web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘Gideon, op zoek naar de waarheid’

Bekijk de documentaire van Gideon op deze website:

https://www.blckbx.tv/corona/nu-te-zien-op-blckbx-gideon-op-zoek-naar-de-waarheid

De première in het Amsterdamse Tuschinski werd vanwege ‘ophef’ geschrapt, maar hij is integraal te bewonderen op blckbx, de spraakmakende documentaire Gideon: Op zoek naar de waarheid. Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren doorbreekt de censuur en laat vermaarde nationale en internationale wetenschappers, met een afwijkende visie, vertellen hoe zij tegen de coronacrisis aankijken.

“We gaan al twee jaar lang gebukt onder zeer ingrijpende maatregelen die onze vrijheid drastisch beperken. We gaan van lockdown naar lockdown. Het zou allemaal noodzakelijk zijn om onze volksgezondheid te beschermen tegen een extreem gevaarlijk virus. Maar is dat eigenlijk wel zo?”, vraagt Tweede Kamer lid Gideon van Meijeren zich af. “Is corona wel zo gevaarlijk als wordt beweerd? Zijn de maatregelen wel effectief? Is het massaal vaccineren van de hele bevolking wel verstandig, of lopen we misschien ook risico’s? En als de maatregelen niet bijdragen aan de volksgezondheid, waarom worden ze dan toch genomen?”

Zoektocht naar antwoorden
Gideon: Op zoek naar de waarheid neemt je mee met Van Meijeren op zijn zoektocht naar antwoorden op deze en meer vragen over de coronacrisis. Vragen die leven bij de bevolking, maar waarop hij, en daarmee de mensen in het land, geen antwoord krijgen in de Tweede Kamer. Een plek waar Van Meijeren zich naar eigen zeggen vaak voelt als een ‘roepende in de woestijn’. Waar hij geen antwoord krijgt op zijn ’terechte prangende’ vragen. Waar hij in plaats daarvan steevast wordt geframed en afgerekend om de vorm, wat iedere vorm van democratisch debat bij voorbaat onmogelijk maakt.

Lees ook eens:  Glaspanelen overleden kankerpatiënten vernielingen

Ministerie weigert te antwoorden
Begin oktober vorig jaar stelde Van Meijeren zestig Kamervragen over het coronabeleid. De vragen gingen onder meer over de wetenschappelijke onderbouwing, het experimentele karakter van de vaccins en de niet onderzochte lange termijn bijwerkingen. Maar ook over het nut van de QR-code en de maatschappelijke ontwrichting en polarisatie die daardoor zijn veroorzaakt. Omdat het ministerie al maandenlang weigert om zijn antwoorden te beantwoorden, startte Van Meijeren zelf een zoektocht.

Eerst bejubeld nu verketterd
Hij vond de antwoorden in gesprek met tal van vermaarde wetenschappers, met afwijkende maar steekhoudende meningen. Stuk voor stuk academici met een indrukwekkende loopbaan, die voor de coronacrisis immer bejubeld werden, maar nu worden verketterd omdat ze weigeren mee te gaan in het heersende narratief. Artsen, virologen, immunologen, Nobelprijswinnaars, uit binnen- en buitenland, die een heel ander geluid laten horen. Een geluid dat in de media en in de Tweede Kamer niet gehoord wordt en niet gehoord mag worden. “Voor mij is het van belang dat we een evenwichtig debat hebben, waarin alle meningen aan bod komen”, vindt Van Meijeren. “Dat is ook het fundament van een democratie. Botsende meningen moeten ervoor zorgen dat de waarheid zo duidelijk mogelijk wordt.”

Gevaarlijke situatie
Door het niet beantwoorden van zijn vragen wordt het grondwettelijk recht op inlichtingen volgens Van Meijeren in feite een dode letter. “Ik kan mijn werk niet doen, als ik geen antwoorden krijg op vragen. Want mijn belangrijkste taak is het controleren van de regering, die moet verantwoording afleggen. En als ze dat niet doet, kom je in een situatie terecht waarin een kleine groep personen heel veel macht heeft, maar geen verantwoording aflegt. En dat is een hele gevaarlijke situatie.”

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥