web analytics
...
Politiek-Elite

Trump gaf toe dat hij sympathiseerde met Snowden en Assange: “Goede mensen”

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zei waarom hij voormalig CIA-officier Edward Snowden en WikiLeaks-oprichter Julian Assange geen gratie verleende . Volgens hem was de zaak “tweeledig”.

Zoals de politicus verduidelijkte, hebben Snowden en Assange aan de ene kant de wirwar van corruptie ontbonden, aan de andere kant schonden ze de Amerikaanse wet.

“In het ene geval heb je een soort spionageovereenkomst en in een ander geval heb je iemand die echte corruptie aan de kaak stelt. Ik voel me een beetje – ik zal niet zeggen welke – maar ik voel me een beetje sterker tegenover de een dan tegenover de ander”, – zei Trump in een interview met de Daily Wire.

Wie Trump specifiek “vond” van de bovengenoemde beklaagden, specificeerde hij niet. Maar hij benadrukte dat hij op het punt stond “de andere kant op te gaan” en hen gratie te verlenen.

“Ik zou het kunnen doen, maar – ik zeg, je hebt mensen aan beide kanten van deze kwestie – goede mensen aan beide kanten. En slechte mensen aan de ene kant. Maar ik besloot het met rust te laten, de rechtbanken het te laten afhandelen. En Ik geloof dat de rechtbanken dit echt doen’, vatte de ex-president samen.

De zaak Julian Assange kreeg in 2010 veel publiciteit. De oprichter van WikiLeaks heeft veel publicaties gemaakt over het aantal Amerikaanse militaire operaties in Afghanistan en Irak, over de detentieomstandigheden van mensen in de Amerikaanse gevangenis van Guantanamo. Tot op de dag van vandaag bevindt Assange zich in Groot-Brittannië. Als hij wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten, riskeert hij 175 jaar gevangenisstraf .

Lees ook:   "Men krijgt mij niet klein met deze uitspraak" - Binnenhof Report met Geert Wilders (PVV)

Edward Snowden heeft documenten vrijgegeven over het vermeende totale toezicht door de Amerikaanse regering op haar burgers . In 2013 kreeg hij asiel in Rusland, waar hij tot op de dag van vandaag woont.

https://www.pravda.ru/news/world/1671149-tramp_assanzh_snouden/

Gerelateerde artikelen

Back to top button