25 april 2021

 

Nino & Ali

A statue in Georgia, every evening 7pm it will became a single statue…Engineering Marvel

Geplaatst door Mayank Sharma op donderdag 8 februari 2018

 

Deze beelden gaan letterlijk door elkaar heen en vertellen een ontroerend verhaal

Iedere avond om 7 uur komen deze beelden van een man en een vrouw tot leven. De 8 meter hoge sculpturen staan aan het strand van Batumi, Georgië, en zijn gemaakt door de Georgiaanse beeldhouwer Tamara Kvesitadze. De beelden beginnen om 7 uur naar elkaar toe te bewegen. In de 10 minuten die volgen, lijken de beelden elkaar kort te omhelzen, ze smelten even samen en gaan dan door elkaar heen en laten de ander weer achter.

Het liefdesverhaal van Ali en Nino
De figuren beelden het verhaal uit van de liefdesroman Ali en Nino, geschreven in 1937 door Kurban Said. Het speelt zich af rond 1918-1920 in Bakoe, Azerbeidzjan, dat toen tot de Sovjet-Unie behoorde. Dit was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie. Het verhaal gaat over Ali, een moslimjongen, en Nino, een Georgiaanse prinses, die verliefd op elkaar zijn, ondanks hun verschillende etnische en religieuze achtergronden. Het literaire meesterwerk vertelt over de conflicten die ontstaan bij de samensmelting van culturen in een maatschappij waar van multiculturaliteit nog lang geen sprake was. Toch weet de liefde tussen Ali en Nino dit alles te overwinnen. Maar uiteindelijk zorgt de Russische Revolutie ervoor dat hun liefdesverhaal op tragische wijze aan zijn einde komt.

Bekijk via de link

een korte video van de elkaar omhelzende beelden.

They committed suicide in that place “Ali and Nino”

Lees ook:   Drie opties =medicatie of zelfhypnose?

 

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/beelden-vertellen-ontroerend-verhaal/

Prachtig!

 

And so is love…

Echte liefde kent geen angst
durft in elkaar op te gaan!
maar de angst te verliezen
Het zelf
Het Ego…
Echte liefde heeft geen ego!

Gerelateerde berichten