web analytics
...

Zoon ontdekt speciale bh nadat zijn moeder borstkanker had

64e28c6fb3aa40677a2a5830605c3d3a via Angel-Wings

Julián Ríos Cantú was pas 13 jaar oud toen hij het meest verschrikkelijke moment van zijn leven beleefde: zijn moeder kreeg de diagnose borstkanker en de artsen hadden weinig hoop.

De jonge jongen uit Mexico moest zich voorbereiden op het verlies van zijn moeder. Wat de situatie nog tragischer maakte, was het feit dat Juliáns moeder mogelijk op chemotherapie had gereageerd als de diagnose eerder was gesteld. Maar de kanker was zo vergevorderd dat ze haar beide borsten moest laten amputeren, wat in ieder geval haar leven redde.

Juliáns moeder had de verwachtingen overtroffen en hij wist dat hij iets moest doen om zijn dankbaarheid te tonen. Hij was vastbesloten ervoor te zorgen dat borstkanker zo vroeg mogelijk werd gediagnosticeerd om de beste overlevingskans te garanderen.

Wanneer borstkanker wordt gediagnosticeerd tijdens een mammografie, is het vaak al te laat. Daarom is regelmatig zelfonderzoek uiterst belangrijk, vooral in landen waar de toegang tot gezondheidszorg beperkt is, zoals in Mexico. Vrouwen moeten leren zichzelf te onderzoeken en te herkennen wanneer er iets niet klopt.

Dus ging Julián aan de slag: hij bestudeerde elk aspect van borstkanker, inclusief diagnosemethoden en overlevingskansen. Op 17-jarige leeftijd richtte hij zijn eigen bedrijf op genaamd Higia Technologies . Zijn doel was om een ​​eenvoudige manier te ontwikkelen voor vrouwen over de hele wereld om borstkanker zo vroeg mogelijk te diagnosticeren. Zijn bedrijf maakte verschillende technologische doorbraken, met als meest recente een beha met meer dan 200 ingebouwde sensoren.

Deze sensoren bewaken en analyseren een enorme hoeveelheid gegevens om veranderingen in de borsten van vrouwen te identificeren. Deze gegevens kunnen aan artsen worden gegeven, zodat zij de toestand van de patiënt kunnen volgen.

Lees ook:   4 alternatieve manieren om te ontbijten uit de wereldkeuken

Julián is enorm trots op zijn uitvinding.

Het principe achter het apparaat is eenvoudig maar heel slim: tumoren in de borst zorgen voor een verhoogde bloedcirculatie door het weefsel, wat op zijn beurt leidt tot merkbare temperatuurstijgingen. De beha houdt de temperatuur bij, stuurt de gegevens naar een app en waarschuwt de vrouw die de beha draagt ​​als er significante veranderingen zijn. Het 60 tot 90 minuten per week dragen van de beha levert voldoende gegevens op om de borstgezondheid van de vrouw nauwkeurig bij te houden. Het voordeel van deze methode is dat de temperatuur altijd op exact dezelfde locatie wordt gemeten en tot zeer nauwkeurige resultaten leidt.

 

#Actualité • A 18 ans, il invente un soutien-gorge capabel de dépister le cancer du sein: Julián Ríos Cantú,… https://t.co/TITwx1tbcu pic.twitter.com/rhPZogAljs — Kazi France™ 🇫🇷 (@Kazi_France) 4 2017

Julián is al door de president van Mexico geëerd voor zijn prestaties. De bh bevindt zich nog in de prototypefase, maar zal hopelijk snel beschikbaar zijn voor het publiek nadat hij grondig is getest. Julián en zijn vrienden zijn ervan overtuigd dat hun uitvinding een succes zal worden. Hij is pas 18, maar Julián is al een uitvinder en ondernemer wiens harde werk mogelijk talloze levens kan redden. Het doorstaan ​​van de diagnose van zijn moeder en de strijd tegen kanker was een angstaanjagende ervaring voor hem, maar hij is erin geslaagd er iets positiefs van te maken. We wensen hem veel succes in de toekomst!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button