijzen te vinden dat elektromagnetische straling wel degelijk al bij een lage dosis schadelijke effecten heeft op het lichaam. Ook kun je beter geen draadloze oordopjes gebruiken: Bluetooth veroorzaakt stralingsgevaar voor onze hersenen.

Net als bijna alle apparaten die Apple gebruikt om een connectie tot stand te brengen, worden ook de draadloze oordopjes (AirPods) via Bluetooth met je telefoon verbonden. De verbinding van je telefoon naar de oordopjes gaat alleen naar de rechterkant. Vervolgens stuurt dit rechteroordopje een Bluetoothverbinding naar het linkeroordopje. Dit is volgens experts straling die rechtstreeks door je hersenen gaat.

Apple geeft toe dat alle Bluetoothapparaten RF-straling (radiomagnetische straling) veroorzaken, maar dat deze straling binnen de richtlijnen blijft die zijn vastgesteld door de regelgevende instanties. Helaas blijkt dat de meeste apparaten 10 tot 100 x meer straling afgeven dan de gestelde richtlijnen en dat de straling van Bluetoothapparaten de bloed-hersenbarriere kan doorkruisen waardoor mensen gezondheidsklachten kunnen ontwikkelen.

Joel Moskowitz van de UC Berkeley School of Public Health onderzoekt samen met 200 wetenschappers de verschillende effecten van elektromagnetische velden op het menselijk lichaam en heeft kritiek geuit op deze vastgestelde richtlijnen, die in hun ogen veel te mild zijn.

Tijdens een gesprek met een journalist zei hij het volgende: “We spelen met vuur. Je plaatst een apparaat in je oren, vlakbij je hersenen, dat microgolven verstuurt”. Naast Moskowitz geven verschillende wetenschappers aan dat deze nieuwe volledig draadloze trend, waar Apple niet de enige fabrikant van is, voor gezondheidsklachten kan zorgen als er veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. Een blootstelling van 2 uur per dag is al voldoende om klachten te ontwikkelen.

Lees ook:   's Avonds laat eten maakt niet dikker

En hoe zit het met 5G?

We kunnen niet meer zonder mobiele telefoon, laptop of tablet. Maar waar trekken we de grens als het om onze gezondheid gaat? We leven nu al 24/7 in een wereld met straling en iedereen, bewust of onbewust, heeft daar last van. 4G maakt gebruik van een bepaalde bandbreedte. Dit zorgt al voor steeds meer gezondheidsklachten.  5G gaat gebruik maken van een geheel nieuwe bandbreedte waar men nog totaal geen ervaring mee heeft. 5G wordt dus een nog groter experiment dan dat 4G nu al is.

 Het grootste probleem met 5G is de verzending van het signaal. Nu staan er om de 3000 meter zendmasten die 3G en 4G signalen naar elkaar doorsturen. 5G kan niet zo’n lange afstand overbruggen en heeft tussenstations nodig. Deze tussenstations worden straks om de 200 meter geplaatst op bushokjes en lantaarnpalen bij jou in de straat. En dan komt het ineens wel heel erg dichtbij.

Ons immuunsysteem biedt tot zekere hoogte weerstand, maar hoe zwakker het immuunsysteem is, des te meer vat straling heeft op de gezondheid. Er zijn steeds meer mensen die slechter slapen. Is het de straling van het elektrisch verstelbare bed, de wifi die ’s nachts aanstaat of de mobiele telefoon die niet op vliegtuigstand wordt gezet? Ook ontwikkelen steeds meer mensen vage gezondheidsklachten. 

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben mensen vragen gesteld, waarna een informatieavond is georganiseerd rondom het thema. Hierna is unaniem besloten dat er géén slimme toepassingen op lantaarnpalen mochten komen vanwege de te verwachte gezondheidseffecten van straling en de onduidelijke verantwoordelijkheden rondom het gebruik van eventuele camera’s.

Lees ook:   4 alternatieve manieren om te ontbijten uit de wereldkeuken

Marloes van Mensfoort van Stichting Verminder Elektrosmog heeft op haar website een heel stappenplan hoe je jouw gemeente het beste kunt informeren. Je kunt hier ook rechtstreeks de petitie ondertekenen.

Bron https://www.yourhealthcoach.nl/nl/nieuws/het-gevaar-van-draadloze-oordopjes-en-5g

Ik hou niet zo van draadloos.
Nu heb ik gelukkig hele vreemde oren waar geen draadloos iets inpast want het valt er gewoon al van nature uit…
Ghehehe!
Kleine gehooringang en neusingang..zal het rhesus negatieve bloed zijn…
Maar nee voor mij geen draadloze oordoppen.
Kids zijn vaak nog eigenwijs helaas… maar ja, dat is hun eigen keus. Want volwassen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥