web analytics

IS plant nucleaire holocaust’

IS plant nucleaire holocaust’

RAQQA –
Terroristen van IS hebben plannen voor de ‘grootste religieuze zuivering in de geschiedenis’ met behulp van nucleaire wapens. Dat beweert een Duitse journalist die tien dagen undercover doorbracht bij de terreurorganisatie.

Foto: C.Bertelsmann
De 75-jarige Jürgen Todenhöfer, een voormalig parlementslid, heeft zijn ervaringen opgeschreven in zijn boek Inside IS – 10 Tage im ‘Islamischen Staat’. Hij waarschuwt erin voor een ‘nucleaire tsunami’ tegen het westen en iedereen die zich tegen IS keert.
De journalist denkt dat het westen militair niet opgewassen is tegen het kalifaat, schrijft hij volgens de Britse krant Express. “De kracht van IS wordt enorm onderschat,” aldus Todenhöfer. “Ze hebben nu een gebied van twee keer de grootte van het Verenigd Koninkrijk in handen en worden gesteund door een enorm enthousiasme dat ik nog nooit heb meegemaakt in een oorlogsgebied. En elke dag melden zich honderden vrijwilligers aan van over de hele wereld.”
Met gruwelijke video’s van onthoofdingen wil de terreurorganisatie angst zaaien bij hun vijanden. “En dat lukt heel goed. Kijk maar hoe makkelijk Mosul werd ingenomen met minder dan vierhonderd man,” zegt hij. “Dit zijn de wreedste en gevaarlijkste strijders die ik ooit ben tegengekomen.”
IS traint kinderen als toekomstige terroristen
IS traint kinderen als toekomstige terroristen
Foto: .

Onderhandelen
Na maanden onderhandelen via Skype mocht Todenhöfer vorig jaar komen. Hij maakte de reis samen met zijn zoon, die ook filmde. De twee werden begeleid door de Britse terrorist Jihadi John, die bekend werd door zijn rol in verschillende onthoofdingsvideo’s.
Voor zijn vertrek maakte hij zijn testament op. “Natuurlijk had ik de verschrikkelijke onthoofdingvideo’s gezien en het was mijn grootste zorg om dat te voorkomen.”
Volgens critici kon Todenhöfer alleen zo dicht bij IS komen vanwege zijn reputatie als felle criticaster van het Amerikaanse beleid in Irak en Afghanistan.

Lees ook:   Rutte neem zelf dat mazelen vaccin eens!

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24555408/___IS_plant_nucleaire_holocaust___.html
Klinkt gezellie allemaal

https://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/24557162/___Helft_Syriers_crimineel___.html

‘Helft Syriërs crimineel’

De Syrische asielzoekster Juliana kreeg bij tv-programma Pauw alle tafelgenoten over zich heen toen ze zei dat volgens haar de helft van de Syriers crimineel is en dat als we niks doen straks een burgeroorloog in dit land dreigt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button