25 oktober 2020

 

Drie redenen waarom Joden vaak geniale kinderen hebben

Drie redenen waarom Joden vaak geniale kinderen hebben

70 Jahre freies Israel

Vaak worden veel Joodse kinderen slim en getalenteerd. Ze zijn, net als de meeste andere kinderen van verschillende nationaliteiten, omringd door aandacht en zorg. -Ouders houden van hun kinderen, die zowel sterke als zwakke punten hebben.

Door de zorg voor moeders en vaders kunnen kinderen zich echter moediger door het leven bewegen en diep, onconventioneel en vrij denken. Joodse ouders hebben gekozen voor een duidelijke manier om hun kinderen op te voeden.

-Onderwijs zonder de ontwikkeling van complexen

-Een joodse moeder zal nooit kwaad spreken over haar kind. Ze zal vragen hoe haar slimme en goede jongen zulke domme dingen kan doen.

-Joodse moeder gelooft dat haar kind geen tekortkomingen heeft en dat ook niet kan zijn. Zeker, deze ouders letten op kleine wangedrag, maar niemand weet hiervan.

Vrijheid binnen grenzen

-De huidige joodse opvoeding combineert twee schijnbaar tegenstrijdigheden – vrijheid en strikte vereisten. In Joodse gezinnen zal niemand een woord tegen een kind zeggen als hij op het hoofd van zijn ouders loopt of plotseling besluit het paspoort van zijn vader in te kleuren.

-Vrijheid is de atmosfeer waarin joodse kinderen de hele tijd leven. Er vindt echter nog steeds strikt onderwijs plaats: het begint op het moment dat het kind de toelaatbare grenzen overschrijdt. Een joods kind begrijpt altijd dat het gieten van parfum op een kat nog steeds niet goed is, maar dat het volstrekt  onaanvaardbaar om een ​​grootmoeder op het hoofd te slaan.

Eindeloze lof

-Vanaf het moment dat een baby wordt geboren, begint mama hem te prijzen. Bovendien roepen zelfs de kleine successen van het kind positieve emoties op bij de ouder.

-Moeder zal anderen zeker vertellen wat haar kind heeft bereikt, of het nu de eerste mooi geschreven brief of goed gedrag is. En het kind zal er zeker van horen.

-Wanneer de baby serieus succes heeft geboekt, juicht het hele gezin hem toe. Als elke ouder in zijn kind zelfs kleine prestaties en goede daden begint op te merken en zijn kind zeker zal prijzen, zal zijn gedrag noodzakelijkerwijs veranderen.

Lees ook:   Bizar dat dit dus ...

-Joodse ouders leren hun kinderen hun eigen voorbeeld en ongelooflijke discipline in alles. Volgens de joodse traditie vormen man, vrouw, vader en moeder de basis van elk gezin. En kinderen van jongs af aan beseffen dat in de eerste plaats altijd de aandacht van de vader en moeder op elkaar is.

-Ze zien dat hun ouders leven omwille van elkaars geluk. Hun relatie is gevuld met liefde, respect en zorg. Hierdoor voelen de kinderen zich veilig. En dit is die betrouwbare basis van relaties die kinderen veranderen, waardoor ze buiten de kaders kunnen denken en aanzienlijk succes in het leven kunnen bereiken.

—————————————————————————————————————————————————————–

Persoonlijk vind ik dat een mooie overdachte levenswijze, ik hou daar wel van, nadenken over de impact van je gedrag op je kinderen.
We zijn niet perfect maar positiviteit en het leren van inzichten, gevolgen van gedragingen, gedrag, is beter dan continu kritiek en afbraak van de ziel van een kind.

Geloof in je kind, mopper niet op je kind, chagrijnig zijn doe je maar in een zijkamer maar belast een kind daar niet mee, die kan er niets aan doen, behandel hen met respect zoals je andere volwassenen ook zou behandelen.
Een kind verdiend meer respect dan je beste vriend.

Gaat er iets fout, overdenk in jezelf waar het mis ging voor je een discussie aangaat, besef wat er fout ging en bedenk oplossingen voor je een antwoord ”eist”, wat ”vragen” zou moeten zijn.
Probeer je kind te leren, over het leven, emoties, ervaringen, leer ze wat jij leerde.
En hoop dat jouw fouten waar je door leerde hen niet hoeft te overkomen.

 

Gerelateerde berichten