...

28 oktober 2021

 

Ongelukken toeval of toch niet?

Ik las vandaag het nieuws aangaande 4 jongemannen die het leven verloren bij een auto ongeluk.
Schokkend, triest m.n… voor de families van deze jongemannen.
Daarna las ik nog een bericht, maar dat leek toch anders dan die ik gelezen had.
Dat bleek ook te kloppen, nml op de A1 was maandag er een ongeluk gebeurd met ook 4 jongemannen als dodelijk slachtoffer en in dezelfde week, een dag later, op de A12 met nog eens 4 jongemannen die ook verongelukten.
Bizar. Acht jonge mensen in 2 dagen tijd?

Zo gebeurd dat ook wel eens met vliegtuigongelukken. Ineens achter elkaar 3 in een maand bv.

Astrologisch schijnt  er dan een bepaalde stand zijn aan de hemel.

Maar het artikel hieronder, zie link, heeft het bv over  bioritme en volle maan:

https://www.ntvg.nl/artikelen/ongevallen-toevallig-de-betekenis-van-maanstanden-en-bioritmen-bij-traumapati%C3%ABnten/volledig

Het effect van de maanstanden en bioritmen op het optreden van ongevallen werd getoetst aan de hand van de ongevals- en geboortedata van traumapatiënten, behandeld in het Academisch Ziekenhuis Groningen. Van 29.085 patiënten die in de jaren 1981-1983 de centrale spoedopvang bezochten en van 930 ernstig gewonde patiënten die opgenomen werden in de jaren 1985-1989 werden de maanfase en bioritmen berekend.

Bij volle maan werden iets minder ongevalspatiënten op de centrale spoedopvang gezien dan op basis van het toeval verwacht kon worden (24 in plaats van 25). Er werd geen relatie gezien tussen het aantal opgenomen ernstig gewonde patiënten en de maanstand. Op de zogenaamde crisisdagen van de bioritmen verschilde het aantal ongevalspatiënten op de spoedopvang of het aantal opgenomen ernstig gewonde patiënten niet van dat op andere dagen.

Het is afnemende maan deze week. Maar alsnog zijn er volgens het onderzoek geen invloeden door de volle maan of het bioritme, dat erop zou kunnen wijzen dat dit invloed heeft op eventuele ongelukken.

https://www.kalender-365.nl/maan/maankalender.html

Astrologisch:

Dit jaar heeft Pasen een extra lading, want Saturnus en Pluto zijn bijna conjunct met elkaar. Saturnus de planeet van de dood, conjunct met Pluto de planeet van de wederopstanding, en het hiernamaals. In de alchemie, is Saturnus het vat, de afgesloten ‘vessel’ of ‘container’ waarin het ‘werk’ plaats moet vinden.

Lees ook:   Turkse Nederlandse Zaan...

Saturnus is ook de schaduw, de delen van onszelf die we niet kunnen of willen accepteren en die we liever op anderen projecteren. Pluto is de onvermijdelijke confrontatie. Pluto haalt de onderste steen te boven en maakt korte metten met die delen van ons karakter die dood of onvruchtbaar zijn. Pluto kan ons in bepaalde richting dwingen. Hij kan dingen van ons afpakken. In kort, met Pluto moet je rekening houden.

Hij is krachtig – maar – niet per se malifiek. Uiteindelijk wil Pluto de groei bevorderen, meer niet. Echter, het proces van verandering is niet makkelijk. We kunnen verankerd zijn in familie patronen, of in ons eigen geschiedenis. Steenbok heeft vaak met chronische, of langdurige problemen te maken, zoals verslavingen, of relaties waarin verantwoordelijkheid of afhankelijkheid een rol spelen.  De conjunctie van Saturnus/Pluto conjunctie legt juist dit soort problemen bloot. Saturnus/Pluto eist ook geduld, het innerlijke werk kost altijd tijd, en het proces duurt zolang het duurt. Pluto is een buitenplaneet en we hebben sommige innerlijke processen niet in eigen hand, we moeten bereid zijn om ze vrijwillig te ondergaan.

https://astrologieblog.nl/2019/04/22/liz-hathway-astrologie-pluto-station-retrograde-en-heel-wat-meer/

Het kan zijn dat bepaalde overeenkomende  aspecten voorkomen in de horoscopen van deze mensen.

Wat ook een oorzaak is, het neemt niet weg dat zij weg zijn uit het leven, dat is voorbij.
Moet je dan nog willen onderzoeken waarom iets gebeurd? Misschien wel, omdat dit zo toevallig is.
Ik wil er niet aan denken wat er door al die mensen heen moet gaan, vier tegelijk… en nog eens….vreselijk! Pfff….

Ik wens de familieleden veel  sterkte toe met dit heftige verlies!

Animated GIF

 

 

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten