02 maart 2021

 

Rusland is niet klaar voor de epidemie van COVID-2019

Hoe anders is het nieuws daar… hoe logisch zonder totale paniek…maar gewoon zoals het is.

Rusland is niet klaar voor de epidemie van COVID-2019

Russische artsen voorspellen de epidemie van coronavirus in oktober in ons land. Dit werd verklaard door de directeur van het genoemde instituut voor medische parasitologie, tropische en vectorziekten EI Marcinov Sechenov University Alexander Lukashev.

Hij merkte op dat dit soort ziekten meestal in golven voorkomt, en omdat de eerste uitbraak Rusland heeft omzeild, zal de tweede zeker onze breedtegraden bereiken. Loekasjev legde uit dat een dergelijke ontwikkeling van evenementen heel goed mogelijk is, omdat COVID-2019 niet vanzelf zal verdwijnen, daarom moet de mogelijkheid van een grootschalige epidemie niet worden uitgesloten.

Zoals de arts opmerkte, blijft het aantal infecties buiten China groeien, de groei is “vrij langzaam, maar wordt in veel landen waargenomen. Bovendien hebben we informatie over het aantal infecties alleen uit landen met een sterk medicijn. Wat er in ontwikkelingslanden kan gebeuren, kunnen we alleen maar raden” .

Sergei Netesov, hoofd van het biotechnologie- en virologielaboratorium van de NSU, is van zijn kant van mening dat er geen reden is om in paniek te raken, omdat Rusland serieuze maatregelen neemt om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Opgemerkt moet worden dat op 20 februari een tijdelijk verbod voor Chinese burgers die Rusland binnenkwamen, is gestart, chartervluchten met China al zijn gestopt en vluchten naar China volledig zijn geannuleerd. Rusland was een van de eersten die zijn burgers uit Hubei evacueerde, van waaruit de verspreiding van het coronavirus begon. Alle Russen die uit Hubei kwamen, brachten twee weken door in een quarantaine medisch centrum in de buurt van Tyumen, dat eindigde op 19 februari.

“Rusland is volledig onvoorbereid voor het uiterlijk van een schijn van een grootschalige Chinese coronavirusinfectie op zijn grondgebied. De reden is simpel – vanwege schadelijke en slecht doordachte optimalisatie van medicijnen, zijn er zeer weinig bedden (59.300 landelijk) in besmettelijke afdelingen van het ziekenhuis en artsen van de sanitair-epidemiologische groep in het hele land “, – deskundigen van het publiek” KM “schrijven.

“In het meest pessimistische scenario van de epidemie, wanneer ongeveer 5% van de bevolking besmet kan raken, heeft slechts één van de 124 geïnfecteerde ziekenhuisbedden. In een overbevolkt Moskou is de situatie nog erger – er is slechts één bed voor 237 besmet. Grotendeels om dezelfde reden – de onbeschikbaarheid van medische de infrastructuur van onze staat voor een grote epidemie van besmettelijke oorsprong, wordt Rusland gedwongen de toegang van Chinese burgers tot het land te verbieden, “delen ze.

Lees ook:   Goed hé die Obama en Clintons!

Experts verklaren de reden. Het ligt in het feit dat de belasting van medische organisaties en personeel in ons land al extreem hoog is zonder externe epidemieën. Elke sterke toename van het aantal patiënten zal eenvoudigweg leiden tot medische instorting – er is nergens om in het ziekenhuis te worden opgenomen, niemand om te behandelen.

In verband met coronavirusinfectie wordt de aandacht gevestigd op de intensivering van de inspanningen in de Doema, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Communicatie om telegeneeskunde verder te ontwikkelen – artsen mogen binnenkort patiënten diagnosticeren en op afstand een behandeling voorschrijven.

“De reden is hetzelfde – niet om de last te verhogen voor medische instellingen en artsen die niet in staat zijn om het benodigde aantal patiënten te accepteren vanwege dezelfde optimalisatie van de gezondheidszorg. Maar zullen artsen de patiënten kunnen genezen via Skype, telefoon of televisie?”, Zeggen experts.

Volgens Aghvan Mikaelyan, lid van de raad van bestuur van het FinExpertiza-netwerk: “Volgens het meest negatieve scenario zullen er ongeveer 550 besmette dieren zijn per arts van de epidemiologische groep.

“In het geval dat het scenario van de Chinese Hubei zich herhaalt in Rusland, waar een epidemie uitbreekt en er één besmet is per 1.000 mensen, kan de gevaarlijkste situatie zich voordoen in Tatarstan en Moskou. Slechts één op de vijf besmette mensen heeft voldoende bedden. In St. Petersburg krijgt er een van de twee of drie geïnfecteerde “, zeggen experts.

Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat het coronavirus COVID-2019 eind december rond de wereld begon vanuit de Chinese stad Wuhan. Volgens de laatste gegevens zijn alleen al in 2004 mensen in China aan het virus overleden, meer dan 74 duizend bevestigde gevallen van infectie. En hoewel het virus in China “achteruitgaat”, is de dynamiek van verspreiding over de planeet positief.

http://www.politonline.ru/interpretation/22895023.html

Gerelateerde berichten