web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

De asielbusiness: grof geld verdienen aan vluchtelingen

De asielbusiness: grof geld verdienen aan vluchtelingen

10 oktober 2015 Bart Bohemen Binnenland, Buitenland, Economie, Mens & Maatschappij, Politiek

vluchtelingen migratie

Op het eerste gezicht lijkt er een duidelijke tweedeling te bestaan omtrent het vluchtelingenvraagstuk. Voorstanders in het debat baseren hun drijfveren vooral op het humanitaire gedachtegoed en solidariteit. Tegenstanders zijn bezorgd over het behoud van hun cultuur en de veiligheid. Toch bestaat er wel degelijk een omvangrijke derde groep die vanuit de schaduw opereert. Hoewel deze groep tevens voorstander is van een ruimhartig asielbeleid, worden zij gedreven door solidariteit noch humanitarisme. Hun enige beweegreden is geld.

Op 9 oktober maakte Staatssecretaris Klaas Dijkhoff bekend dat er ruim 10.000 nieuwe woningen vereist zijn om meer dan 13.000 vluchtelingen op te vangen. Daarnaast is er ook een grote vraag naar extra bedden evenals locaties voor tijdelijke noodopvang. Er is weliswaar sprake van een noodsituatie, maar ondertussen wrijven bepaalde bedrijfseigenaren juist in hun handen.

De huidige situatie betekent natuurlijk een enorme impuls voor de bouwsector; er moeten snel 10.000 nieuwe huizen bijgebouwd worden. Bij 10.000 zal het niet blijven, aangezien er geen enkele indicatie bestaat dat de migratiestromen zullen afnemen. Ook beddenfabrikanten draaien voorlopig overuren en vastgoedbedrijven die kampen met leegstand kunnen plotseling weer winst maken.

Deze voorbeelden zijn slechts het topje van de ijsberg. Hieronder vindt u meerdere voorbeelden van bedrijfstakken waarvoor de komst van miljoenen vluchtelingen naar Europa eigenlijk wel verdacht goed uitkomt.

Lees ook eens:   De curieuze herkomst van Schwab en het WEF

De geneesmiddelenindustrie
Vluchtelingen zijn veelal afkomstig uit Afrika en het Midden-Oosten. Aldaar komen ziektes zoals hepatitis C veel meer voor dan in Europa. Om de verspreiding van de ziekte in Europa tegen te gaan groeit de vraag naar medicijnen. De komende jaren zullen de inkomsten van farmaceutische bedrijven 13 miljard euro hoger zijn dan gepland.

Beveiligingsbedrijven
De media berichten regelmatig over de precaire situatie binnen asielzoekerscentra. Massale vechtpartijen, grootschalig alcohol- en drugsgebruik en zelfs prostitutie zijn binnen de centra aan de orde van de dag. De overheid doet daarom aanspraak op particuliere beveiligingsbedrijven om de orde te handhaven.

Luchtvaartmaatschappijen
Vele luchtvaartmaatschappijen profiteren volop van de vluchtelingencrisis. Zo is de vraag naar goedkope vluchten naar de Balkan en West-Turkije sterk toegenomen. Frontex, het bedrijf dat de buitengrenzen van Europa surveilleert, beschuldigt Turkish Airlines van de toename in het aantal migranten. Ook aan uitgeprocedeerde asielzoekers kan geld verdiend worden. De luchtvaartmaatschappij Air Berlin ontving meer dan 300.000 euro van de Duitse overheid om uitgeprocedeerde asielzoekers naar het land van herkomst te vervoeren.

Financiële dienstverlening
Doordat vluchtelingen geneigd zijn geld naar familieleden in het buitenland over te maken, groeit logischerwijs de vraag naar financiële dienstverlening. Zo zou het Amerikaanse bedrijf Western Union enorm profiteren van de vluchtelingencrisis.

Lees ook eens:   Wanneer wordt zorg bemoeizucht?

western union

De voedselindustrie
Voeding is een eerste levensbehoefte. Meer mensen betekent simpelweg meer monden om te voeden. Daarnaast is de voedselindustrie afhankelijk van een groeiende markt, oftewel meer potentiële consumenten. Onderzoek wijst uit dat de voedselindustrie lobbyt voor een ruimhartig immigratiebeleid. Ook fastfoodketens zoals McDonald’s en Burger King spelen een controversiële rol.

Toerisme en recreatie
In Duitsland hebben hostels en hotels die voorheen slecht draaiden opeens volop werk. Doordat de Duitse regering niet voldoende accommodatie kan bieden aan het grote aantal migranten, wordt er een aanspraak gedaan op hotels. Alleen al in de stad Berlijn, waar zich momenteel 1400 asielzoekers bevinden, betaalt de gemeente 50 euro per-nacht-per-migrant aan hotels die bereid zijn kamers aan te bieden. Dit kost de gemeente alleen al 70.000 euro per dag. In Nederland verdient de zakenman Henny van der Most (VVD) ruim 180.000 euro per maand om enkele honderden vluchtelingen op te vangen in zijn vakantiepark te Oranje. Zonder de vluchtelingen was het vakantiepark waarschijnlijk failliet gegaan.

Internet
Zelfs zoekmachine Google verdient grof geld aan de vluchtelingenproblematiek. De afgelopen maanden zijn de zoekopdrachten omtrent het vluchtelingenvraagstuk aanzienlijk toegenomen. Bedrijven die hoog in de zoekresultaten willen eindigen met behulp van de woorden ‘vluchtelingen’ of ‘vluchteling’, betalen respectievelijk 2.25 euro en 2.12 euro per klik.

Lees ook eens:   Werken bij callcenters? Begin er maar niet aan!

NGO’s en vreemdelingenadvocatuur
Hoewel non-gouvernementele organisaties (NGO’s) in wezen niet op commerciële basis werken, betekent dit niet dat medewerkers geen salaris verdienen. Bestuursfuncties binnen een NGO zijn vaak topbanen. Zo verdient het hoofd van Vluchtelingenwerk Nederland ruim 113.000 euro per jaar. De algemeen directeur van de Stichting voor Vluchteling-Studenten verdient bijna 90.000 euro per jaar. Verder is tevens de vreemdelingenadvocatuur een miljoenenbusiness.

vluchtelingenwerk

Criminaliteit
Zolang de Europese overheden geen stappen ondernemen om de migrantenstroom in te dammen, zullen de vluchtelingen blijven komen. Criminele organisaties vergaren een fortuin. Mensensmokkel is inmiddels getransformeerd tot een industrie waar jaarlijks miljarden euro’s in omgaan.

Natuurlijk groeien er geen geldbomen om de faciliteiten en diensten te financieren die met het vluchtelingenvraagstuk gepaard gaan. Vrijwel alle kosten worden gedekt met belastinggeld, met andere woorden: door u. Dit belastinggeld wordt dan weer met enkele tussenstappen doorgesluisd naar grote bedrijven. Zal dit de reden zijn waarom de Europese overheden niets doen om de migrantenstroom in te perken?

https://curiales.nl/2015/10/10/vluchtelingen-asielzoekers-geld-business/

 

https://www.powned.tv/nieuws/foto/2015/10/powned_presents_de_incidentenm.html

https://fubar.mobi/2015/10/15/video-vluchtelingen-in-europa-reageren-als-teleurgestelde-toeristen/

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24732299/__BN_ers_laten_het_afweten__.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥