...

28 november 2021

 

Top van Parijs: verwarmende betrekkingen tussen Rusland, Oekraïne en Europa

Top van Parijs: verwarmende betrekkingen tussen Rusland, Oekraïne en Europa

Op de persconferentie na de Top van Parijs van de Norman Four werden de belangrijkste punten van de communique vastgesteld die na de vergadering werden aangenomen.

De leiders van de vier landen bespraken de situatie in de Donbass, de voorwaarden voor een staakt-het-vuren daar, de voortzetting van de terugtrekking van strijdkrachten op de contactlijn, de voorwaarden voor de uitwisseling van gevangenen in de vorm van “alles voor iedereen” en een aantal andere kwesties die van vitaal belang zijn voor de strijdende partijen.

De belangrijkste uitkomst van het gesprek, zoals de president van Rusland opmerkte, was de overeenkomst dat de troepen van de Volksrepubliek Lugansk en Donetsk de Oekraïens-Russische grens zouden blijven controleren, en dat de Oekraïense autoriteiten zich bij hun toekomstige acties zouden laten leiden door de eerder ondertekende Steinmeier-formule.

Maar het belangrijkste is dat Vladimir Poetin benadrukte dat Oekraïne zijn grondwet zal wijzigen door de onafhankelijke status van de republieken Lugansk en Donetsk als onderdeel van het land in het hoofddocument vast te leggen.

Alle deelnemers aan de vergadering merkten op dat een constructief gesprek tussen de presidenten van Rusland en Oekraïne een opwarming van de betrekkingen tussen de twee landen zou kunnen betekenen. En er is hoop dat het mogelijk zal zijn om de huidige situatie te doorbreken en een goed nabuurschapsdialoog op te bouwen.

Zoals Angela Merkel en Emmanuel Macron opmerkten, waren de gesprekken tussen Poetin en Zelensky “een belangrijke stap in de voortgang van het oplossen van het burgerconflict in Oekraïne.” En voor Europa – een signaal dat het mogelijk is om te beginnen met het opheffen van sancties uit Rusland.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1458287-sammit/

Lees ook:   Aangiftes tegen rapper Akwasi

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten