web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Deskundigen slaan alarm: huren onbetaalbaar

Deskundigen slaan alarm: huren onbetaalbaar

Het gat tussen de huren en de inkomens wordt steeds groter, zeggen deskundigen. © anp.
Gezinnen met lage middeninkomens kunnen door de hoge huren vrijwel niet meer in Amsterdam wonen, schrijft Parool. Experts zijn bezorgd en constateren een steeds groter gat tussen de huren, die snel blijven stijgen, en de inkomens, die niet meegroeien.

Investeerders bouwen alleen nog piepkleine huisjes voor jongeren
Gert Middelkoop
In de sociale sector wordt de huurstijging voor de laagste inkomens verzacht door huurtoeslag. Maar mensen die door de ‘armoedeval’ getroffen worden, dreigen in nood te komen, zegt directeur Gerjoke Wilmink van Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) tegen Parool. ,,Wij hebben alarm geslagen omdat niet alleen de minima maar ook huishoudens met kinderen en een inkomen tussen de 30.000 euro en 35.000 euro bij een huur van 710 euro bijna niets overhouden. Het probleem wordt jaarlijks groter.”

‘Soort hotel’
Maar ook middeninkomens met 40.000 euro zouden het lastig krijgen door huizen met ‘middeldure huren’ van tussen de 720 euro en 1050 euro per maand. Betaalbare huurhuizen zijn bijna niet beschikbaar. Planoloog Gert Middelkoop: ,,De binnenstad is een soort hotel geworden. Daar zit je een tijdje. Maar je gaat er niet je hele leven wonen. Investeerders bouwen alleen nog piepkleine huisjes met weinig vierkante meters voor jongeren of studenten. Dat rendeert.”

https://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3850881/2015/02/13/Deskundigen-slaan-alarm-huren-onbetaalbaar.dhtml

De politiek kan het geen bal schelen hoor?
Huurders de steden uit is er meer plaats voor de rijken die in de stad kunnen wonen immers?

😉

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥