web analytics

Schokkende sociale experimenten tonen aan waarom blinde gehoorzaamheid aan autoriteit viraal zijn gegaan

 

Noot van de redactie: vrienden, kom alsjeblieft naar een speciaal live zoom-evenement op 17 november, waar ik laat zien hoe onze samenleving is gehypnotiseerd door mind control-experts en sociale ingenieurs, en laat je zien hoe je deze krachten uit je eigen geest kunt verdrijven, zodat je dat niet doet. t slachtoffer worden van zelfsaboterend gedrag. Schrijf je nu HIER in!

Ik ben een toegewijd pleitbezorger van persoonlijke vrijheid en geïnformeerde toestemming, en ik kan het onmogelijk bevatten om mijn heilige lichaam aan de farmaceutische industrie over te dragen om een ​​proefkonijn te zijn in een experimenteel medicijnonderzoek. Vooral wanneer de instellingen die dit de wereld opdringen zo brutaal betrokken zijn bij het creëren van de crisis, alle tegendraadse informatie of meningen censureren en openlijk hun plannen hebben uitgesproken om deze situatie te gebruiken om de wereldbevolking in een medische technocratie te drijven die wordt geregeerd door de griezeligste lullen op de planeet.

Verder ben ik verbijsterd door het feit dat zoveel mensen zich niet alleen haasten om deel te nemen aan alle mandaten, regels, edicten en bevelen, maar ook eisen dat wij non-conformisten hetzelfde doen. Ze gaan zelfs zo ver dat ze dwang en segregatie ondersteunen van mensen die van nature gezond willen blijven en niet gekoloniseerd zijn door de farmaceutische industrie.

De sociale druk is enorm, en als ik de afgelopen tien jaar niet betrokken was geweest bij het onderzoek naar het werk van de social engineers, mind control-experts en propagandisten, zou ik misschien niet kunnen zien wat er werkelijk gebeurt.

Mensen blijven me dingen noemen als ‘wetenschapsontkenner’, ‘anti-vaxxer’ of ‘anti-wetenschap’, en hoewel stokken en stenen mijn botten kunnen breken, kan ik gewoon niet over de trieste ironie heen dat de wetenschap ook een verklaring heeft voor de sociale omstandigheden die we vandaag zien.

Omdat de wetenschap zeker iets te zeggen heeft over hoe massale gehoorzaamheid, massale conformiteit en massapsychose ontstaan.

De wetenschap heeft zeker een logische verklaring voor het feit dat zoveel mensen bereid zijn drugs in hun lichaam te stoppen zonder logisch het risico versus de beloning te beoordelen, of zelfs maar te weten wat er in de drugs zit.

De wetenschap kan zeer zeker verklaren waarom mensen eisen dat anderen dit product nemen, terwijl het product je bescherming zou moeten bieden tegen degenen die het product niet gebruiken.

Lees ook:   10 fysieke en mentale voordelen van kamerplanten

En de wetenschap kan zeker verklaren waarom zoveel mensen niet geïnteresseerd zijn in de verklaringen van globalistische vampiers zoals Klaus Schwab die openlijk zeggen dat ze het concept van privébezit willen uitroeien, mensen willen volgen aan de hand van de handtekening van hun hartslag en de gedachten van mensen willen lezen om te bepalen als ze een bedreiging vormen voor de staat.

In feite legt de wetenschap heel duidelijk uit waarom mensen dingen doen die tegen hun eigenbelang ingaan. Laat me je een paar voorbeelden geven.

1.) De Asch-conformiteitsexperimenten

In de jaren vijftig voerde Solomon Asch een reeks groepspsychologische experimenten uit die aantoonden hoe gemakkelijk mensen tegen de bewijzen van hun eigen ogen ingaan, alleen vanwege de invloed van een groep anonieme leeftijdsgenoten.

De deelnemers werd gevraagd om naar een afbeelding van eenvoudige lijnen te kijken en aan te geven welke het dichtst bij een controlemonster lijkt. Het juiste antwoord is altijd vrij duidelijk, maar de meerderheid van de deelnemers antwoordde fout, in plaats daarvan volgden ze samen met een groep anderen die opzettelijk het verkeerde antwoord gaven.

De essentiële vraag hier is ‘zou je liever alleen staan ​​en gelijk hebben, of naast de groep staan ​​en ongelijk hebben?’ Dit is een treffend voorbeeld van de kracht van groepsdenken. Het herinnert ons eraan dat we vastbesloten zijn om ons te houden aan de normen van onze stam boven en buiten alle logische redenen, indien nodig.

Kijk zelf…

Hier is een bijgewerkte versie van hetzelfde experiment, waaruit blijkt dat die verontrustende conclusie vandaag nog steeds geldt.

2.) Gevaarlijke conformiteit – wanneer je leven op het spel staat door de kudde te volgen

We zijn vastbesloten voor sociale conformiteit, zelfs als dit een onmiddellijk gevaar voor onze veiligheid kan vormen. Dit fenomeen is bekend en wordt geïllustreerd in een sociaal experiment onder toezicht van professor psychologie Dominic Abrams, waarin onderzoekers proberen de volgende vraag te beantwoorden.

“Je anders gedragen dan je groep kan je een outcast maken. Maar wat zou je doen als je wist dat je groep het helemaal bij het verkeerde eind had? Zou je bijvoorbeeld in een brandende kamer gaan zitten, alleen maar omdat iedereen dat doet?” –  Gevaarlijke conformiteit

Schokkend genoeg negeerden de meeste deelnemers het bewijs van hun eigen zintuigen, en in plaats van onmiddellijk een brandend gebouw te verlaten, wachtten ze tot de groep het voortouw zou nemen, wat in een echte situatie hun leven zou hebben gekost.

Lees ook:   Soms zit het mee...

 

3.) Verantwoordelijkheid uitstellen aan waargenomen autoriteitsfiguren

Het beroemde sociale experiment van Stanley Milgram uit 1961 over gehoorzaamheid aan autoriteit wordt geprezen als een mijlpaal in ons begrip van hoe de ethiek van mensen drastisch kan veranderen wanneer de verantwoordelijkheid voor hun acties wordt uitgesteld aan een gezagsdrager, zoals een ‘expert’ of leider. Geïntrigeerd door de rol van nazi-militairen in concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, wilde Milgram weten hoeveel dwang mensen nodig hadden om vrijwillig een ander kwaad te doen.

“Hij vroeg vrijwilligers om een ​​vreemde een elektrische schok toe te dienen. Buiten het medeweten van de vrijwilligers was er geen schok – en de mensen die ze schokten waren acteurs die deden alsof ze vreselijk gewond waren, en zelfs hartaanvallen veinsden. Milgram ontdekte dat de meeste mensen de schokken zouden blijven toedienen als ze werden besteld door een persoon in een laboratoriumjas, zelfs als ze dachten dat die persoon ernstig gewond was. Slechts een klein percentage van de mensen weigerde.” [ Bron ]

De voorgestelde conclusie is dat mensen van nature niet in staat zijn om voor zichzelf te denken wanneer ze een ondergeschikte rol krijgen in een autoritaire hiërarchie,  zoals de rol van het volk in een door de staat gecontroleerde wereld. Hun natuurlijke en onbewuste reactie is om de verantwoordelijkheid voor hun acties uit te stellen aan iemand met autoriteit, zichzelf te bevrijden van de stress van schuld.

Laatste gedachten

Gelooft u dat mensen voor zichzelf denken als ze ideeën van de reguliere media napraten en zich neerleggen bij twijfelachtige regels en mandaten?

Dit zijn slechts drie voorbeelden van hoe de menselijke geest conformiteit boven rationaliteit nastreeft onder omstandigheden waarin groepsdruk of druk van autoriteit wordt uitgeoefend. We zijn hard bedraad voor sociale conformiteit, en het is een van de gevaarlijkste aspecten van de menselijke conditie.

Hier is een duidelijke wetenschap voor, die te maken heeft met hoe het onderbewustzijn de veiligheid van een stam in een complexe wereld beoordeelt, en de gevaren van verdrijving door de stam verkleint door de logica te tarten ten gunste van conformiteit.

Lees ook:   Ordinair Gemeenteraadslid Linda Wissink van Volt maakte schietgebaar naar PVV ér

Aan de ene kant is deze informatie heel waardevol om de wereld duidelijker te zien en te begrijpen. Anderzijds is kennis van de natuurlijke neiging van de geest om zich aan te passen aan groepsdruk, subtiel en niet zo subtiel, buitengewoon waardevol in de zoektocht naar zelfbeheersing.

Geloof je dat je voor jezelf denkt als je jezelf saboteert en zelfvernietigend gedrag vertoont? 

Als je niet begrijpt hoe dit aspect van je geest werkt, dan laat je de deur open om onbewust gemanipuleerd te worden door de propagandisten, de media en de overheid, en mis je de grootste kans om de controle over je leven en stap in je volle kracht als soeverein wezen.

Op 17 november organiseer ik een krachtig LIVE zoom-evenement waar ik mijn buitengewone persoonlijke verhaal deel en laat zien hoe wetenschappers, hypnotiseurs, mindcontrollers en propagandisten je geest uitbuiten om je je eigen belangen te laten trotseren en aan hun eisen te laten voldoen. Het wordt een van de meest rauwe, oprechte, echte en verbluffende talks die je in lange tijd hebt gehoord. Schrijf je daarvoor HIER in. 

Over de auteur

Dylan Charles  is een  zelfbeheersingscoach , de redacteur van  Waking Times  en gastheer van de  Battered Souls-  podcast. Zijn persoonlijke reis is diep geïnspireerd door sjamanistische plantengeneesmiddelen en de kunsten van Kung Fu, Qi Gong en Yoga. Na zeven jaar in Costa Rica te hebben gewoond, woont hij nu in de Blue Ridge Mountains, waar hij Braziliaans Jiu Jitsu beoefent en graag tijd doorbrengt met familie. Hij heeft honderden artikelen geschreven, waarmee hij miljoenen mensen over de hele wereld heeft bereikt en geïnspireerd. Volg Dylan hier op telegram en meld je hier aan voor zijn  wekelijkse nieuwsbrief .

Dylan is beschikbaar voor interviews en podcasts. Neem contact met hem op via  [email protected] .

Dit artikel (Shocking Social Experiments Demonstrate Why Conformity and Blind Obedience to Authority Have Gone Gone Viral ) is oorspronkelijk gemaakt en gepubliceerd door  Waking Times  en is hier gepubliceerd onder een  Creative Commons-  licentie met toeschrijving aan  Dylan Charles  en  WakingTimes.com . Het mag vrijelijk opnieuw worden gepost met de juiste naamsvermelding, auteursbiografie en deze copyrightverklaring.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button