web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Lichaamstaal hoe weet je of iemand liegt?

De lichaamstaal waarschuwingen als iemand liegt

Het is fascinerend hoeveel het lichaam kan weggeven voordat de geest het zelfs maar heeft verwerkt. Soms is het fysieke lichaam ons een stap voor. Daarom voelen we ons boos voordat we beseffen dat we de hele dag niet hebben gegeten, of voelen we ons moe voordat we stress verwerken. Meestal is het lichaam goed afgestemd op zowel het bewuste als het onderbewuste.

Dit is meestal gunstig voor ons, omdat het ons kan waarschuwen voor dingen waar we ons op dit moment niet bewust van zijn. Het fysieke lichaam kan ons echter ook verraden en ons verraden als we liegen. Dit is waar u op moet letten bij het bepalen of iemand liegt of te vertrouwen is.

Oogcontact vermijden

Kijk recht in hun ogen en kijk of ze de jouwe ontmoeten. Sterk oogcontact is een teken van vertrouwen. Als ze eerlijk tegen je zijn, zullen ze zeker zijn van wat ze zeggen. Als ze echter liegen, zal de stress om het te doen waarschijnlijk ervoor zorgen dat hun ogen verschuiven. Ze maken zich misschien zorgen dat ze zichzelf door hun ogen verraden en proberen zo veel mogelijk weg te kijken. In hun poging echter niet achterdochtig te lijken, laten ze ironisch genoeg zien dat ze niet eerlijk zijn.

Wees echter voorzichtig, want sommige mensen hebben in het algemeen moeite om oogcontact te houden als ze worstelen met zelfrespect en assertiviteit. Houd rekening met hun gebruikelijke neigingen en kijk of ze overeenkomen of niet.

Hun telefoon gebruiken als afleiding

Iemand die oneerlijk is, zal naar alles zoeken dat de aandacht van hem afleidt. Als ze niet aan je aandacht kunnen ontsnappen, zullen ze zelf iets anders vinden om te doen, zodat ze je niet hun volledige aandacht geven. Dit geldt vooral voor mensen met angst voor confrontatie. Ze zullen proberen het te druk te hebben om je vragen te beantwoorden. Dit geeft hen ook extra tijd om met een leugen te komen als ze het ter plekke moeten doen.

Lees ook:   Ouders met geldproblemen krijgen in deze stad babypakket van 1250 euro: ‘Moet stress wegnemen’

Ze kunnen hun telefoon ook gebruiken om informatie te verbergen en raken geobsedeerd door het buiten je bereik te houden, uit angst dat je iets ontdekt wat je niet zou moeten doen.

Gekruiste benen of armen

Het lichaam spreekt van nature voor zichzelf. Als we onze armen en benen kruisen, doen we dat in een poging onszelf te verbergen en te beschermen. Het is bijna alsof hoe minder mensen van ons fysiek kunnen zien, hoe minder ze weten. Deze lichaamstaal is ook een teken van ongemak en verdediging, het is bedoeld om onaangenaam te zijn en open en eerlijke interacties te ontmoedigen.

Aangezien non-verbale gesprekken 55% van onze interacties uitmaken, kunnen dergelijke subtiele signalen worden gebruikt als een vorm van manipulatie. Als je een persoon ziet met gesloten lichaamstaal, is de kans kleiner dat je met hem wilt praten en informatie wilt uitpluizen. Sommige mensen sluiten zich zo af uit onzekerheid!

Overmatig gebruik van handen en gebaren

​Overmatig gebruik van gebaren en handen tijdens een gesprek is een andere vorm van afleiding. Het is bedoeld om je aandacht af te leiden van wat er wordt gezegd en naar de fysieke beweging van de handen. Op die manier is de hoop dat je het niet merkt wanneer de gebaren niet overeenkomen met de woorden die worden gezegd.

Meestal is dit een teken van de zenuwen van de leugenaar. Hun hectische beweging kan op zichzelf overweldigend en gaslicht zijn om je verward te voelen en te twijfelen aan je eigen herinneringen en interpretaties. Je loopt waarschijnlijk weg van die gesprekken zonder enig idee te hebben wat er daadwerkelijk is gezegd.
(Tenzij iemand niet vanuit de warme contreien op aard komen, denk aan Italianen bv die altijd spreken met hun handen)

Lees ook:   De legende de Doornvogel

Verandering in stemhoogte of kraken

Besteed aandacht aan stemveranderingen tijdens gesprekken, omdat ze behoorlijk onthullend kunnen zijn. Als je merkt dat hun stem hoger wordt terwijl ze blijven praten, zijn ze waarschijnlijk niet eerlijk. Dit is een teken van zenuwen en bedrog. Het kan er zelfs voor zorgen dat hun stem kraakt als hun mond droger wordt en hun handen zweterig worden.

Als je aandacht schenkt aan spraak om eerlijkheid te detecteren, let dan ook op pauzes en herhalingen. Iemand die liegt, zal veel pauzeren om te proberen zijn verhaal bij elkaar te krijgen en te bedenken wat hij vervolgens gaat zeggen. Ze kunnen ook proberen bepaalde delen van hun verhaal te herhalen in een poging om het te bewijzen en zelfs om het zelf te geloven.

Over eerlijkheid gesproken

Als ze echt eerlijk waren, zouden ze het niet hoeven te bewijzen en letterlijk zeggen dat ze dat zijn. Uitspraken als
“Ik wil eerlijk tegen je zijn” of “eerlijk” laten zien dat ze een beetje te hard hun best doen om je te overtuigen. Als wat ze zeggen echt eerlijk is, dan spreekt het gewoon voor zich.

Dit gaat soms gepaard met grote uitingen van emotie. Wees voorzichtig als ze overstuur, boos of verdrietig worden, want dit is gewoon een poging om hun schuldgevoel te projecteren. Ze willen misschien dat je medelijden met ze hebt, in plaats van hun eigen fouten toe te geven als afleiding.
(Precies als iemand echt van iemand houdt hoeven ze dat niet telkens te zeggen)

Lees ook:   Rutte brabbelt wat over de Brexit...ach...

Ze kijken naar de deur

Wanneer een persoon liegt, kunnen ze gewoon niet wachten om uit die situatie te komen. Ze beginnen er naar uit te kijken om de deur uit te lopen en zo slecht weg te komen met hun leugen, dat ze onbewust naar gaan kijken.

Ze kunnen zich er zelfs met hun voeten of gezicht naar richten. Ze maskeren het feit dat ze eigenlijk het hele gesprek willen verlaten voordat ze verstrikt raken in hun oneerlijkheid.

Het kan ook altijd afhangen van de persoonlijkheid.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥