web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Problemen in speelgoedland industrie uw kinderen bespioneert en hun gegevens beschikbaar maakt voor kinderhandelaren

Problemen in Toyland: hoe de 16 miljard dollar kostende ‘slim speelgoed’-industrie uw kinderen bespioneert en hun gegevens beschikbaar maakt voor kinderhandelaren

 

Als uw eindejaarstradities bestaan ​​uit het kopen van cadeautjes voor uw kinderen en kleinkinderen, vermijd dan hightech speelgoed, zoals de groeiende ‘slim speelgoed’-sector met speelgoed dat met internet is verbonden. Dit ‘speelgoed’ is voornamelijk een hulpmiddel voor het verzamelen van gegevens om zoveel mogelijk informatie over uw kinderen te verzamelen, inclusief hun locatie.

Het is een droomscenario voor kinderhandelaren.

De publicatie ‘ Trouble in Toyland ’ van het Amerikaanse PIRG Education Fund heeft zojuist hun rapport uit 2023 gepubliceerd met een aanzienlijk gedeelte over ‘slim speelgoed’.

Fragmenten uit hun samenvatting :

Vorige maand werd een 11-jarig meisje ontvoerd door een man die ze tegenkwam tijdens het online spelen van een game. Gelukkig werd ze korte tijd later veilig aangetroffen, ongeveer 210 kilometer van haar huis. De game, Roblox, is dit jaar een van de populairste mobiele games.

Afgelopen voorjaar beschuldigde de Federal Trade Commission Amazon ervan de Children’s Online Privacy Protection Act Rule (COPPA) te hebben geschonden via zijn Alexa-service door de stemopnames van kinderen voor onbepaalde tijd te bewaren en de transcripties van kinderen niet te verwijderen, zelfs wanneer een ouder verzocht om verwijdering ervan. . Amazon verzamelde ook geolocatiegegevens en gebruikte transcripties van kinderen voor eigen doeleinden.

Een paar jaar geleden werd de Smart Toy Bear van Fisher Price stopgezet. Het is gemaakt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar als “een interactief leervriendje dat praat, luistert en ‘onthoudt’ wat uw kind zegt en zelfs reageert als er tegen hem wordt gesproken”, aldus WeLiveSecurity. Maar uit onderzoek is gebleken dat een beveiligingsfout in de app ervoor zorgt dat hackers zonder toestemming informatie over kinderen kunnen verkrijgen.

Lees ook eens:  Privacy welke? Je tv...

Deze speelgoedbeer staat niet op zichzelf. Meerdere speelgoedfabrikanten van grote fabrikanten zijn de afgelopen jaren stopgezet nadat uit onderzoek van verschillende groepen bleek dat kinderstemmen, afbeeldingen, locaties en andere informatie op oneigenlijke wijze werden verzameld of gehackt. In andere gevallen is er nog kwetsbaar speelgoed te koop.

Tegenwoordig worden we omringd door slimme apparaten – al deze dingen met microfoons, camera’s, connectiviteit, locatietrackers en meer. Deze apparaten maken verbinding met internet en/of met de buitenwereld en verzamelen en bewaren gegevens, soms zeer slecht. Onze verlanglijstjes voor kerstcadeaus voor kinderen kunnen gevuld zijn met knuffels die luisteren en praten, apparaten die hun gewoontes leren, games met online accounts, slimme speakers en horloges, of allerlei soorten speelgoed waarvoor je een app moet downloaden.

Volgens een groot marktonderzoeksbureau groeide de mondiale markt voor slim speelgoed van 14,1 miljard dollar in 2022 naar 16,7 miljard dollar dit jaar. De verwachting is dat de omzet van slim speelgoed in 2027 meer dan zal verdubbelen.

Download het volledige rapport 

Als uw eindejaarstradities bestaan ​​uit het kopen van cadeautjes voor uw kinderen en kleinkinderen, vermijd dan hightech speelgoed, zoals de groeiende ‘slim speelgoed’-sector met speelgoed dat met internet is verbonden. Dit ‘speelgoed’ is voornamelijk een hulpmiddel voor het verzamelen van gegevens om zoveel mogelijk informatie over uw kinderen te verzamelen, inclusief hun locatie.

Lees ook eens:  Kindertijd is geen ziekte

Het is een droomscenario voor kinderhandelaren.

De publicatie ‘ Trouble in Toyland ’ van het Amerikaanse PIRG Education Fund heeft zojuist hun rapport uit 2023 gepubliceerd met een aanzienlijk gedeelte over ‘slim speelgoed’.

Fragmenten uit hun samenvatting :

Vorige maand werd een 11-jarig meisje ontvoerd door een man die ze tegenkwam tijdens het online spelen van een game. Gelukkig werd ze korte tijd later veilig aangetroffen, ongeveer 210 kilometer van haar huis. De game, Roblox, is dit jaar een van de populairste mobiele games.

Afgelopen voorjaar beschuldigde de Federal Trade Commission Amazon ervan de Children’s Online Privacy Protection Act Rule (COPPA) te hebben geschonden via zijn Alexa-service door de stemopnames van kinderen voor onbepaalde tijd te bewaren en de transcripties van kinderen niet te verwijderen, zelfs wanneer een ouder verzocht om verwijdering ervan. . Amazon verzamelde ook geolocatiegegevens en gebruikte transcripties van kinderen voor eigen doeleinden.

Een paar jaar geleden werd de Smart Toy Bear van Fisher Price stopgezet. Het is gemaakt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar als “een interactief leervriendje dat praat, luistert en ‘onthoudt’ wat uw kind zegt en zelfs reageert als er tegen hem wordt gesproken”, aldus WeLiveSecurity. Maar uit onderzoek is gebleken dat een beveiligingsfout in de app ervoor zorgt dat hackers zonder toestemming informatie over kinderen kunnen verkrijgen.

Lees ook eens:  Een over de datum condoom? Ontdek alles over de houdbaarheidsdatum

Deze speelgoedbeer staat niet op zichzelf. Meerdere speelgoedfabrikanten van grote fabrikanten zijn de afgelopen jaren stopgezet nadat uit onderzoek van verschillende groepen bleek dat kinderstemmen, afbeeldingen, locaties en andere informatie op oneigenlijke wijze werden verzameld of gehackt. In andere gevallen is er nog kwetsbaar speelgoed te koop.

Tegenwoordig worden we omringd door slimme apparaten – al deze dingen met microfoons, camera’s, connectiviteit, locatietrackers en meer. Deze apparaten maken verbinding met internet en/of met de buitenwereld en verzamelen en bewaren gegevens, soms zeer slecht. Onze verlanglijstjes voor kerstcadeaus voor kinderen kunnen gevuld zijn met knuffels die luisteren en praten, apparaten die hun gewoontes leren, games met online accounts, slimme speakers en horloges, of allerlei soorten speelgoed waarvoor je een app moet downloaden.

Volgens een groot marktonderzoeksbureau groeide de mondiale markt voor slim speelgoed van 14,1 miljard dollar in 2022 naar 16,7 miljard dollar dit jaar. De verwachting is dat de omzet van slim speelgoed in 2027 meer dan zal verdubbelen.

Download het volledige rapport 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥