03 december 2020

 

Narcisten en kinderen etc.

Narcisme…

The Children of a Narcissist:

Wat is ouderverstotingssyndroom?

Ouderverstotingssyndroom is het Nederlandse woord van het Engelse: Parental Alienation Syndrome, in het kort: P.A.S. De Amerikaanse psychiater Richard Alan Gardner bracht de term Parental Alienation Syndrome – ouderverstotingssyndroom –  voor het eerst in 1985 onder de aandacht. Ouderverstoting komt bij kinderen voor van scheidende ouders die vechten om het ouderlijk gezag. Doordat een van de ouders het kind dusdanig manipuleert, gaat het kind zonder enige reden “helemaal uit zichzelf” tegen de andere ouder keren en stoot deze ouder af.

Het geprogrammeerde kind verkettert de andere ouder dankzij het misbruik van manipulatietechnieken, waaronder gaslighting en mindfucking, van de narcistische ouder. De narcistische ouder zet bij ouderverstotingssyndroom het kind tegen de andere ouder op, uit wraak voor de scheiding! Let op! Ouderverstotingssyndroom komt ook voor als de kinderen al volwassenen zijn!

Please see my other board : A recovery from narcissistic sociopath relationship abuse:

Vechtscheiding

De (bijna) ex partner is op een punt gekomen dat het beseft het kind kwijt te raken aan de narcist. De (bijna) ex partner weet dondersgoed hoe schadelijk het gedrag is van de narcistische ouder en zal uit alle macht proberen het kind uit de klauwen van de narcist te redden. De (bijna) ex partner zal gaan vechten als een leeuw om het kind te redden. De scheiding dreigt nu een hoog conflict scheiding of een vechtscheiding te gaan worden. Eindeloos kunnen de narcist en de andere ouder doorgaan met hun (vecht)scheiding, 10 jaar is echt geen uitzondering! Ouderverstotingssyndroom komt alleen voor bij kinderen wiens ouders gescheiden zijn.

 

Sommige mensen blijven daarom ook bij de partner, of laten diegene toe in hun levens omdat ze geen andere keus hebben.
Een kind bij de narcist laten verblijven is iets dat je ook niet graag wilt, dus dan moet de narcist maar bij het kind komen, zodat jij er nog bent om het kind te beschermen.
En eventueel de ”klappen” op te vangen. Tot het kind 18 is…

Hulpverleners trappen er ook in.

I tried to be your friend. Chapter closed. Have a nice life. Goodbye. More:

Welk  effect heeft gaslighting op de slachtoffers?

De effecten van gaslighting en mindfucking op de slachtoffers zijn enorm: gevoelens van onmacht, frustraties en onrechtvaardigheid overspoelen het slachtoffer. Het slachtoffer heeft het gevoel dat het zich moet gaan verdedigen voor zaken waar het slachtoffer geen enkele schuld of aandeel aan heeft.

Emotional and verbal abuse is no joke. The scars are brutal. But healing begins to come with time and A LOT of hard work and prayer. One breath, one step at a time. Keep moving forward. You were made for more.:

Wat is de betekenis van gaslighting?

Gaslighting of mindfucking is geestelijk misbruik. Gaslighting is mentaal misbruik, vaak door een narcist toegepast op zijn slachtoffers.

It'll make sense u never loved me! U just didn't mean it. #sweettalker:

Wat is de vertaling van gaslighting?

Nederlandse woorden voor gaslighting en mindfucking zijn o.a.: hersenspoelen, psychische oorlogsvoering, mentale misbruik, geestelijk misbruik, geestelijke mishandeling en enz. Echt een goed Nederlands woord bestaat er niet voor gaslighting.

Letterlijk vertaling van gaslighting uit het Engels: Gaslighting is een vorm van geestelijke mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft aan het slachtoffer met als doel om het slachtoffer aan zichzelf, eigen herinnering en aan haar gezonde verstand te doen twijfelen.

Situaties die door de misbruiker van gaslighting gecreëerd worden zijn o.a.:

  • Totale ontkenning dat iets gebeurd is,
  • Totale ontkenning dat de misbruiker ooit “A” zei,

Extreme vormen van gaslighting is dat de misbruiker situaties creëert waardoor het slachtoffer zowel aan zichzelf twijfelt als denkt bezig te zijn helemaal gek te worden:

  • (belangrijke) Spullen van het slachtoffer op andere plekken leggen of verstoppen,
  • Expres onjuiste informatie doorgeven aan het slachtoffer allemaal met als doel het slachtoffer gek te krijgen.

Slachtoffers van gaslighting zijn niet gek, ze zijn gek gemaakt. De perceptie, de waarneming, van het slachtoffer van gaslighting wordt vervormd en opnieuw geprogrammeerd.

Quotes, Life Quotes, Love Quotes, Best Life Quote… – Curiano Quotes Life:

Psychische mishandeling en emotioneel misbruik

Gaslighting is een ernstige vorm van psychische mishandeling en van emotioneel misbruik, een afschuwelijk manipulatie techniek van de narcist en een ernstige vorm van narcistisch misbruik.

He tried but ultimately me leaving him crushed his heart and soul. I was tired of being his punching bag. He's lucky I didn't go to the police, period. Especially when he wouldnt leave me alone years after we were through...history repeats I suppose. Ugh.:

Zijn er nog andere technieken van gaslighting?

Vaak gebruikt de narcist andere gaslighting technieken die net zo destructief zijn voor het slachtoffer:

Bagatelliseren: Jouw probleem word direct minder belangrijk gemaakt door de narcist. Alles wat belangrijk is voor jou, doet de narcist af als totaal onbelangrijk of deelt je fijntjes mee dat er ergere dingen zijn in de wereld. De narcist hecht geen waarde aan jou of aan je probleem.

Eeuwige en voortdurende kritiek: je doet nooit iets goed en dat deelt de narcist je regelmatig fijntjes mee of rolt met zijn ogen. De narcist uit constante kritiek op jou, op je familie, op je vrienden, op je werk en op alles wat je doet.  Constante kritiek haalt het zelfvertrouwen van het slachtoffer naar beneden. Kritiek is een typisch manipulatie techniek dat narcisten inzetten tegen hun prooien en slachtoffers.

“Wij”:  Zodra de narcist het woordje “wij” gebruikt tegen je, moeten bij jou alle alarmbellen afgaan. Er is geen “wij” voor een narcist. Er bestaat geen “wij” voor een narcist. Hoe vriendelijker een narcist is, in combinatie met het woordje “wij” moet je oppassen! De narcist is uit om misbruik van je (goedheid) te maken. Vaak moet je een razendsnelle beslissing nemen waarvan je later spijt krijgt. Of moet je een beslissing nemen terwijl het je helemaal niet uitkomt omdat je druk bezig bent. De narcist gunt je geen tijd om rustig na te denken. Naderhand voel jij net zo rot en misbruikt als bij gaslighting.

Lees ook:   Maximum snelheid hoe zat dat ook alweer?

Stuk voor stuk zijn het laffe technieken.

Tijdens de laatste jaren dat “we” samen waren, mijn  narcist en ik, kon ik mijn lachen niet meer inhouden als mijn  narcist met het woordje “wij” aan kwam zetten. Dat klonk mij tijdens de laatste periode toch zo dwaas in de oren dat het op mijn lachspieren werkte. Ik geloof dat de narcist toch ook wel doorhad dat hij niet meer met het woordje”wij” bij mij hoefde aan te komen. Ik heb het wel eens vaker vertelt, humor werkte vrij goed als tegengif en mijn narcist reageerde er vrij goed op. Identificeer wel eerst met welk type narcist je te maken hebt, want humor gebruiken tegen een extreem gevaarlijke narcist is spelen met je leven!

Voorbeelden gaslighting narcistisch misbruik

Enkele gaslighting voorbeelden die de narcist tegen zijn slachtoffers gebruikt zijn o.a.:

You survived what you thought would kill you. Now straighten your crown and move forward like the Queen you are:

“Jij maakt van alles een probleem.”

Als de narcist constant tegen je liegt en je zegt er eens iets van, krijg je steevast dit antwoord van de narcist: ”Jij maakt van alles een probleem.”

For those who understand:

“Ik ben daar nooit geweest.”

Als de narcist door jou of door iemand anders gezien is op een plek met een ander, waarvan jij, de ander en hij donders goed weten wat daar gebeurde (vreemdgaan), dan gebruikt de narcist glaslighting als techniek om glashard te ontkennen: “Ik ben daar nooit geweest.” Zelfs als er bewijzen zijn  in de vorm van foto´s blijft de narcist zeggen:” Ik ben daar nooit geweest!”

(De narcist kan met deze gaslighting techniek zijn goddelijke gang gaan en doen wat hij wil, zonder rekening te hoeven houden met anderen.)

You target those who actually have kind and genuine hearts an conscience. Something y'all lack:

“Ik heb dat nooit tegen je gezegd.”

Dit is een van de favoriete zinnen die de narcist tegen je gebruikt. Je weet heel goed dat de narcist wel degelijk tegen je gezegd heeft dat hij je vandaag zou komen ophalen, of dat hij je beloofd heeft te helpen met iets. Dit is een manier van de narcist om onderuit beloftes te komen: “Ik heb dat nooit tegen je gezegd!”

I wonder how long this had been happening before I became aware of it? And I was aware to some degree for years...:

“Je weet niet wat je zegt.”

Je kennis of je autoriteit wordt bij het gebruik van gaslighting in twijfel getrokken op een dusdanige ongegronde en onbeschofte manier dat je verbijsterd bent om het afsnauwende  commentaar van de narcist. Je kennis wordt afgedaan als shit. Alsof je onwetend bent terwijl je de expert bent. Het impliceert alsof je gek bent. De narcist is dol op deze gaslighting techniek om je kennis onderuit te halen:”Je weet niet wat je zegt!”

She's been through hell and camr out an angel. You didn't break her, darling. You don't own that kind of power. BMM Poetry:

“Waarom vertrouw je mij nooit?”

Weet je nog wat de narcist tegen je vertelde tijdens de begindagen van jullie relatie?

Dat echte liefde en ware liefde bestaat en dat je hem alleen maar hoeft te vertrouwen!

De narcist liegt wat af, en ontkent altijd alles. Het is verdomd moeilijk om iemand te vertrouwen die constant liegt, niet de waarheid vertelt (hij vertelt je ZIJN waarheid) of helemaal niets tegen je zegt en zelfs belangrijke informatie voor je verborgen houdt. Door iedere keer tegen je te zeggen: “Waarom vertrouw je mij nooit?” probeert de narcist via gaslighting je te herprogrammeren waardoor je hem vertrouwt – voor een moment – terwijl dat totaal ongegrond en onverdiend is!

They hurt you and they act like you hurt them - - https://themindsjournal.com/they-hurt-you-and-they-act-like-you-hurt-them/:

“Jij hebt mij veel ergere dingen aangedaan!”

Het verwijt dat in deze gaslighting techniek zit, is kinderachtig en absurd. Hoezo: “Jij hebt mij veel ergere dingen  aangedaan?” Als er iemand is die de ander heel veel schade heeft toegebracht met zijn onmogelijke gedrag en uitspraken, dan is het de narcist wel! Het is een walgelijke gaslighting techniek om het eigen aandeel van een ramp – veroorzaakt door de narcist – weg te vegen alsof de narcist niets gedaan heeft! Als slachtoffer ga je geloven dat de ramp inderdaad minder ernstig was dan gedacht. De narcist programmeert je hersenen.

THEY NEVER MEAN TO DO ANYTHING TO DO, THEY WONT DO IT AGAIN, THEY OVERREACTED AND LOST THEIR TEMPER AND DIDN'T MEAN TO HARM YOU.. LIES!! ALL LIES!! Because it always ALWAYS happens again!! And again and again!!!!!:

Een tip kan zijn, spreek zijn/haar ex(en).

Deze tekst komt van onderstaande linken

https://www.exitnarcist.nl/ouderverstotingssyndroom-en-narcisme/

https://www.exitnarcist.nl/slachtoffer-van-gaslighting/

https://www.exitnarcist.nl/gaslighting-en-narcisme-narcistisch-misbruik-top/

https://www.exitnarcist.nl/narcisme-verschillende-typen-en-soorten-narcisten/

 

https://www.exitnarcist.nl/kenmerken-narcistisch-slachtoffer-syndroom/

Voor hulp in deze:

https://www.exitnarcist.nl/urgent/

Gerelateerde berichten