18 januari 2021

 

Ernstige tetanus bij geïmmuniseerde patiënten met hoge titers tegen tetanus.

Ernstige tetanus bij geïmmuniseerde patiënten met hoge titers tegen tetanus.
Crone NE 1 , Reder AT .
Auteurs informatie
Abstract
Ernstige (graad III) tetanus trad op bij drie geïmmuniseerde patiënten met hoge serumniveaus van anti-tetanusantilichaam. De ziekte was fataal bij één patiënt. Eén patiënt was hypergeimmuniseerd om commercieel tetanus-immunoglobuline te produceren. Twee patiënten hadden 1 jaar voor de presentatie immunisaties ontvangen. Anti-tetanus antilichaamtiters bij opname waren 25 IU / ml tot 0,15 IU / ml door hemagglutinatie en ELISA-assays; groter dan 0,01 IE / ml wordt als beschermend beschouwd. Hoewel één patiënt schijnbaar voldoende anti-tetanustiters had door in vitro meting (0,20 IU), vertoonden bioassays in bio-muizen in vivo een titer van minder dan 0,01 IU / ml, wat impliceert dat er mogelijk een gat in haar immuunrepertoire voor tetanus-neurotoxine zit maar niet te toxisch. Dit is het eerste rapport van tetanus van graad III met beschermende niveaus van antilichaam in de Verenigde Staten.

 

En dat prikt maar en prikt maar…
Je bent gewoon een proefkonijn!

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1565228

Lees ook:   Meer onderzoek bij zieke kinderen mogelijk dankzij nieuwe wet

Gerelateerde berichten