web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Operatie paperclip


Operatie Paperclip was een geheime operatie van de Verenigde Staten, aan het eind van en vlak na de Tweede Wereldoorlog, om zo veel mogelijk technologische vernieuwingen die in nazi-Duitsland waren ontwikkeld naar de VS over te brengen.

Men maakte jacht op onder andere Duitse geleerden die hieraan werkten, de archieven die hierop betrekking hadden en prototypes die eventueel al gemaakt waren. De bekendste geleerde die de Amerikanen hiermee in handen kregen was Wernher von Braun die met vrijwel zijn gehele team van ingenieurs en geleerden naar de VS ging. Met hun kennis maakten ze het mogelijk dat de VS bruikbare raketten konden ontwikkelen voor militaire doeleinden en voor de ruimtevaart.

Volgens sommige complottheorieën zouden er met Operatie Paperclip ook meer duistere technologieën van de nazi’s zijn buitgemaakt die in nog altijd geheimgehouden militaire toestellen toegepast zijn. Ufo’s zouden hiervan voorbeelden zijn. Volgens deze theorieën zijn ufo’s dus geen buitenaardse ruimteschepen, maar Amerikaanse militaire projecten.

Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen kwam van The New York Times blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden, waaronder de raketwetenschapper Arthur Rudolph. De CIA regelde voor hen verblijfspapieren en een baan

https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Paperclip

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥