23 september 2020

 

‘Vader Aylan zelf smokkelaar’

‘Vader Aylan zelf smokkelaar’

BAGDAD –
Enkele opvarenden van de rubberboot, waarop de driejarige Aylan Kurdi met zijn familie zat, hebben gezegd dat de vader van het Syrische jongetje met mensensmokkelaars samenwerkte. Ook zeiden ze dat de vader het bootje bestuurde.

Ahmed Hadi Jawwad en zijn vrouw, die tijdens de oversteek naar een Grieks eiland hun elfjarige dochter en hun negenjarige zoon verloren, zeiden tegen het Britse persbureau Reuters dat de vader van Aylan tijdens het besturen van de boot in paniek raakte. Hij zou sneller zijn gaan varen toen een golf de boot raakte. Zelf verklaarde Abdullah Kurdi eerder dat iemand anders de boot bestuurde.
Verder zei Ahmed Hadi Jawwad dat hij van mensensmokkelaars had vernomen dat Abdullah Kurdi de oversteek met de boot had geregeld. Kurdi heeft die beschuldiging tegengesproken.
De driejarige Aylan, Galib van vijf en hun moeder kwamen circa anderhalve week geleden om het leven toen ze met een opblaasbootje vanuit Turkije een Grieks eiland probeerden te bereiken. Hun einddoel was asiel in Canada. De foto van het aangespoelde lichaam van Aylan in de branding van een Turks strand riep wereldwijd hevige emoties op.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/24483685/___Vader_Aylan_zelf_smokkelaar___.html

Bekijk de link voor het filmpje

Lees ook:   Soo many of us think we want sex...

Gerelateerde berichten