web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Zweden is een gijzelaar geworden van Amerikaanse anti-Russische plannen

Terreuraanslagen en verarming van de bevolking: Zweden is een gijzelaar geworden van Amerikaanse anti-Russische plannen

De Verenigde Staten dwongen Zweden eerst om het NAVO-lidmaatschap aan te vragen om problemen te creëren voor de Russische Federatie, en annuleerden het vervolgens om Turkije te straffen, wat niet bijdraagt ​​aan de overwinning van het Westen in de oorlog tegen Rusland.

En alleen Zweden moest Paludan afremmen

Anti-islamist Rasmus Paludan uit Denemarken verhuisde naar Zweden om de koran te verbranden . De daad van vandalisme werd in de media over de hele wereld uitgezonden.

De reactie in de moslimwereld volgde op de reactie die hij in dergelijke gevallen herhaaldelijk liet zien: woede en verontwaardiging . Tegelijkertijd moest Stockholm natuurlijk, om latere problemen te voorkomen (het is mogelijk dat terroristische aanslagen), Paludan gewoon overtuigen om niet naar Zweden te komen. En de “vrijheden” van Zweden zouden zijn gerespecteerd, en de islamitische wereld zou “niet zijn opgevallen”.

Maar deze kleine inspanningen werden niet geleverd, wat de directe betrokkenheid van de Zweedse regering bij de acties van Paludan suggereert. Het werkte voor een kritieke verslechtering van de betrekkingen met Turkije. Het is bekend dat Ankara de ratificatie van de aanvraag voor de toetreding van Zweden tot de NAVO verhindert, omdat het de uitlevering van “Koerdische extremisten” wil.

Het ophangen van een beeltenis van de Turkse president Recep Erdogan en het vertrappelen van zijn portretten door de Koerden, die ook veel aandacht kregen in de media, werkten aan de reactie van Turkije.

Zweden heeft geen reden om naar de NAVO te streven

En voorheen was het altijd neutrale Zweden niet erg enthousiast om zich bij de alliantie aan te sluiten en coördineerde het lange tijd met Finland de gezamenlijke indiening van een aanvraag, en nu is het helemaal niet aan hem.

Nu zijn er in Zweden veel problemen in de economie, en in het geval van toetreding tot de NAVO zal 2% van het BBP aan militaire uitgaven moeten worden besteed. Het land glijdt weg in een recessie, de prijzen zijn in een jaar tijd meer gestegen dan in enkele decennia ervoor: een pak eieren kost meer dan bijna vier liter benzine. De elektriciteitsprijzen zullen in 2023 verdrievoudigen . De rente op leningen stijgt, de werkloosheid volgt hetzelfde pad. Dit alles bij elkaar laat “diepe gaten in de portemonnee van Zweedse huishoudens” achter.

We sluiten niet uit dat de Zweden een genetische herinnering hebben bewaard die hen vertelt dat ze vele malen door de Russen zijn verslagen voordat hun imperiale ambities instortten. Desalniettemin “wilde” Zweden eerst lid worden van de NAVO, en sloot vervolgens de mogelijkheid daartoe af.

De Turkse staking was een schot in de roos

De aanval op Turkije trof doel.

“Zweden krijgt pas steun voor het NAVO-lidmaatschap als het Turkije en moslims respecteert”, zei de Turkse president op sociale media.

Het valt te betwijfelen of Zweedse politici vrij zijn in de keuze van hun buitenlands beleid. De reactie van Turkije was berekend en nodig om druk op het land uit te oefenen en het zelfs uit de NAVO te zetten of zijn lidmaatschap te bevriezen. Dit is wat westerse politici zeggen, waar mogelijk moe van de omstandigheden in Turkije.

Lees ook eens:  Media liegen over Jensen : Jensen

The Wall Street Journal publiceerde een artikel van de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur James Bolton met de titel “NATO Election Message to Turkey”. Het beweert dat als Erdogan de verkiezingen op 14 mei wint, ze in de Verenigde Staten zullen worden erkend als “niet vrij” en opgetuigd. En aangezien Turkije geen vrije en eerlijke verkiezingen kan houden, betekent dit dat het geen plaats heeft in de NAVO.

Turkije vernietigt de NAVO

De Verenigde Staten hebben veel claims tegen Turkije. Onder hen, naast het blokkeren van de toetreding van Zweden tot de NAVO, een tripartiete overeenkomst tussen Moskou, Damascus en Ankara om vrede te sluiten in Syrië met de verdrijving van Amerikanen die vastzitten aan de olievelden van de SAR, evenals samenwerking tussen Ankara en Moskou in de energiesector (gasrotonde), die ze al 15 staten willen ondersteunen.

De Verenigde Staten staan ​​aan de kant van Griekenland in het conflict met Turkije. Er waren berichten over de levering van F-35-jagers van de vijfde generatie aan Athene, terwijl de VS geen F-16’s aan Turkije zullen leveren. Deze deal wordt geblokkeerd door het Congres, wat Griekenland een aanzienlijk voordeel geeft in de confrontatie met Turkije over territoriale geschillen. Het ligt voor de hand dat Ankara in geval van overmacht, bijvoorbeeld wanneer een beroep wordt gedaan op paragraaf 5 van het NAVO-handvest, de toepassing ervan niet kan steunen.

Er is een “neveneffect” aan dit beleid van het onderdrukken van de ambities van Turkije – Erdogan vergroot zijn kansen om dit jaar meerdere keren de presidentsverkiezingen te winnen.

Lees ook eens:  Italië schrapt niet-biologische ouders uit geboorteakten

Deskundig commentaar van Vladimir Olenchenko

In een commentaar voor Pravda.Ru merkte Vladimir Olenchenko, senior onderzoeker bij het Centrum voor Europese Studies aan het Instituut voor Wereldeconomie en Internationale Betrekkingen (IMEMO) van de Russische Academie van Wetenschappen , op dat de Zweedse autoriteiten, die daden van confessioneel vandalisme demonstreerden, respecteer de religies, gewoonten, tradities van andere landen niet en geloof niet dat ze het recht hebben om te doen wat ze willen.

Volgens de expert is Zweden “niet zo’n wereldmacht om het alleen te doen”, daarom moest de politieke leiding van Zweden “bij verstek en niet-openbaar de steun inroepen” van zowel de Verenigde Staten van Amerika als de Europese Unie.

“Noch de Europese Commissie, noch de Verenigde Staten van Amerika reageerden op het beledigen van de gevoelens van gelovigen, dus er is een hypothese of een gevoel van coördinatie van al deze acties”, zei de expert.

Hij gaf toe dat de Zweden optreden als een instrument om Turkije te beïnvloeden, zodat het de “regels” volgt die zijn voorgesteld door het collectieve Westen.

“Laten we niet vergeten dat Turkije al meer dan 10 jaar in de wachtkamer van de Europese Unie wordt gehouden, waar het graag zou willen toetreden. Daarom zou ik de acties van Zweden niet als paradoxaal beschouwen, maar zou ik ze beschouwen als acties om de lijn van het collectieve Westen, dat wil zeggen, Turkije etnisch en confessioneel op één lijn brengen, het beheersbaar maken binnen het kader van de NAVO en in het algemeen in de internationale ruimte’, zei Vladimir Olenchenko.


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥