25 januari 2022

 

Gemeente Aalten laat mensen gratis werken voor nieuw stadhuis

'Bloemenvouwers betalen verbouw gemeentehuis Aalten' - Omroep Gelderland:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/peter.dibbets.7/videos/1369630989729733/?pnref=story” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Bloemenvouwers betalen verbouwing gemeentehuis Aalten’

AALTEN – Een groep van ongeveer dertig bijstandsgerechtigden uit de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek heeft vanochtend samen met vakbond FNV actie gevoerd in Aalten. De actievoerders onthulden een spandoek bij het gemeentehuis in Aalten.

Op het doek staat dat de bloemenvouwers de verbouw van het gemeentehuis hebben betaald.

Een half miljoen per jaar
Volgens vakbond FNV hebben de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek geld verdiend over de ruggen van de bloemenvouwers. Ze hebben jarenlang kunstbloemen gevouwen, zonder daarvoor loon te hebben gekregen. ‘Dat heeft de gemeente een half miljoen per jaar opgeleverd. De verbouw van dit gemeentehuis kost twee miljoen. Dat hebben de bijstandsgerechtigden betaald’, zegt Ali Aklalouch van de vakbond.

Kunstbloemen voor de burgemeester
Esther Diepenbroek is één van de vouwers en sprak vanochtend tijdens de bijeenkomst. Ze richtte zich tot burgemeester Berghoef. Hij gaf vorig jaar tijdens een bijeenkomst toe dat er fouten zijn gemaakt. ‘Wij hopen dat de burgemeester zich prettig voelt in zijn nieuwe kantoor, mocht dat niet zo zijn, dan kunnen wij wel voor wat kunstbloemen zorgen’, aldus Diepenbroek.

Aalten wil 1000 euro betalen
Tot nu toe heeft de gemeente Aalten per bijstandsgerechtigde duizend euro toegezegd. Volgens de bond is dat slechts een schijntje voor de productieve arbeid. Sommigen deden dit productiewerk jarenlang met behoud van bijstandsuitkering. Volgens de vouwers was het werk traumatisch. Vakbond FNV vindt dat dit werk gewoon betaald moet worden tegen cao-loon. Het ultimatum aan de gemeente Aalten om dit achterstallige loon te betalen is vorige week verstreken. Daarom voeren ze donderdag actie.

Lees ook:   Aantal mensen met soa's toegenomen

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2107697/Bloemenvouwers-betalen-verbouw-gemeentehuis-Aalten

'Bloemenvouwers betalen verbouw gemeentehuis Aalten' - Omroep Gelderland:

Zeer goede actie dit!
Schaamteloos gedrag van de gemeente Aalten, zo ga je niet om met mensen die geen kant op kunnen!
Dit is misbruik en slavenarbeid!
Terugbetalen tot op de cent… want zo lusten we er nog wel eentje natuurlijk!
Kom, kom.

Gerelateerde berichten