web analytics

Reusachtige gouden asteroïde kan iedereen op aarde miljardairs maken

Reusachtige gouden asteroïde kan iedereen op aarde miljardairs maken

NASA bestudeert al lang een asteroïde die gevuld is met goud en voldoende edelmetalen. Een asteroïde – bekend als 16 Psyche – heeft een massa van minder dan 1% van onze maan en bevat enorm veel platina, ijzer en nikkel samen met goud. De totale waarde van al deze edelmetalen zal ongeveer 700 biljoen dollar bedragen. Helaas is zo’n hoeveelheid op aarde economisch onmogelijk. De gecombineerde wereldeconomie is £ 59,9 triljoen, dus de introductie van enkele biljoen (één met 18 nullen erachter) zal ervoor zorgen dat de hele economie van de planeet instort.

In termen van logica zal de terugkeer van de gehele asteroïde enige inspanning vergen. Momenteel is het ergens tussen Mars en Jupiter. Psyche meet ongeveer 140 mijl in transversale grootte, en NASA is zich hiervan bewust. Het ruimteagentschap is van plan om het schip in augustus 2022 te lanceren om de asteroïde te bezoeken. Hij zal daar tegen 2026 aankomen en 21 maanden in een baan doorbrengen, waarbij hij een complete studie van ruimterots maakt met behulp van instrumenten zoals een ultra-spectrale tomograaf, een gamma-spectrometer, een neutronenspectrometer en een magnetometer. Natuurlijk is dit alleen voor wetenschappelijke doeleinden – NASA wil geen geld verdienen met een asteroïde.

Maar velen zijn ervan overtuigd dat mijnbouwsteroïden een boom in de industrie zijn. Het planetoïde mijnbouwbedrijf is van plan tegen 2030 in de ruimte te beginnen met mijnen. NASA gelooft dat deze asteroïde zou kunnen zijn ontstaan ​​als gevolg van planetaire botsingen tijdens de vorming van het zonnestelsel. Het bestuderen ervan kan wetenschappers vertellen hoe de kern van de aarde is gevormd. Omdat wetenschappers de aardkern niet direct kunnen zien of meten, biedt Psyche een uniek venster in de brute geschiedenis van botsingen die aardplaneten hebben gecreëerd.

Lees ook:   Wat kost ziekenhuiszorg?

Maxar / ASU / P. Rubin / NASA / JPL-Caltech

https://www.glavtema.ru/news/2020-02-20/4781/

Ja maar als er dan zoveel goud is, dan zal de waarde ook dalen helaas!
🙂

Gerelateerde artikelen

Back to top button