29 april 2021

 

Ouders en mobieltjes: Hier leest u hoe u uw kind elke dag BESCHADIGT!

Ouders worden teveel afgeleid door mobieltjes:

Een soortgelijk iets wil ik in m'n video. In m'n monoloog komt het woord 'technologie' voor, dit sluit perfect aan op wat ik daarmee wil vertellen. Gemaakt door Banksy 'Mobile Phone Lovers'

Hier leest u hoe u uw kind elke dag BESCHADIGT!

Ouders die altijd verbonden en vastgelijmd zijn aan de smartphone en kinderen die hun aandacht proberen te trekken. Het zal een generatie vol onbegrepen frustraties zijn!

Met de intentie om op het scherm van hun smartphone te typen, vergeten ouders vaak hun kinderen, ze vergeten de tijd en hun eigen bloedjes van kinderen! De beschuldiging tegen moeders en vaders van het digitale tijdperk is gedaan door wetenschappers van het Boston Medical Center.

Hier zijn de resultaten van deze onwetendheid elke dag:

French photographer Antoine Geiger creates photos of people having their faces sucked into their cellphones. The project, titled SUR-FAKE, touches on issues of technology dependance and addiction: It is placing the screen as an object of 'mass subculture', alienating the relation to our own body, and more generally to the physical world.

-Hun kinderen lijden aan verlatingsangst en zijn ongedisciplineerd. Veel ouders zullen denken dat dit klassieke tekenen zijn van “Ik wil je aandacht, mama!”.
Een grote klassieker van kinderen, maar in deze gevallen zijn er signalen van een sterke onuitgesproken behoefte danwel noodzaak.

Bij een bezoek aan 15 lokale restaurants en fastfoodketens onderzochten de onderzoekers ouders met hun kinderen. Ze observeerden hen van een afstand en merkten interacties op tussen familieleden, met name gericht op de reacties die de kinderen hadden toen mama of papa op het punt stonden weer iets te typen op hun smartphone.

De ouders van 40 van de 55 geobserveerde families werden volledig in beslag genomen door hun mobiele apparaten. Ze zagen er meer afgeleid uit wanneer ze op het punt stonden te schrijven en met hun vingers over hun smartphones tikten, in plaats van wanneer ze een telefoongesprek voerden.

Misschien reageerden ze allemaal op een heel belangrijke e-mail. Misschien lazen ze iets fundamenteel  belangrijks. Maar één ding is zeker: zij communiceerden tegenover hun kinderen, dat ze minder belangrijk waren, dan wat er op hun smartphone gebeurde.

Sommige kinderen leken onverschillig voor dit gedrag en bleven hun maaltijden in stilte consumeren. Anderen daarentegen waren rustelozer en probeerden de aandacht van de ouders te trekken door ze samen met hun broers of zussen te prikkelen, bijvoorbeeld door hardop te gaan zingen. De mate waarin de apparaten werden gebruikt, had echter niet noodzakelijk een directe relatie met de manier waarop het kind reageerde, aldus de onderzoekers.

Lees ook:   Ten onrechte behandeling voor kanker

Off the Mark Comic Strip June 01 2015 on GoComics.com

Maar het gebeurde ook dat ouders de baby een elektronische gadget gaven om hem bezig te houden, dus kinderen gebruiken hun gadgets vaak nog voordat ze leren praten.

De conclusie die is voortgekomen uit de studie, is dat we het werkelijk nodig hebben om deze apparaten volledig te verwijderen als we met onze kinderen samenzijn.

Voor velen lijkt het misschien absurd, maar we realiseren ons niet hoe lang we op internet doorbrengen. Als we bij onze kinderen zijn, moeten we bij hen zijn. Geen e-mail, Twitter, Facebook. Social media moet met limieten worden gebruikt. Je kunt niet proberen om op twee plaatsen tegelijk te zijn.

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door voortdurende afleiding, moeten we beslissen wat het belangrijkste is: op de mobiel blijven of onze kinderen vertellen dat we naar hen luisteren, dat we hier zijn en dat we nergens anders zouden willen zijn, behalve bij hen?
En besef ook wat voor een nieuwe generatie er straks komt dankzij uw egocentrische gedrag richting uw kinderen die u moet leren leven, te overleven, om te leren nadenken en een bijdrage te kunnen leveren aan de mensen rondom het kind later.
Dat dit kind later zelf kinderen krijgt die misschien nog erger grootgebracht zullen worden want een goed voorbeeld was u niet.
Stond het niet in de bijbel?
Dat een zonde tot het vierde geslacht zou uitwerken? Hoe leer je de kinderen om te communiceren?
Hoe leer je hen over de liefde?
Over respect, en zelfstandigheid, over hun goede eigenschappen?
Hoe voedt u hen nog op in vredesnaam?
Want u bent er nml niet…en dat voelen zij intens goed aan.
Begin dus niet aan kinderen, als je een mobiel belangrijker vindt dan je eigen kinderen!
Zet dat ding uit als je het niet nodig hebt.

42bis »Social media verslaving #FTAD » Door: Bjørn Ciggaar »

Kinderen krijgen is ook een enorme verantwoording, neem deze dan ook!
Dat is belangrijk voor je kinderen zelf en hun kinderen en zelfs jouw kleinkinderen!
Jouw gedrag nu is het voorbeeld voor je kinderen en nageslacht!
Besef dit dan ook aub.

Vlies fotobehang Vintage telefoon

Gerelateerde berichten